Van itt valaki, aki hisz a nyelveken szólásban? Prófétálásban, és egyéb ajándékokban? Abban hogy ISten nem változott és ugyanaz, mint régen?
Minek köszönhető az hogy ezek a dolgok kezdenek eltünni?
Tudom hogy sok a hamis próféta, és az emberek nem akarják elfogadni...de nem gondoljátok, hogy ez Isten tervében van?
Hisz azt irja a Biblia hogy ezt hagyta hátra nekünk, és mi nem használjuk, nincs IStennel kapcsolatunk...vagy egyszerüen esélyt sem kap a dolog, hogy higgyünk benne?
Utolsó elötti!
ez nem igaz! van hogy Isten ugy nyilatkozatja ki magát, ha éppen prófétálás van, hogy az adott embernek az adott nyelvén fog szólni, mivel nincs más lehetőség,nincs tolmács, aki által érthető lenne a prófécia... ez egy ajándék Istentől és igen van hogy csak egyszer történik meg, de van hogy többször is! DE ez nem egyezik a nyelveken szólás ajándékával...hiszen mikor nyelveken szólsz titkos dolgokat szólsz, ami nem tőled jön hanem a szentlélektől... és mennyei nyelveken beszélsz...de hallottam már olyanrol is hogy más értelmes nyelven beszélt az illető... Isten hatalmas....Jézus csodálatos dolgot hagyot hátra nekünk...csak mi elfeledkezünk ezekről a fontos dolgokról...
Aki pedig a Szentlélek ellen szól...az tényleg nem bocsánatos bűn...
Nekem megvan ez az ajándékom, de én is olykor megrendülök, mikor látom a sok furábbnál furább dolgokat, hogy rángatóznak, meg eldőlnek, és röhögnek...tudni kell különbséget tenni!
http://www.youtube.com/watch?v=0yNaNOYItZk&feature=autoshare
Mivel én is szólok nyelveken, határozottan kijelenthetem, nem hipnotizált senki, hanem egyszerűen követtem a bibliai igéket.
Úgy van írva, hogy Jézus merít be Szentlélekbe, tehát ez egy igazság.
Másik, hogy kérni kell hittel és megkapod. Ez is egy igazság. Ha valaki nem kér belőle, akkor persze nem fogja megkapni. Kell az egyén hajlandósága, kívánsága. Isten a jó dolgokat nem erőszakolja rá senkire.
Harmadik, hogy nem szabad azt gondolnod, hogyha az Atyától Szentlelket kérsz, akkor Ő nem démoni szellemet fog adni. Ez képtelenség. Sokan ezért nem kapják meg, mert nem bíznak Istenben.
Egyik szavukkal azt mondják, de jó lenne, a másikkal pedig attól fél, hogy démoni megcsalattatásba kerül. Ismétlem: ha valaki az Atyához imádkozik Jézus nevében és Szentleket kér, akkor kétség nélkül azt fog kapni. Ebbe az ördög nem tud beleavatkozni.
Nagyon fontos látnotok, hogy vagy bizalommal vagytok Isten felé, ez a hit, vagy féltek és bizalmatlanok vagytok és ez a hitetlenség. Egy időben csak az egyik működhet.
Az a dolog, amit a kérdező említ, hogy vannak akik leesnek a földre, vagy rángatóznak- azt tudom mondani:
-Ez csak egyfajta jelenség.
Ahhoz, hogy igazán meg tudd itélni, ne a jelenséget nézd, hanem a gyümölcsöket. Nem szabad, hogy akármi jelenség összezavarjon. Ha az a gyümölcse, hogy emberek élete megváltozik, kijönnek pl.a kábítószerből, alkoholizmusból, szétment családok újra felépülnek, az emberekben kialakul a tevékeny segítség rászorulók felé..stb, akkor ezek kétség kívül jó gyümölcsök.
Távolról nézve, vagy egy videóból nem tudod megállapítani, pedig a lényeg, nincs rajta a videón. Azt csak személyesen tudod megtapasztalni, ha elmész egy ilyen közösségbe, vagy megismersz ilyen embereket.
Isten sokféleképpen működik a világban, és ha valakinek kevés Őróla az információja, legjobb ha azt mondja valamire, hogy nem tudom, minthogy előítéleteid szülessenek, megitéld Isten munkáját, és ezzel bűnt követsz el.
