Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűn? (többi lenn )!

Ez bűn? (többi lenn )!

Figyelt kérdés
Én még csak 15 vagyok és mostani év nekem nagyon stresszes és nah az a lényeg hogy én római katolikus vagyok de nem nagyon hiszek benne hogy nekem el kell mennem gyónni ahhoz hogy isten megbocsássa a búneimet ! és az bűn hogy ha vallást akarsz váltani ?

2012. szept. 9. 20:00
1 2
 1/16 Pietrosol ***** válasza:
38%

Szia!

Dehogy bűn!

Magadnak bocsáss meg és törekedj,hogy a magad egészséges értékrendjében hűséges légy önmagadhoz!Nyilván tudod,hogy mikor,mivel és kinek okozol kárt!Törekedj rá,hogy ezeket elkerüld és soha ne tarts haragot,bocsáss meg!

Legyen ez a vallásod,ha tetszik!Ha nem akkor bátran keress másikat!

2012. szept. 9. 20:10
 2/16 anonim ***** válasza:
A Római katolikus egyház emberi találmány.ebből sejtheted,hogy Isten nem problémázik ilyen dolgokon.
2012. szept. 9. 20:11
 3/16 anonim ***** válasza:
Természetesen nem bűn, de szeretettel javaslom, hogy ne 15 évesen dönts arról, hogy melyik felekezethez szeretnél tartozni, hanem előtte alaposan ismerd meg a lehetőségeket. Lehet, hogy így, hallomásból idegennek tűnik a gyónás, de ha jársz misére, vagy egy katolikus ifibe, akkor úgy fogod gondolni, hogy ez áll hozzád közel.
2012. szept. 9. 20:12
 4/16 A kérdező kommentje:
én már 12 éve , hát nem rendszeresen de járok és már gyónni is voltam és nem szeretem elmondani a bűneimet és nagyon rossz érzés van utánam benne nekem nincs olyan érzésem hogy elszáltak volna viszont amikor én csak úgy megbeszélem istennel olyan mintha elmúlt volna és akkor elkezdek gondolkodni és rosszul érzem magam
2012. szept. 9. 20:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
ok, akkor keress olyan felekezetet, amelyikben a helyeden érzed magad.
2012. szept. 9. 20:20
 6/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:)
2012. szept. 9. 20:21
 7/16 yuda ***** válasza:
68%

Tudnod kell, hogy a biblia Isten beszéde.

Isten minden igéje, ami benne van igazság és teljes igazság.

Ha valami nincs benne a bibliában, azt nem fogadhatod el teljes igazságnak, mert nem az.

Ha el akarod dönteni, hogy vallásod Isten akaratát cselekszi, vagy sem, akkor azt csak és kizárólag biblia mutathatja meg.

Összeveted és ha alapvető és gyökeres különbségeket találsz, akkor az nem a te helyed. Igazából akkor senkinek nem kellene ott lennie, de sokan kényelmesek. Meg vannak elégedve a nagy semmivel, néhány ájtatossággal és azt hiszik, ennyi a valóság.

Isten valódi.

Isten élő személy.

A vele való kapcsolat közösség nagyon is valódi és élő.

Ha ezt valaki nem éli meg a mindennapjaiban és a vallása nem segíti ebben, akkor az valami álszent, képmutató valami.

Egy dolog bizonyos: A bibliában az a szó szerepel, hogy az egyház Krisztus teste. Olyan nincs benne, hogy ez a katolikusokra, reformátusokra, hitgyülisekre vonatkozna.

Az egyház azokra a hívő emberekre értendő, akik tiszta szívből és jó lelkiismeretből keresik és követik Istent. Újjászülettek víztől és Szentlélektől.

Nem az egójukat hizlalják, hanem keresik az ősegyházban megtalálható erkölcsi értékeket. Mások szolgálata, segítése a céljuk. Istent úgy akarják tisztelni, mint hajdanában és akkor ugyanazok a jelek és csodák is megjelennek.

Én ebben az Istenben hiszek, nem pedig egy erőtlen, falra mázolt, vagy szobrokban ábrázoltban. Az én Istenem élő, eleven, erős Isten. Ő a dicsőség Ura, akinek szemei, mint tűzláng, lábai izzó fényű érchez hasonlítanak, az arca pedig olyan, mit a nap az ő erejében.

Jelenések könyve első rész. :)

2012. szept. 9. 21:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Másik vallásban, meg más nem fog tetszeni!
2012. szept. 9. 22:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Jézus is vallást váltott, megalakította a kereszténységet.

Az összes apostola is vallás váltott, keresztények lettek.

Nem bűn, ha vallást váltasz, szerintem ne az érzéseid - inkább a biblia legyen a motivációd.

2012. szept. 10. 10:20
 10/16 anonim ***** válasza:

a biblia sehol nem tanítja embereknek "gyónj"

Isten ellen vétkezel tehát neki tartasz gyónást, nem embereknek.

Persze az alapelvek elleni vétekben mondja a szent írás, hogy menj a vénekhez, pásztorokhoz, akik segítenek az ügy kezelésében.

Az egyik előttem szóló írta, hogy az apostolok is "vallást"váltottak.

Ez részben igaz, de ezt most nem akarom kifejteni mit jelent.

2012. szept. 10. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!