Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Sokan azért nem hisznek Istenben, mert azt állítják, hogy soha, semmilyen bizonyítékát nem adta annak, hogy létezik. Szerintem viszont ez pont így van jól. Ha Ő mindenki előtt megjelenne, akkor a hit tudattá alakulna, és ez nem biztos, hogy jó lenne. Gondoljatok bele, ha mindenki tudna a létezéséről, akkor mindenki hozzá fordulna (látszólag) a problémáival és, lehet, hogy ezek az emberek közben bűnös életet élnének. Nem lenne félelem az ismeretlentől. Így viszont, Isten pontosan tudja, hogy ismeretlenül is ki az, aki őszintén hisz benne.

2012. szept. 6. 18:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Na, és? Ez minden második kérdésben kitárgyaljuk. Amúgy szerintem is így van.
2012. szept. 6. 18:54
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
ebben van ráció,amit írsz,de akkor ne várjon el az Isten nagy hitet az emberektől. viszont ha más dimenzióban van az Isten mint mi,és Ő olyan,mint ahogy a biblia leírja,akkor bajban vagyunk! úgyan is felmerül a kérdés,hogy milyen jogon ítéli meg így Isten az embert(főleg,ha pokolra engedi),ha nem jelenti ki magát,és a törvényeit. Ja,Jézusra gondolsz akit állítólag pár ember látott halála után? vagy a bibliára amit papok írtak össze különböző iratokból,és szite ízekre lehet szedni az ellentmondásai miatt?! ez jutott az embernek mint vmi létező igazság, hogy halála után hova kerüljön? Tehát,miért is várja el Isten,hogy higgyünk benne??? erre kérem a válaszokat!
2012. szept. 6. 19:08
 3/16 anonim ***** válasza:
Elég hülye nézőpontod van. Ha valami formáját adta volna a létezésnek akkor a nemhívő emberek elfogadnák, de ez nem jelenti, hogy azok rögtön hozzá fordulnának. Anyámról tudom, hogy létezik, és mindenben segít, mégsem fordulok minden problémámmal hozzá, hanem megpróbálom magam megoldani. Amúgy miért ne lenne jó ha tudattá alakulna? Akkor senki sem tudná megcáfolni a létezését. Vannak emberek akik így is tudatosan hisznek. És lehet, hogy hozzá fordulnak azok is akik bűnös életet élnek, de "isten" úgyis látná az igazságot, ugyebár, plusz elvileg isten "megbocsájtja" a bűnöket, csak hinni kell benne. És félelem az ismeretlentől, mindenhogyan lenne. Most ha bebizonyítanád nekem, hogy Ő létezett, s félnék attól, hogy mi lapul a sötétben.
2012. szept. 6. 19:17
 4/16 anonim ***** válasza:
50%
így van, ahogy leírtad. Tökéletesen jól látod a dolgokat.
2012. szept. 6. 19:33
 5/16 anonim ***** válasza:
64%
Ha látsz nincsen szükséged hitre!Igaz bár Jézust sokan látták mégsem hittek neki:(
2012. szept. 6. 19:35
 6/16 anonim ***** válasza:

Bocs hogy kérdéssel válaszolok

Miért kéne nekem félnem Istentől? Vagy a pokoltól? Vagy egyebektől? Ismeretlentől?

Engem ez sosem motivált semmiben.

Persze hogy mindneki hozzá fordul. Épp ez a lényege. Akár bűnös a lélek akár nem, ha jól tudom Jézus is ezt akarta. Így is úgy is Isten dönti el mit teljesít.

Másik meg nem tudom hogy akarva akaratlanul de igazat adtál a nem hívőknek.

A vallásnak az a lányege hogy hidjél, ne tudd, ne bizonyosodj, illetve a hit által bizonyosodj és a hit által tudd. Különben mindenki bizonyítékokat akarna. Így csak azok kérik ezt akiket nehezebb bepalizni.

Bocsánat én hiszek istenben csak a vallásban nem. bár elfogadom ha valakinek viszont arra van szüksége.

Abban viszont igazat adok a "materialistáknak" hogy mindent le lehet írni képletekben még istent is, úgy ahogyna lelehet írni az embert is és bármely élőlényt és anyagot. bár az is igaz hogy ezek a képletek túlnyomó részt hiányosak és nagyon valószínű hogy soha nem lesz teljes a kirakós. És valószínűleg nem is éri meg kirakni.

Ettől függeltenül létezhet ilyen entitás és létezhet minden amit spirituálisnak hiszünk vagy ezoterikusnak, én nem zárom ki. Minek. A tudósok is és sok hívő is (érdekes módon a hívő tudósok mint einstein, tudják, hogy mennyire megismerhetetlen az univerzum) azt hangoztatja hogy már mindent tudunk, minden le van írva, csak a könyv címe változik...

2012. szept. 6. 19:56
 7/16 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező.

A Teremtő teljes mértékben bizonyítja, hogy van, még pedig az alkotásaival.

Ha valaki ebből nem ismeri fel az már az egyén dolga.

ezenkívül a levegőt sem látjuk, még is elhisszük, hogy van.

Ő soha embernek nem fog megjelenni, mert élve fizikai test nem láthatja.Abban a pillanatban elemeire bomlana az egyén.

A teremtő nagyon is szeretné, ha mindenki a problémájával hozzá fordulna.

Ő mint szerető szülő, minden képen segít mindenkinek aki hittel kételkedés nélkül elmondja óhaját, sóhaját.

Mondhatni az Ő telefonja sosem jelez foglaltat.

Abban pedig teljesen egyet értek veled, hogy Ő jobban ismer minket mint mi saját magunkat.

A legtitkosabb, a szívünk mélyén gyökerező gondolatainkat is amit még ki sem mondtunk.

ezen felül nem akarja, hogy féljünk tőle.

Sőt a biblia lapjain bemutatkozik nekünk, és elmondja érzéseit, gondolatait, terveit, kéréseit, nem akar a titokzatosság leple alatt bujkálni ami miatt is félelem érlelődjön bennünk.

Nem tőle kell félni.

Attól a cselekedettől, dologtól, amivel megbánthatjuk, mikor huncutságot követnénk el.Ettől féljünk, és ne kövessük el.

Egyáltalán nem akarja, hogy valami beteges félelem irányítson minket hozzá.

Ellenkezőleg, leereszkedik hozzánk kis pontokhoz, és azt mondja lágy hangon:... kérlek...

Kér minket.

Zsömle/lány

2012. szept. 6. 22:00
 8/16 Sághegyi Csaba ***** válasza:
0%
Szerintem biztosan tévedsz, aki nem akar hinni, az magyarázatot keresne a jelenésre. Ahogy rengetegen most is a pokolban filóznak, hogy mi is ez a fájdalmas illúzió, amit tapasztalnak, mert márpedig túlvilág csak azért sincs. Az ember ilyen, és aki ilyen akar lenni, az még odaát is ilyen marad, legalábbis egy ideig biztosan.
2012. szept. 6. 23:02
 9/16 anonim ***** válasza:

8

ha te mondod és úgy van akkor valószínű ;-)

2012. szept. 6. 23:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Hmmmm...

Tehát,aki egy kicsit korlátozott és nem ismeri fel egész élete folyamán létezését,azt megsüti...

Érdekes koncepció.:)

2012. szept. 7. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!