Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki vallásos és házasság...

Ha valaki vallásos és házasság előtt elveszítette a szüzességét és ezt megbánta mit tegyen?

Figyelt kérdés

(kérem csak vallásosak válaszoljanak!)

katolikus vagyok. 18 évesen nagyon szerelmes lettem egy fiúba és lefeküdtem vele de később szakítottunk és nagyon megbántam. én úgy éreztem vele szeretném leélni az életem, de nem úgy alakult. Úgy érzem Isten megbocsájtott, de magamnak nem tudok megbocsájtani és attól félek, most már nem kellenék egy rendes, keresztény fiúnak aki majd a férjem lehetne.

Mit csináljak?

2012. aug. 18. 00:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Na akkor, hogy egy kicsit jobb kedved legyen, keresztény, szűz fiú vagyok, nem szűz (keresztény) barátnővel.

Jó hírem: Persze, hogy van megbocsátás. Miért ne lenne? Ezt azért nem volt ilyen egyszerű lejátszani, mint most leírni, de mindenképpen van megbocsátás. Mindenre.

Gyakorlati tippjeim:

Ha egyszer találsz magadnak egy rendes keresztény fiút:

-Gondolom tudod, hogy nem fog neki örülni, hogy már mással is lefeküdtél.

-Ne ezzel kezd a bemutatkozásodat, és ezt a közösségben kifejezetten tartsd titokban.

- Ha komolyra fordul a kapcsolatotok, akkor állj oda a fiú elé, és egy NYUGODT helyen mondd el neki. Ne keress kifogásokat, ne a körülményekre fogd, mondd el neki, hogy hibáztál és megbántad, szeretnél bocsánatot kérni tőle. Szerintem meg fog bocsátani. :)

-Ne idegesítsd őt a múltad részleteivel.

-Ha megbocsátott, fogadd el.

...és becsüld meg a keresztény fiúkat, mert borzasztóan kevés van belőlük.

(Ha valami segítség kell, írj privit.)

2012. aug. 22. 16:25
 12/13 TOXIC. válasza:
Találhatsz olyat fiút is magad mellé, aki nem vallásos, és azt úgyse fogja érdekelni, ennyi idősen ez már természetes.
2012. szept. 8. 23:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Én mormon vagyok, ha mormon lennél a következőt tanácsolnám:

1. Bánd meg a hibádat és okulj belőle, hogy máskor ne kövesd el.

2. Tartsd be a parancsolatokat és szeresd felebarátaidat, mint önmagadat.

3. Bocsásd meg mindazok bűneit és hibáit akik ellened vétkeztek.

4. Bocsáss meg önmagadnak.

5. Miután beszélgettél a püspököddel és ő is úgy érezte, hogy a bűnbánati folyamatod eredményesen és sikeresen lezárult vegyél érdemesen vasárnap az úrvacsorából.

6. Jézus Krisztus ígérete szerint az úrvacsorával megújíthatod a vele kötött keresztelkedési szövetséget és az Ő Engesztelő Áldozata által megtisztulsz a bűnödtől.

7. Ezután élj tisztán és ne legyen bűntudatod, mert ha te még emlékszel is a hibádra, az Úr (ígérete szerint) már nem fog.

bővebben: www.jezuskrisztusegyhaza.hu

2012. okt. 22. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!