Ha nem tudsz biztosan valamit, jobb ha kezedet szádra teszed, mintsem bűnt kövess el.
Én ezekről a dolgokról beszélek!!
Ha benned Isten lelke van tudod,hogy ez nem tőle jön!! Szerintem....
Kérdező! Most jól megfogtál ezzel az utolsó linkeddel, úgyanis a két kedvenc, példakép prédikátorom közül éppen Kenneth Hagin az, akire minden tekintetben felnézek. Erkölcsileg fedhetetlen, életvezetésében tiszta, tanításában egyszerű, lényegretörő, biblia értelmezése világos. Kevesen mondhatják ezt el magukról véleményem szerint. Feltételezem, sosem olvastál/hallottál tőle. Szerintem kezd el, amit mondtam a gyümölcsökkel és elpárolog az aggodalmad. Egyébként nem láttam még ezt a klippet, de nem akadtam fel rajta. Szerintem Istentől van és éppen ettől óvtalak, hogy ha nem ismersz valamit, ne legyen előítéleted, főleg ne legyél bátor kijelenteni, hogy az ördögtől van, mert a Szentlélek káromlást súrolod.
Sok megbocsátható bűn van, azt írta Jézus, még az is aki ellene szól, de aki Szentlelket káromolja: megbocsáthatatlan. Vigyázni kell vele, hogy mire mondod, hogy nem Istentől van. Helyedben óvatosabb lennék. Itt egy link egyébként Hagin néhány tanításáról. Nézd meg, és meglátod megváltozik a véleményed.
Hát.. .erre azt tudom mondani,hogy az életét akkor ismered ha vele élsz... de ez nem számít mondhatod hogy sok jott tett az életbe és példamutató volt a közönség számára..
De akkor megannyi pap és egyéb emberek is példamutató életet élnek...és ha mondhatom amit prédikálnak mind szép és igaz...csak egy két csepp hazugságot visznek mindenbe...és az már nem egyezik a teljes igazsággal..
De azért utánna járok ennek az embernek...de nem hiszem hogy aki ugy csinál mintha be lenne rugva, mert Jézus is ivott bort, az normális lenne....meg hogy az emberek elrepülnek meg hátraesnek a jelenlététől...mert ilyet Isten lelke nem tesz...max ha démonokat űz valaki...
Én akarom hinni,hogy ez jó,de nekem valami azt sugja ne tegyem...és Isten bocsássa meg, hogyha rosszul érzem!
Minden nap kérem hogy örizzen meg a hamisságtól, és csak olyan dolgot tegyek legyen az bármi, csakis tőle legyen!
Fiygelj! nem akarlak meggyőzni, mert a lelkedet nem én őrzöm, de könynedén kikereshetsz 3 igét a bibliából. ha olvasod, akkor nem túl bonyolult.
1. Dávid olyan önkívületben táncolt amikor vitték a frigyládát az Úr előtt, hogy felesége, aki nagyjából olyan előíítéletel lehetett, mint te, megutálta. Nem bántásból mondom, de ez előítélet. Mindegy.
2. jézushoz egy alkalommal elhívták a szüleit, mert úgy viselkedett, mint aki megzavarodott. Hidd el, valami fura vot a viselkedésében és meggyőződésem, hgy Szentlélek munkája volt.
3. Mikor pünkösd napján rászált azentlélek a tnítványokra, reggel, a kívülállóknak az jutott eszükbe, hogy úgy néznek ki mint akik édes bortól részegek. Gondolom dőlöngéltek, nevetgettek. Ez nincs így konkrétan leírva, de sejteni lehet, hogy hogy néz ki, aki részeg, mert ahogy nézték őket, erre a következtetésre jutottak.
Kenneth Hagint azért nem sorolnám egynapon a papokkal, tisztelet a kivételnek, mert lehetséges nem ismerek minden papot. :)
Olvass tőle, hallgass tanításait és megváltozik a véleményed. Egyébként nem írtam az előbb a számomra első számú biblia tanítót, ő pedig Derek Prince. Googlet használva találsz tőle is bőven. Mindketten elköltöztek az úrhoz 2003-ban.
Szia!
Ezek a mindenféle gyülekezetek által prezentált nyelveken szólások köszönő viszonyban sincsenek a Teremtővel!
Ez csak önszórakoztatás!Ne dőlj be a parádénak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!