Kitől kell hitet kérni? Kihez kell imádkozni? Istenhez vagy Jézushoz?
Milyen az amikor hitet kap az ember?
Gyorsan történik meg vagy szépen lassan az életünk során megerősödik?
Mert látni olyan,hogy -mostazonnalmegtértem-,de nekem az ilyen gyanús.
Egyesekkel megtörténik ilyen gyorsan másokkal miért nem?
Pl. 700-as klub. Aki bajban van,mert gyilkos,drogot árul és kergetik a rendőrök az összeteszi egyszer a kezét és kap hitet, sőt még a kérése is teljesül, míg másnak gond nélkül meghal a gyereke vagy stb. pedig...
Máshol meg azt mondják,hogy lehet hitet kérni.
Meg kell próbálni az Urat.
Ő sem kér vak hitet. stb.
Honnan tudjam kinek van igaza?
Szia!
Ha nem tudatként éled meg Jézust,akkor akárkihez imádkozhatsz!De ne csüggedj,menni fog az csak az elméletet ültesd át a gyakorlatba!Minden nap azért van,hogy változz!A változás egy folyamat,amely megértés,nem megtérés!Amit nem tudsz az értelem rendszerébe helyezni,azzal ne foglalkozz!
Bocs,még valami!
700-as klub?Ne akarj a tv-ből megérteni valamit,a média ott vág át ahol akar!
A valóságban keresd,ne szűrőkön keresztül!
Ef 2:8 Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Gal 3:2 Csak azt akarom megtudni tőletek: a törvény cselekedeteiből kaptátok-e a Lelket, avagy a hit hallásából?
Róm 10:17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által(útján).
Márk 9:24 A gyermek atyja pedig azonnal kiáltván, könnyhullatással monda: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek.
Na? Épült a hited?
Olvasd el az evangéliumokat és a Krisztus elvezet téged Istenhez. Esetleg jár el elmélkedni egy templomba vagy gyülekezetbe.
De a legjobb, ha személyes kapcsolatba lépsz Istennel mindennapi imával. Bánd meg bűneid, kerüld a bűnt és törekedj a szeretetre. Soha ne kérd ellenségeid vesztét, hanem inkább bölcsességet. De ne azért, hogy Úr legyél, hanem magadért és másokért.
El mondom az én történetem és adok utána neked választ is.:)
Én mikor el kezdtem megismerni Istent sokat olvastam a bibliát szomjaztam éjjel arra feküdtem és nappal arra keltem.A hit az megvolt bennem ahogy többet olvastam tanultam egyre többet tudtam a hitem is jól megnőtt mellé jött ajándékként a Szentlélek vezetése.
Itt egy Bibliai pl is itt a mag a hitett jelnti.
Máté 25
14.
Mert épen úgy van ez, mint az az ember, a ki útra akarván kelni, eléhívatá az ő szolgáit, és a mije volt, átadá nékik.
15.
És ada az egyiknek öt tálentomot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az ő erejéhez képest; és azonnal útra kele.
16.
Elmenvén pedig a ki az öt tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze más öt tálentomot.
17.
Azonképen a kié a kettő vala, az is más kettőt nyere.
18.
A ki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, elásá azt a földbe, és elrejté az ő urának pénzét.
19.
Sok idő múlva pedig megjöve ama szolgáknak ura, és számot vete velök.
20.
És előjövén a ki az öt tálentomot kapta vala, hoza más öt tálentomot, mondván: Uram, öt tálentomot adtál vala nékem; ímé más öt tálentomot nyertem azokon.
21.
Az ő ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.
22.
Előjövén pedig az is, a ki a két tálentomot kapta vala, monda: Uram, két tálentomot adtál volt nékem; ímé más két tálentomot nyertem azokon.
23.
Monda néki az ő ura: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.
24.
Előjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél;
25.
Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe; ímé megvan a mi a tied.
26.
Az ő ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem;
27.
El kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét.
28.
Vegyétek el azért tőle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van.
29.
Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van.
30.
És a haszontalan szolgát vessétek a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
A hit magját te is megkaptad de utána azt neked kell szaporítani tanuld az igét hallgasd azt.
Rómabeliekhez írt levél 10,
7.
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.Isten Áldjon:)
Vidiripi
Igen a hit hallásból van. Olvasd a Bibliát kezd az evangéliumokkal. S járj gyülekezetbe! De mindig nézz utána hogy amit tanítanak az a Bibliában is úgy van e ahogy tanítják. A gyülekezet azért építő a hit szempontjából mert mások is elmondhatják hogy hogyan jutottak el Istenhez s ebből te is meríthetsz a hited számára.
Az Atyához imádkozzunk, Jézus nevében. A legtöbb embernél ez egy hosszú folyamat, általában élethosszig tartó. A "mostazonnalmegtértem" típusú emberekkel általában az a helyzet, hogy éri őket valami olyan élmény, amelynek a hatására hirtelen megerősödik a hitük - de ez nem mindig tart ki, általában az idő múlásával alábbhagy az ilyen emberek lelkesedése, és hite is.
Az emberek 99%-a lépésről lépésre, apránként erősödik meg a hitben, és kerül közelebb az Úrhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!