Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kit tiszteltek legjobban a...

Kit tiszteltek legjobban a szentek kozul?

Figyelt kérdés
én Assisi Szent Ferencet.

2012. aug. 31. 13:50
1 2
 11/17 kzs ***** válasza:

/A kérdező 2. kommentjére válaszolva/

Így már érthető.

Nem könnyű a válasz.

Istennek sok olyan elhívottja volt, akiknek a hitük példamutató lehet mindannyiónk számára. Először is Ábrahám (akit a SzentÍrás a hit atyjának nevez), de nagyon nagy munkássága volt a zsoltáros Dávidnak, Mózesnek, Ésaiásnak, Ezékielnek, Jóbnak, aztán Pálnak, Péternek, Jakabnak, János és Júdás apostoloknak.

Az Ő hitük, helytállásuk teljesen bizonyított, szívesen olvasok róluk.

Assisi Ferenc, Teréz anya és a többi szentnek gondolt katolikus ember viszont abszolút nem érdekel.

Jó, oké: betegeket ápoltak, de a hitről számomra a SzentÍrás nagy alakjai jutbnak eszembe.

2012. aug. 31. 15:48
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
zsömle/lány, akkor mégsem sikerült alátámasztanod a Bibliából, köszönöm!
2012. aug. 31. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:

Igazából mindegyiküket tisztelem, mivel életükben hősies fokon gyakorolták az isteni erényeket.

Talán a legjobban a vértanúkra nézek fel, mert ők életüket adták azért a hitért, amit vallok én is. Jézus is azt mondta, hogy "Nincs nagyobb szeretete senkinek annál, mint annak, aki életét adja barátaiért."

A szentek tisztelete véleményem szerint nem az Isten szentségének a kisebbítése, hanem épp ellenkezően! Aki ismeri a szentek életét és tanúságtételét, az pontosan tudhatja, hogy egész életükben arra mutattak rá, hogy Isten a legfontosabb.

2012. aug. 31. 17:16
 14/17 Pietrosol ***** válasza:
15%

Szia!

Assisi Ferenc,Platón,Lao Ce,Milarepa

2012. aug. 31. 19:05
 15/17 anonim ***** válasza:

nekem nagyon tetszik még József hűségessége és hite.

de olvassátok el a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetét :)

szerintem egyedül Isten lehet a példaképünk. az is baj, hogy a később szenteknek kinevezett emberekről nincs bibliai hitelességű forrásunk, az emberek nem láttak bele a szívükbe, ahogy ezt Isten teszi- azt meg, hogy egy egyént (embert) szentnek nevezzenek, arra én bibliai utalást nem ismerek. egyetértek azzal, hogy Isten igazán szent. a Biblia is ír szent, megszentelt dolgokról, beszél szentekről is, de egy egyénre nem mondja ki, hogy szent.

a Jézus-gazdag ifjú párbeszédhez meg annyit, hogy Jézus vissza is kérdezett, de ki is jelentett:

"Monda pedig néki Jézus: Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten."

és Ő is Isten :)

2012. aug. 31. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Mit kellene alátámasztani a bibliából?

Leírtam, hogy senki sem szent, csak a teremtő.

És azok akiket hűségeseknek tart és át vitt értelemben szenteknek nevezi.

Ha neveket akarsz csatlakozom azokhoz akiket már sokan felsoroltak, többek között, a Zsidók 11. fejezete ír néhányat.

2012. aug. 31. 22:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Úgy értelmezve a kérdést, ahogy a második kommentjében feltette a kérdező, Jóbot. Ő minden tragédia közepette kitartott, amikor a családját elveszítette, földönfutó és súlyos beteg lett, és még a barátai is elhagyták, a legtöbb ember már elfordulna az Úrtól. Az ő hite viszont kiállta a próbát. Ezért nagyszerű embernek tartom Jóbot.
2012. szept. 2. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!