Miért szoktatok imádkozni?
Elsősorban keresztényektől kérdezném, de ha más vallású is megosztja akkor neki is köszönöm, csak kérem akkor írja oda hogy milyen vallású.
Szóval miért? Áhított dolgokért, vagy a családért, vagy saját magadért, vagy a többi emberért, vagy ...
Értelmes válaszokat várok! Köszönöm!
Szervusz.
Én naponta többször is imádkozom, mert a tevékenységeimet szeretném ha a teremtő, megáldaná és sikeressé tenné, a szent neve dicsőségére.
Így a napszak különböző időszakában mikor mit teszek azért imádkozom.
Reggel a felkeléskor az életemet, és az új napot köszönöm meg.De említést teszek azokról a szeretteimről akiket ismerek és különös kép azokért akiket tudom hogy valami nagyon nehéz helyzetben, betegségben szenvednek.
Megköszönöm a fizikai élelmet amit elfogyasztok, és a szellemieket amit a bibliából tanulok hogy helyesen tudjam alkalmazni az életem minden területén.
Ha kell mert bizony az ember hibázik is, akkor alázattal kérem a megbocsátását is, és kérem, hogy segítsen kijavítani, hogy megállhassak szent színe előtt.
s folytathatnám de a lényeges ez.
Takács Kata Jehova tanúja
Az egyik leglényegesebb lemaradt, köszönet a fia Jézus haláláért, amely az életet jelenti azoknak akik hisznek benne.
T.K.
Az imában nem csak kérni szoktak. Sőt! Szerintem hiba, ha valaki folyton csak kér, de a hála mindig elmarad az imában.
Vannak jól megfogalmazott imák, pl. a keleti (bizánci, görögkatolikus, ortodox) keresztényeknél napi 4 imaóra van (kb. 20 perc), amelyet ugyanúgy elimádkoznak, mint a muszlimok naponta többször. Fix szöveges imák, Istent dicsőítik benne, nem csak kérnek.
Persze szoktam néha kérni is, de este általában megköszönöm a napot, elmondom/összerendezem gondolataimat, hogy mi volt aznap jó, mi volt nehéz, mi az, amiben éreztem, hogy ott van.
Szoktam imádkozni a családomért, szeretteimért, ismerőseimért.
Bizonyos napokon papi és szerzetesi hivatásokért is szoktam imádkozni.
Ha van beteg, rászoruló esetleg halva fekvő ismerősöm, akkor értük vagy a családtagjaiért imádkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!