Ez bűn? (többi lenn )!

Szia!
Dehogy bűn!
Magadnak bocsáss meg és törekedj,hogy a magad egészséges értékrendjében hűséges légy önmagadhoz!Nyilván tudod,hogy mikor,mivel és kinek okozol kárt!Törekedj rá,hogy ezeket elkerüld és soha ne tarts haragot,bocsáss meg!
Legyen ez a vallásod,ha tetszik!Ha nem akkor bátran keress másikat!

Tudnod kell, hogy a biblia Isten beszéde.
Isten minden igéje, ami benne van igazság és teljes igazság.
Ha valami nincs benne a bibliában, azt nem fogadhatod el teljes igazságnak, mert nem az.
Ha el akarod dönteni, hogy vallásod Isten akaratát cselekszi, vagy sem, akkor azt csak és kizárólag biblia mutathatja meg.
Összeveted és ha alapvető és gyökeres különbségeket találsz, akkor az nem a te helyed. Igazából akkor senkinek nem kellene ott lennie, de sokan kényelmesek. Meg vannak elégedve a nagy semmivel, néhány ájtatossággal és azt hiszik, ennyi a valóság.
Isten valódi.
Isten élő személy.
A vele való kapcsolat közösség nagyon is valódi és élő.
Ha ezt valaki nem éli meg a mindennapjaiban és a vallása nem segíti ebben, akkor az valami álszent, képmutató valami.
Egy dolog bizonyos: A bibliában az a szó szerepel, hogy az egyház Krisztus teste. Olyan nincs benne, hogy ez a katolikusokra, reformátusokra, hitgyülisekre vonatkozna.
Az egyház azokra a hívő emberekre értendő, akik tiszta szívből és jó lelkiismeretből keresik és követik Istent. Újjászülettek víztől és Szentlélektől.
Nem az egójukat hizlalják, hanem keresik az ősegyházban megtalálható erkölcsi értékeket. Mások szolgálata, segítése a céljuk. Istent úgy akarják tisztelni, mint hajdanában és akkor ugyanazok a jelek és csodák is megjelennek.
Én ebben az Istenben hiszek, nem pedig egy erőtlen, falra mázolt, vagy szobrokban ábrázoltban. Az én Istenem élő, eleven, erős Isten. Ő a dicsőség Ura, akinek szemei, mint tűzláng, lábai izzó fényű érchez hasonlítanak, az arca pedig olyan, mit a nap az ő erejében.
Jelenések könyve első rész. :)

Szia!
Jézus is vallást váltott, megalakította a kereszténységet.
Az összes apostola is vallás váltott, keresztények lettek.
Nem bűn, ha vallást váltasz, szerintem ne az érzéseid - inkább a biblia legyen a motivációd.

a biblia sehol nem tanítja embereknek "gyónj"
Isten ellen vétkezel tehát neki tartasz gyónást, nem embereknek.
Persze az alapelvek elleni vétekben mondja a szent írás, hogy menj a vénekhez, pásztorokhoz, akik segítenek az ügy kezelésében.
Az egyik előttem szóló írta, hogy az apostolok is "vallást"váltottak.
Ez részben igaz, de ezt most nem akarom kifejteni mit jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!