Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúinál hogyan működik...

Jehova Tanúinál hogyan működik ez a lelkiismereti döntés?

Figyelt kérdés

Úgy tudom vannak olyan dolgok a tanúknál, amelyekről a saját lelkiismeretüknek kell döntenie. Például a vér bizonyos alkotórészeit elfogadhatják ha egyezik a lelkiismeretükkel.

Azt nem értem, hogy miért kellett a "lelkiismereti döntést" mint új fogalmat bevezetniük. Most valami vagy helyes vagy helytelen. Az előbb említett vér alkotórészes dologban is, ezek szerint bizonyos alkotórészeket elfogadni helyes. Ezek után - miután a vezető testület helyesnek nyilvánít valamit-, miért bántja egyes tanúk lelkiismeretét ha élnek vele. Nem bíznak a vezetőikben? Vagy nem hisznek nekik?

Remélem érthető a lényeg.

2012. aug. 29. 10:00
1 2
 11/13 lsandor ***** válasza:
Már olvastam nem egyszer a Károliban is a Prédikátor könyvét és nem vettem észre ilyet. Az lehetséges, hogy egy kis különbség van, hogy mondjuk az ÚVF ben a 18. vers az a 19. de max ilyen eltérés van, részek biztosan nem hiányoznak
2012. szept. 1. 15:46
 12/13 anonim ***** válasza:
64%

Én a 10-es -Kérdező kommentjére szeretnék válaszolni.Miszerint a Károli Gáspár Bibliához viszonyítva az Újvilág fordítású Biblia eltér.Fejezetek nem azt adják vissza,sőt eggyes versek sem ott találhatóak, mint a Károli Bibliában.

Még mielőtt azt a következtetést vonná le valaki hogy az Újvilág fordítású Biblia hibás,kérem hasonlítsa össze más Biblia fordításokkal.Mint pl:

Ökumenikus Bibliával.

Káldi - Neovulgata Bibliával.

Katolikus Bibliával.vagy a

Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliával (protestáns)

Mindegyiknél megegyeznek a felvetett Bibliai fejezetek és versek a 8-as és 9-fejezetekben,a versek számozása és száma is, csak a Károli Bilia nem egyezik az említett többivel.

Értelmi szempontból is megegyezik a tartalmuk, csak a fogalmazásban van némi eltérés.Bármikor meg lehet róla győződni.

Tisztelettel.László

2012. szept. 4. 00:34
 13/13 A kérdező kommentje:

ma 00:34

Köszönöm!

2012. szept. 4. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!