Nem tudom mire vagy kiváncsi.
Én a biblia véleményét osztom, rengeteg ilyen létezik nem egy ahogy a biblia is írja sok antikrisztus létezik.
1Ján 2:18: „Kisgyermekeim, az utolsó óra ez, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, úgy már most is sok antikrisztus támadt; ebből a tényből ismerjük fel, hogy az utolsó óra ez.”
2Ján 7: „sok ámító ment ki a világba, olyanok, akik nem vallják Jézus Krisztus testben való eljövetelét. Ez az ámító és az antikrisztus.” (Figyeld meg, hogy az 1János 2:18-ban lévő „sok antikrisztus” itt gyűjtőnévként „az antikrisztus” megjelölést kapta.)
János a levelei közül kettőben ötször használja az „antikrisztus” kifejezést. Ez a szó arra utal, ami a Jézus Krisztusról szóló bibliai tanítással ellentétes, és magában foglalja azokat a csalókat, akik Krisztusnak adják ki magukat, vagy azt mondják, hogy őket Krisztus küldte. A Biblia megbízható tájékoztatást közöl az antikrisztusról. De ahogy más gonosztevők esetében is előfordul, úgy ezzel a titokzatos alakkal kapcsolatban is nagyobb figyelmet szentelnek a megalapozatlan beszámolóknak, mint az igazságnak.
Ma szintén nem egy, hanem sok antikrisztus van, akik antikrisztus osztályt alkotnak. Ők együttesen szellemi pusztulást hoznak az emberiségre (2Timóteus 3:1–5, 13). Kik alkotják az antikrisztust?
Bibliatudósok észrevették, hogy kapcsolat van a Jelenések könyvének 13. fejezete és a Dániel könyvének 7. fejezete között. Isten látomásban jelképes vadállatokat mutatott be Dánielnek, többek között egy leopárdot, vagyis párducot, egy medvét és egy oroszlánt (Dániel 7:2–6).
Hogyan magyarázta meg Isten prófétája ezek jelentését? Azt írta, hogy ezek a vadállatok földi királyokat vagy kormányzatokat jelképeznek (Dániel 7:17). Ezért logikusan úgy következtethetünk, hogy a Jelenések könyvében levő vadállat is emberi kormányzatokat jelképez.
Mivel ezek a kormányzatok szemben állnak Isten Királyságával, az antikrisztus részét alkotják.
A hitehagyottak és a hamis vallás vezetői Jézus tiszta tanításait vallásos hazugsággá ferdítik. Az ilyenek elutasítják a bibliai igazságot, és hazugságokat terjesztenek Isten és Krisztus nevében. Tagadják az Atya és a Fiú közötti valódi kapcsolatot a háromságtanukkal. Ezért ők is az antikrisztus részét képezik.
„ Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór” (Lukács 11:23). Jézus itt kijelentette, hogy mindenki, aki ellene és az általa támogatott isteni szándékok ellen van, szintén antikrisztus.

Nyilvánvalóan igen. A nép szó helyett talán az emberiség szót kellett volna használnom.
Egy teológus valószínűleg többet tudhat erről mint én (vagy mi) az amatőr nézeteimmel, bár igaz, hogy elég sokat olvastam a témáról. Meg az ómen filmeket is láttam :)

Anti-Krisztus az, aki meg fogja dönteni a Jehova-Krisztus uralmát és véget vet a hitetésnek.
Vizek áradnak körülötte, nekem szerelmesem.

A (jelenlegi) sivatagot Ő teszi virágzóvá, ahogyan a múltban is mindíg Ő tette.
Így van a Bibliában is, de ott eléggé el van ferdítve az értelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!