Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Templomi esküvőnél van olyan...

Templomi esküvőnél van olyan "szöveg"/ima, amit a násznépnek is mondania kell?

Figyelt kérdés
Református esküvőről van szó. Én nem vagyok vallásos, meg sem vagyok keresztelve, de hivatalos vagyok egy templomi esküvőre, és nem tudom, mire készüljek. Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 22. 11:00
 1/4 bamboochatheone ***** válasza:
Igen.
2012. aug. 22. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Nincs, nem kötelező.

Max. az egyetemes apostoli hitvallást ("hiszekegy") mondják el, de ezt sem kötelező mondani, sőt, ha nem hiszel benne, ne is mondd, mert az Úr gyűlöli és üldözi a csalókat és hazúgokat.

2012. aug. 22. 19:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. aug. 22. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Katolikus vagyok, nem nagyon ismerem a református esküvő minden részletét, de még régebben voltam egyen. Akkor a Miatyánkra emlékszem, hogy közösen elimádkoztuk.

Amúgy szerintem ha nem mondod, akkor sincs semmi baj. Csak csináld azt, amit a többiek, senki sem fogja nézni, hogy mondod-e.

2012. aug. 23. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!