Ha nincs szenvedely, lelkesedes Isten igeje irant akkor soha nem fogok megallni a hitemben?
Róma 10:17: „a hit a hallottakat követi.” (Vesd össze: 2Krónikák 9:5–8; János 4:39–42; Cselekedetek 17:11, 12. Először meg kell értenie, mit mond a Biblia, majd ha gondosan tanulmányozza, meggyőződhet a megbízhatóságáról, így megszilárdulhat a hite.)
Róma 10:10: „ Az ember . . . a szívével gyakorol hitet.” (Aki azért elmélkedik Isten dolgain, hogy értékelést fejlesszen ki azok iránt, az jelképes szívébe vési azokat.)
Erősödik a hit, ha az ember Isten ígéreteinek megfelelően cselekszik, és látja Isten áldásának bizonyítékát azon, amit tett. (Lásd: Zsoltárok 106:9–12.)
Persze ez nem azt jelenti hogy éjjel nappal olvasod a bibliát. De amikor teszed akkor elmélyülten tanulmányozod, és elmélkedsz a szavain.
Amikor megértesz valamit egyre inkább vágyakozni fogsz azután, hogy mást is megérts, s ettől fogod értékeléssel olvasni és élvezettel.
Zsömle/lány
tulajdonságok, amelyeket a hithez kell adnunk (2Pt 1:5–7):
erény:
ismeret:
Isten iránti odaadás:
kitartás:
önuralom:
szeretet:
testvéri vonzalom:
Zsömle/lány
Az igazi hitet a biblián keresztül lehet szerezni, ezért Isten szava.
Szia!
Ha én írok neked, akkor természetes elvárás részemről, hogy elolvasd ezt, ha barátok vagyunk. Isten elsősorban a prófétákon keresztül szól hozzánk, tanácsol, hogy hogyan éljünk. Ezért fontos számunkra az Isten beszéde, Jézus Krisztus a mindennapi kenyérhez hasonlítja, máshol pedig a földben elrejtett kincshez. Azzal kapcsolatosan, hogy miért érzel erős késztetést, hogy elhanyagold ezt, Pál gondolatait ajálom elolvasásra:
[link] és a következő fejezetet is!
Üdv. Péter
Szervusz.
Nem vagyok számítógépes program.
Viszont amivel dolgozom az számító gép.:)
Hogy ebből mennyit fogad el, és hasznosít úgy vélem a kérdező fogja eldönteni.
Mindössze leírtam a Hitel kapcsolatos teendőket, amit magam is gyakorlok, ne tudom miért baj ez?
Olyat nem fogok tanácsolni, amit magam sem teszek.:)
Zsömle/lány
UI: felgyorsult világunkban nekem is a sürgősség érzetével kell segítenem azoknak akik segítséget kérnek:
A többi már nem én rám tartozik hanem az egyénre, és a teremtőre.
Valaki azt válaszolta, hogy irigy lenne arra, akik tiszta szívvel szeretik az Istent. Egy picit irigy lehetsz akkor rám. Én viszont nem irigylem, inkább keresném a nálam hatalmasabban Istent szerető embereket, én nem irigykedném, hanem hihetetlen boldog lennék és akarnák olyan lenni mint ő.
Szerintem az Istenszeretetnek végtelen határai vannak, valakinek elképzelhetetlen távlatok nyílnak meg.
A Bibliát érdemes olvasni, de nem erőszakkal. Kérdező, neked nincs olyan érzeted sokszor, hogy "olvasd a Bibliát most" egy sugallat ami a fejedbe jön és akkor mindent feladsz és előveszed a Bibliát olvasol belőle valamennyit?
Először imádkoztam nagyon sokat és meguntam, mert a szövegezésre kell figyelni. NEkem nem alakult ki közvetlen kapcsolatom. De próbáld ki, elmondasz egy-két Miatyánk-ot egy Üdvözlégy. Valahogy segít ráhangolódni Istenre. És érzed azt a pontot, hogy igen, velem van most az Isten, a közelemben. Na ezt az állapotot egész nap fenn tudod tartani, ha Istenről gondolkodsz.
Pl. ahogy most Őróla írok szintén elkap ez az érzés, egy Miatyánk és még közelebb van hozzám. Sokszor van úgy, hogy egyfolytában 3-4 nap folyamatosan itt van a közelemben és nagyon jó. Egy a lényeg ne legyen gonoszság a te szívedben.
Kedves kérdező (hogy hozzád is szóljunk...)!
Az az értelmi hit, amivel rendelkezel, jó, de ez csak az első lépés. Az értelmünknél van egy magasabb rendű képességünk, ez pedig az akarat. Az Istent szeretni akarni kell. Hidd el, nem vagy egyedül a nehézségeddel. Mindig csak arra vigyázz, hogy nehogy ez a mostani is elvesszen. Mert veszélyben van, ezt talán érzed is. Ha megtorpantál, kezd előről. Tarts bűnbánatot! Vezekelj, gyakorolj önmegtagadásokat, kezdetben apróbbakat! Távolodj el önmagadtól, teremts magadban űrt, amit Isten betölthet! És ne csüggedj, nem engedi, hogy erődön felüli kísértést szenvedj. Ő szeret téged, és vár rád. Nem siettet, engedi, hogy a magad tempójával haladj. Csak legyen meg benned őszintén az a vágy, amiről írsz, mégha most még nem is ölt testet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!