Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kötik az emberek a...

Miért kötik az emberek a zsidósághoz a nagy orrot? Ez nem egy vallás? Nem értem.

Figyelt kérdés
Tényleg nem értem mi a köze a kettőnek egy máshoz(félre értés ne essék nem vagyok zsidó csak érdekel hogy mi a köze a kettőnek egymáshoz.)
2012. szept. 19. 18:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%

Isten osztja az orrokat. Először a fehér embert kérdezi, hogy milyen orrot szeretne:

- Hát, én közepes orrot szeretnék, se kicsit se nagyot, se keskenyet se széleset.

Megkapja. Utána a néger következik:

- Én széles lapos orrot szeretnék.

Ő is megkapja. Jön a kínai:

- Én kicsi keskeny orrot akarok.

Megkapja ő is. Majd a zsidó kerül sorra:

- Mennyibe kerül?

- Ingyen van.

- Akkor add a legnagyobbat!

2012. szept. 21. 13:47
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

zsidó=nép

héber=nyelv

izraelita=vallás

judaizmus=vallás

Mivel a judaizmus gyakorlásának kizáró feltétele az, hogy zsidó is legyen az egyén, ezért keverik a kettőt.

Nincs a világon egy ember sem, akinek sikerült felvennie a judaizmust úgy, hogy nem zsidónak született. Esetleg szimpatizálhat a judaizmussal (ezt "betért" jelzővel illetik) de a judaizmus szigorú szabályai szerint nem soha nem lesz igazi izraelita.

Székely izraelita nincs.

Fordítva működik a dolog: keresztény zsidó van.

2012. szept. 21. 15:30
 13/15 Hazardteam ***** válasza:
- hülyeség
2012. szept. 21. 18:16
 14/15 mustafa33 ***** válasza:

Szia Berta!

Igen a keveredés minden néphez elhozta a vörös hajat (a legértékesebb zsidó faji jelnek tartották a bibliai időkben - Lévi törzs) ami ma az írek szetereotipje. A tatárjárás (és 19. századi oroszjárás) hozzánk is elhozta a ma is néhol előforduló ferde szemet, a szláv + germán keveredésünk a szőke hajat kék szemmel (vagy azok finn rokonoktól maradtak ☺?). Szóval egész európa és a világ nagy része össze van kutyulva, de azért minden népnek megvan a jellegzetes jegye. Ez nem jelent kizárolagosságot. ma sokszor felteszik a kérdést, honnan állíthatjuk hogy valaki cigány? És ha nem valja magát annak? hát onnan, ahonna a bátyuska tudta hogy miféle az ügynök. Ha jól megfigyeled az embereket a lakóhelyed környékén, felismered azt is hogy melyik faluból való, ha soha nem láttad akkor is.

2012. szept. 22. 21:35
 15/15 mustafa33 ***** válasza:

Egy eredeti grúz monda (ott hallottam):

Minden nemzet kérhet egyszer valamit az Istentől. A grúzok azt kérték, hogy olyanok lehessenek mint a Kaukázus hegyei. Hatalmasak, szilárdak, rendíthetelenek. Az Isten teljesítette a kívánságukat, de hogy ne felejtsék el, hogy már volt kívánságuk, azóta az orruk is olyan lett mint a Kaukázus hegyei, olyan mint a hegyek felett száló sasé. (a grúzok is "sasorrúak")

2012. szept. 22. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!