AMikor JÉzus a gecsemáné-kertben volt, akkor egyedül volt. és mikor a pusztában imádkozott együdül volt. Honnan tudták az apostolok leirni azt mi történt, mikor nem is voltak ott?
A biblia írói többféle módon kaptak az íráshoz segítséget.
Mózes a teremtő Isten szent szellemére hagyatkozott, persze a teremtő felhasznált prófétákat, őszinte emberek, szemtanuk beszámolóit.
Lukács Pl leírja, hogy több embert is megkérdezett és mindennek alaposan utána járt.
(Lukács 1:1-3) 1 Miután már sokan vállalkoztak arra, hogy ismertetést állítanak össze azokról a tényekről, amelyeknek teljes hitelük van közöttünk 2 úgy, ahogy ezeket átadták nekünk azok, akik kezdettől fogva szemtanúkká és az üzenet szolgáivá lettek, 3 én is eltökéltem — mivel mindennek pontosan utánajártam az elejétől kezdve —, hogy leírom neked őket logikus sorrendben,. . .
(2Timóteusz 3:15, 16) . . .. 16 A teljes Írás Istentől ihletett. . .
(2Péter 1:21) 21 Prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket.
Zsömle/lány
Kedves Kérdező, ha meg írnád légyszi hol van az a rész hogy homokba írt, utána néznék..
Kössz
(János 7:52) . . .A Codex Sinaiticus és a Codex Vaticanus nevű kéziratok, továbbá a sínai szír kódex kihagyják az 53. verstől a 8. fejezet 11. versig terjedő részt,. . .
az eredeti iratokban nem szerepel az a rész hogy Jézus megakadályozott volna egy parázna nő meg kövezését, és ebben a részben írja, hogy homokba írt, ami szintén nem eredeti írás
Zsömle/Lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!