Majom az ősöm? Én tévedek mint keresztény, vagy tényleg majom az ősöm?
Szentségtörés, ha egy keresztény mondja. Miért kellene egy nem keresztényt a keresztény elvek alapján megítélni? Eleve miért kell valamit megítélni?
A másik dolog - véleményekre vagy kíváncsi, de valahogy nem hallgatod meg őket. Többször leírtam és leírták már mások is: az evolúciós elmélet nem azt állítja, hogy az ember ősei a majmok, hanem hogy a majmoknak és az embereknek közös ősei vannak.
"rajcziz "Jézusnak is majom volt az őse..." ezt írta gpotter."
Visszaolvastam. Ezt nem írtam.
Menjél már aludni kedves kérdező. Az én hibám - már annyiszor megfogadtam, nem szólok hozzá ehhez a rovathoz.
Reménytelen. De azért most is tanultam. Megtudtam, hogy Galileit az ateisták hurcolták meg. Na erről ennyit.
"Kedves Kérdező. Nem, nem elégítetted ki a kiváncsiságomat. Teremtés és bűnbeesés. 2 fogalaom a Bibliából, de nem magyaráztad el, hogy ez hogyan támasztja alá a teóriádat, hogy a teremtés maga ukmukfukk történt, seperc alatt."
nem seperc, hanem hat nap alatt.
teljesen nyilvánvalóvá teszi ezt a Biblia...
egyrészt a szóhasználat: a használt héber „jóm” minden esetben 24 órás idővallumot jelent és nem időszakot.
másrészt - ha ez nem lenne elég egyértelmű - minden egyes nap így fejeződik be: "Így lett este, és lett reggel".
továbbá a Biblia kijelenti, hogy:
"Hajtott tehát a föld növényeket: füvet, amely fajtájának megfelelő magvakat hoz, és gyümölcstermő fát, amelynek ugyancsak fajtájának megfelelő magva van."
tehát fejlődésről szó sincs.
A Biblia a bűnbeesés követően nemhogy fejlődésről (evulúcióról) szól, hanem egyenesen romlásról, visszafejlődésról (devolúció) beszél.
Az a keresztény, aki hisz az evolúcióban, felülbírálja, átértelmezi a Szentírást.
Ez tipikusan az a kérdés, amire a kérdező soha nem kapja meg a választ, amiben pont a hite korlátozza.
Feltesz egy kérdést, majd amikor érkezik rá egy normális válasz pl. rajcziz válasza, vagy azoké akik válaszoltak a kérdésre, és esetleg ez nem egyezik a keresztény agymosással, akkor rögtön elindul az epehányás, illetve ezzel együtt rögtön áldozati bárányt csinál magából, aki az ateisták össztüzének kitéve mártírként védi Jézust.
Kedves kérdező, mi értelme van kérdést fel tenni ha arra alapul a hited, hogy a kételkedés nélküli hit erény. Fölösleges, amikor a válaszok közül csak azt fogadod el ami megegyezik a tiéddel. Csak nehogy gondolkodni kelljen, csak nehogy kételkedni kelljen. Mi értelme van kérdést feltenni, ha a saját véleményed a megkérdőjelezhetetlen kategóriában van?
Reakcióid a válaszolók lenézése,kioktatása. Saját magadat egy magasabb szintre helyezve (hisz te a nagy betűs Hívő vagy, elfogadtad Jézust, ezzel már egy magasabb kasztba tartozol), nézel lefele a többi emberre elképesztő gőggel.
Szép keresztény erények... Nem szeretnék a klubotok tagja lenni.
"Nem tudtok mondani egyetlen emlőst sem, aminek a méhében az embrió a fejlődése során átmenetileg ne növesztene uszonyt. Ez alól az ember sem kivétel."
Honnan veszed,hogy az ember is növeszt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!