Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szoktatok imádkozni?

Miért szoktatok imádkozni?

Figyelt kérdés

Elsősorban keresztényektől kérdezném, de ha más vallású is megosztja akkor neki is köszönöm, csak kérem akkor írja oda hogy milyen vallású.

Szóval miért? Áhított dolgokért, vagy a családért, vagy saját magadért, vagy a többi emberért, vagy ...

Értelmes válaszokat várok! Köszönöm!

2012. szept. 1. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Én naponta többször is imádkozom, mert a tevékenységeimet szeretném ha a teremtő, megáldaná és sikeressé tenné, a szent neve dicsőségére.

Így a napszak különböző időszakában mikor mit teszek azért imádkozom.

Reggel a felkeléskor az életemet, és az új napot köszönöm meg.De említést teszek azokról a szeretteimről akiket ismerek és különös kép azokért akiket tudom hogy valami nagyon nehéz helyzetben, betegségben szenvednek.

Megköszönöm a fizikai élelmet amit elfogyasztok, és a szellemieket amit a bibliából tanulok hogy helyesen tudjam alkalmazni az életem minden területén.

Ha kell mert bizony az ember hibázik is, akkor alázattal kérem a megbocsátását is, és kérem, hogy segítsen kijavítani, hogy megállhassak szent színe előtt.

s folytathatnám de a lényeges ez.

Takács Kata Jehova tanúja

2012. szept. 1. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Az egyik leglényegesebb lemaradt, köszönet a fia Jézus haláláért, amely az életet jelenti azoknak akik hisznek benne.

T.K.

2012. szept. 1. 22:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Az imában nem csak kérni szoktak. Sőt! Szerintem hiba, ha valaki folyton csak kér, de a hála mindig elmarad az imában.

Vannak jól megfogalmazott imák, pl. a keleti (bizánci, görögkatolikus, ortodox) keresztényeknél napi 4 imaóra van (kb. 20 perc), amelyet ugyanúgy elimádkoznak, mint a muszlimok naponta többször. Fix szöveges imák, Istent dicsőítik benne, nem csak kérnek.

2012. szept. 1. 23:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Mindenféléért, ami épp aktuális. Reggel megköszönöm, hogy jól aludtam, és kérem, hogy jól sikerüljenek a dolgaim aznap, vigyázzon az Úr a családomra stb. Este megköszönöm, hogy jól sikerült a nap, és kérem, hogy pihentetően és békében alhassak, ne törjenek be hozzánk (mifelénk ez egy reális veszély), ne essen baja a családomnak stb. Étkezés előtt meg szoktam köszönni, hogy egészséges és tápláló ételeket ehetünk nap mint nap, és kérem, hogy az étel az egészségemre váljon. Meg szoktam még köszönni, hogy van hol laknunk, nem szűkölködünk, van családom, a szűkebb család összetartó, stb. Szoktam kérni, hogy több ember válassza a jót, és kevesebben hallgassanak a Sátánra; megköszönöm, hogy béke van Magyarországon, és kérem, hogy ez így is maradjon; megköszönöm, hogy lehetőségünk van rendszeresen segíteni a rászorulókon, és kérem, hogy az emberek önzetlenebbek legyenek, stb, stb...
2012. szept. 2. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha kérésre vetemedek, legfeljebb a szüleimért imádkozok, vagy olyanokért, akik fontosak nekem. De többnyire: "Legyen meg a te akaratod..."
2012. szept. 2. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én így tudok kapcsolatot teremteni Istennel. Ezt olyanhoz tudom hasonlítani: vannak ugye szüleid és nem beszélnél hozzájuk, akkor hogy alakulna ki közöttetek kapcsolat vagy szeretet?
2012. szept. 3. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Persze szoktam néha kérni is, de este általában megköszönöm a napot, elmondom/összerendezem gondolataimat, hogy mi volt aznap jó, mi volt nehéz, mi az, amiben éreztem, hogy ott van.

Szoktam imádkozni a családomért, szeretteimért, ismerőseimért.

Bizonyos napokon papi és szerzetesi hivatásokért is szoktam imádkozni.

Ha van beteg, rászoruló esetleg halva fekvő ismerősöm, akkor értük vagy a családtagjaiért imádkozom.

2012. szept. 3. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!