Milyen okok indokolhatják meg, hogy kilépjek a saját egyházamból?

Én hiszek abban, hogy egy darab egyház van.
Nem katolikus, nem református, nem hit gyülekezeets, stb, hanem egy, az pedig Krisztus teste.
Ebbe érdemes beletartozni.
Honnan tudod, hogy nem az egyház tagja vagy?
Mindenkori mérce egyedül Isten igéje lehet.
Fontos, hogy olvasd a bibliát, és vesd össze az úgynevezett "egyházad" tanításaival. Ha fontos dolgokban eltér, akkor az nem egyház, abba jobb nem is tartoznod.
Istennek kell inkább engedni, nem embereknek, hagyományoknak.

Akkor lépj ki az egyházadból, ha úgy gondolod, hogy az nem igaz. Viszont két dolgot fontos megkülönböztetnünk. Van az egyház, mint szervezet, és vannak a tagok, akik az emberek. Attól, hogy az emberek (az egyház tagjai) tökéletlenek, bűnösök, esetleg hamisak, maga a szervezet még lehet tökéletes. A többi tag tökéletlensége, hamissága vagy bűnei miatt ne lépj ki, akkor lépj ki, ha úgy gondolod, hogy az egyházad TANÍTÁSAI nem igazak.
Ha a tanítások igazak, csak éppen némely tagok nem követik őket és nem élnek igaz életet, azért nem az egyház a hibás, hanem maguk az emberek. Az emberek pedig tökéletlenek, ez már csak így van.

Részben egyetértek az előttem szólóval.
Persze erre van is egy biblia vers a Jelenések 18:4.
És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból. 5 Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és megemlékezett Isten az igazságtalanságairól.
A Jelenések 18. fejezete a hamis vallásokkal foglakozik, milyen büntetés vár rájuk a tetteik miatt.
Ha úgy érzed neked okod van akkor tedd, de ezt neked kell eldöntened, mi nem dönthetünk helyetted, csak javaslatokat teszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!