Szerintetek illik WC-n imádkozni?
Én a vécén szoktam mondani egy "Istennek hálá"-t.
Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de ha tudunk vézézni, akkor az azt jelenti, hogy e téren egészségesek vagyunk. Sajnos ez nagyon sok mindenkinek nem adatott meg. Egy családtagomnak egy veséje van, az is döcögősen dolgozik. Sajnos sokszor volt katéterezve. És sokat látogattam őt az urológián, és bizony hálát adok, hogy nem vagyok olyan állapotban, mint sokan ott.
rabbi! lehet tóraolvasás közben szivarozni?
Nem, de szivarozás közben lehet a Tórát olvasni.
én is hálát adok, hogy van luk... és működik is.
Ezen annyit gondolkodom én is. :))) Amúgy muszlimok azt mondják a WC-n, hogy "Allah, bocsáss meg!".
Nekem is néha az az a hely, ahol csend van... Máskor meg azon kapom magam, hogy héjjj, nem itt kéne, mert most épp van rá lehetőség máshol is, úgyhogy leállítom az imádságot, és utána imádkozom. Szóval inkább helyzetfüggő talán. Ha tehetjük, ne ott, de hálát adni, ahogy írták... hmm, hát akár miért ne.
Nos, én ezt megtettem egyszer-kétszer, a munkahelyemen.Mikor már ki voltam idegileg a kollégáktól, vagy a munkától, akkor ugyebár csak a budiba tudtam elbújni egy kis lelki feltöltődés céljából és hogy segítséget, kitartást kérjek a Jóistentől, mert mástól nem lehetett.
Én úgy gondolom, a teremtő nagyon megértő, ezért biztosan nem tartja sértőnek, hogy nem a legkellemesebb helyiségben imádkoztam :)
Szerintem ez lelkiismereti kérdés.
Rm 14,22 ....Boldog, a ki nem kárhoztatja magát abban, a mit helyesel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!