Jehova tanúinál hogy szól a keresztelkedési szöveg?
Jelenleg Zsöle/lány áll legközelebb a kérdésem megválaszolásához.
Berta Wooster válasza sem kielégítő. Magamtól is rájöttem hogy "X-aktás Mulder614" sem válaszolt a kérdésemre.
A Wikit ismerem de ott sincs leírva a keresztelkedés szövege. Tehát nem releváns.
"Mit Tanít Valójában a Biblia" rákerestem a neten 1440ft megvehető (használt de jó állapotban)de csak azért hogy megtudjam belőle a keresztelkedés szövegét nem akarom megvenni.
A kérdésem nem is arra vonatkozik hogy mi alapján keresztelnek. Hanem azt akarom tudni mit mond a keresztelkedő milyen szöveget amikor megkeresztelkedik.
De valószínűleg azok a tanúk akik eddig írtak nem tartják túl "nagy" eseménynek mert még egy vázlatot sem voltak képesek írni. Hogy kb. ezt mondtam amikor keresztelkedtem.
"Ha igennel válaszolnak akkor keresztelkedhetnek.
Zsömle/lány"
Na jó te talán kivétel vagy Zsömle.
De akkor úgy kérdezem hogy: - Emlékszel e hogy mit mondtál el amikor keresztelkedtél? Vagy mit kellett elmondanod. Talán így pontosabb.
CSatlakozom az előttem szólóhoz.
az előadás végén teszik fel azt a 3. kérdést amit írtam, hogy megértették-e hogy Jehova tanúiként azonosíthatók onnantól, és elfogadják-e Jézus váltságáldozatának elrendezését, és azt, hogy a szent szellem Isten hatékony ereje.
Más részt a Mit tanít valójában könyv nem kereskedelmi célból készült, és nem pénzért árulják a tanuk.
Semmilyen kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk a kiadványokkal, ami a biblia alapján készülnek.
Ezekhez díjmentesen lehet hozzá járulni.
Az igaz, hogy aki értékeli a munkánkat, az Önként felajánlott adományokat elfogadjuk, és továbbítjuk az erre a célra kijelölt adomány ládába.
Zsömle/lány
Az nem tanú.
A tanúk non profit szervezet, és senki nincs felhatalmazva, erre hogy árulja.
Tudom, hogy vannak akik árulják, mert egy alkalommal egy könyves boltban látta valaki 300. forintért.
Meg sajnos vannak akik vissza élnek ezzel és ha kaptak ilyen kiadványt, akkor eladják, ha nincs pénzük, vagy nem kell nekik, és úgy gondolják, jó pénzért elkel
Aki ilyet tesz azt nyugodtan felszólíthatod, hogy ne árulja, mert beszéltél tanúkkal, és ők megmondták, hogy nem kereskedelmi célra készült.
Ha megfigyeled, nincs sem író, sem összeg a kiadványokon feltüntetve.
Sajnos sokan sok dolgot tesznek a Tanúk ellen, hogy ha lehet rossz színben tüntessék fel Őket.:(
Zsömle/lány
Na csak eljutottunk a válaszig. :)))))
Köszönöm! Mindenkinek!
Mutatok egy videót, amiből pontosan kiderül, hogyan működik a dolog:
http://www.youtube.com/watch?v=sxmv85wJGBc
Mivel angol nyelvű, a lényeget (a feliratokat) lefordítom:
1. A keresztényeket a Máté 28:19 alapján az Atya, a Fiú és a Szent Lélek / Szent Szellem nevében merítik be.
(Idézem: "Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,")
2. Jehova Tanúit Jézus, Jehova és az Őrtorony Szervezet nevében merítik be.
És a két kérdés, amit feltesz a szószéknél álló a jelöltnek (tulajdonképpen három):
1. - 2. "On the basis of the sacrifice of Jesus Christ, have you repented of your sins and dedicated yourself to Jehovah to do his will?"
Jézus Krisztus áldozatának alapján megbántad-e a bűneidet, és odaszántad-e magad Jehovának, hogy az Ő akaratát cselekedd?
3. "Do you understand that your dedication and baptism identify you as one of Jehovah's Witnesses in association with God's spirit-directed organization?"
Érted-e, hogy az odaszánásod és a bemerítésed téged Jehova Tanúinak egyikeként azonosít abban a csoportban, ami Istennek a Szelleme által vezérelt szervezete?
A jelölt mindkét kérdésre igennel válaszolt.
Remélem, világosan látszik a különbség, nem kell tovább magyarázgatni. :)
A teológiai részbe meg nem szeretnék most belemenni.
Üdv. :)
"Jézus Krisztus áldozatának alapján megbántad-e a bűneidet, és odaszántad-e magad Jehovának, hogy az Ő akaratát cselekedd?"
"Érted-e, hogy az odaszánásod és a bemerítésed téged Jehova Tanúinak egyikeként azonosít abban a csoportban, ami Istennek a Szelleme által vezérelt szervezete?"
Tanúk! Ez megerősítitek vagy cáfoljátok?
"Tanúk! Ez megerősítitek vagy cáfoljátok?"
OFF:
Berta kommentjeire kétféleképpen szoktak reagálni:
1. hosszú, méla csönd, mert cáfolhatatlan;
2. próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, ilyenkor megint kapnak egy rakás cáfolatot;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!