Majom az ősöm? Én tévedek mint keresztény, vagy tényleg majom az ősöm?
mert gondolom az ateitáknak nincs jobb dolguk,mint keresztényeket zaklatni.Igaz?
Várj elképzelem!X.Y. ateista reggel felkel és gondolkozik.Mit csináljak ma?Dolgozzak?Á,az nem jó.Fizessem be a számlákat? Á,minek azt. Tudom már ,ma keresztényeket fogok zaklatni.
Kedves kérdező, és tisztelt felebarátaim.
Én magamat kereszténynek tartom, és összhangban a teremtő isten igazságával, az emberi fajtól származom.
Jézus kijelentette, hogy az abszolút igazság az Isten szava a Biblia.(János 17:17)
Tehát ami abban van az az igaz.
Aki Keresztény és azt állítja, hogy nem a teremtő hozta létre az embert és külön külön a fajokat, hanem az evolúció által jöttek létre, az Isten szavát hazugnak állítja.És Jézus kijelentésével ellentétesen nem igazság szerinte a szent írás.
De joga van hozzá ez már nem a mi feladatunk megítélni.
tisztelettel.
Kedves kérdező, amiket leírtál, azzal maximálisan egyetértek, és alátámasztja az én világnézetemet.
Nekem a problémám azzal a hozzáállással van, amely a tudományos ismereteket próbálja szebefordítani a keresztény vallással, holott a te fenti példádból is kitűnik rögtön a nagyon erős párhuzam. Teljesen más síkon közelítik meg a kérdést, másképp fogalalmaznak, mindkettő máshonnan ered, más dolgokat vesz alapul, a végeredmény meg nemhogy nem ellentétes, hanem nagyon is egyező. Köszönöm a példádat.
"Aki Keresztény és azt állítja, hogy nem a teremtő hozta létre az embert és külön külön a fajokat, hanem az evolúció által jöttek létre, az Isten szavát hazugnak állítja."
Khmm, és mi a helyzet azzal, aki azt állítja, hogy a Teremtő hozta létre a fajokat az evolúció révén? Az is meghazudtolja Istent? :) Én nem gondolnám ezt. Márcsak azért sem, mert én meg azt gondolom ez az igazság. Nem volt semmilyen hókuszpókusz soha. Minden ami teremtve lett, azt valamiből alkotta a Teremtő, lépésről lépésre, korról korra.
"A Newton által "felfedezett" gravitáció törvényei nem tesznek hozzá semmit ahhoz amit Jób mondott csupán elmagyarázzák hogyan függesztette fel Isten a földet a semmiség fölé"
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy a gravitáció törvényeit ismerjük, dehogy mi okozza, az bizony még ma sem ismert. De biztos vagyok benne, hogy egyszer erre is megtalálják majd a magyarázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!