Mi a véleményetek erről?
Kedves keresztények! Szerintetek bűn, ha olyan játékkal játszok, mint pl. a Rome: Total War?
Itt van a trailerje: http://www.youtube.com/watch?v=t5wgwMFiIaU
Ha az, akkor nem fogsz vele játszani?
Vagy mi a kérdés?
Szerintem semmilyen játék vagy film megnéze nem bűn.
Az információ nem bűn. Viszont ha rosszul használod fel vagy dolgozod fel, akkor bűnt követhetsz el.
Egyébként fölöslegesen azon viatkozni, hogy bűn-e ölni a számítógépen vagy sem.
Inkább az a kérdés, hogy a lelked sérült-e, ha erre van igényed. Ha igen, akkor az a játék nélkül is olyan.
De ez csak stresszoldó.
Keresztény vagyok, és imádom a Total war sorozatot, kedvencem a Medieval II, meg a Rome. Szerintem nem bűn, ha ilyeneket játszik az ember..Sőt, ha pl az előbb említettekről beszélünk, még lehet jó is, mert meghozhatja a kedved a történelemhez.
Szóval szerintem játszani nem bűn.
Sztem a virtuális karakterek gyilkolása is bűn. Táplálja az emberben megbúvó rosszat. Én félretettem a Call of Duty-t és társait mikor megtértem.
És ha még le is töltöd a netről akkor meg pláne...
Ez baromság miért lenne bűn ha egy videojátékkal játszol?
Maximum elrabolja az időd és kevesebb leszek tőle de nem hinnem hogy bűn.
Állítólag a Biblia a keresztények útmutatója.:)
Nos akkor kérdezzük meg Jézust, vagy az apostolokat, mit tanácsolnak ez ügyben a keresztényeknek, szerinte bűn e olyasmivel játszani, ami csak játékból de kioltja az életet.
(Efézus 4:19) 19 Minden erkölcsi érzéket elveszítve, gátlástalan viselkedésre adták magukat, hogy mindenféle tisztátalanságot cselekedjenek...
(Efézus 4:20) 20 Ti azonban nem azt tanultátok a Krisztusról, hogy ő ilyen,
(2Korintusz 7:1) 7 Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat . . .a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében.
Videojátékok: A Pac-Man és a Donkey Kong viszonylag ártalmatlan korszakát a hátborzongatóan szadista játékok új kora váltotta fel. Marsha Kinder professzor úgy jellemzi ezeket a játékokat, mint amelyek „rosszabbak a tévénél vagy a mozinál . . . Azt az üzenetet” közvetítik, hogy „a hatalom egyedül az erőszakon keresztül érhető el”.
Persze ez csak azokra vonatkozik akik Jézus szeretik, és keresztényekként szeretnének élni.:)
Kedves Válaszolók!
Nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok eme kérdés megválaszolására. Számomra nagyon hasznosnak bizonyultak ezen információk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!