Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít ez?

Bűnnek számít ez?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mi miatt voltak ilyen gondolataim, éreztem, hogy nem én vagyok és nem lennék képes ilyesmire. Józan gondolkodásmenettel ha belegondolok szörnyülködök, hogy a fenébe jutott ilyesmi az eszembe. Lehet sok akciófilmet néztem, bár utána nem voltak rögtön ilyen gondolataim. Szüleimmel kapcsolatosan kínzó, gyilkos gondolataim voltak. Nem tudom, mért jutottak ilyesmik eszembe. Nem lennék képes én ilyesmire és őket szeretem a legjobban.

Bűnnek számítanak ezek a gondolatok? (nem vágytam rájuk egyáltalán, de eszembe jutott egy dolog ha jól emlékszem és annyira feldúlt lettem tőle, hogy ezen kattogott az agyam... ránéztem valamilyen tárgyra s volt hirtelen egy csúnya gondolatom)

Isten elítél ez miatt vagy tudja nem akartam ezeket!?

Mindenki szerint rendes vagyok, segítőkészként ismernek. Ezzel én is egyetértek, nem szoktam erőszakos lenni vagy bármilyen más negatív dologgal szembesíteni másokat.

Nem nézek ilyen akciófilmeket már, maximum ha kijön egy új félévbe egyszer. Bár mondom, nem voltak utána ilyen gondolataim.

Katolikus vagyok egyébként.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. aug. 15. 16:16
 1/8 Antimod ***** válasza:

Szerintem a bűn az, ha engedsz ezeknek a gondolatoknak. Néha nekem is vannak olyan hülye és szörnyű gondolataim, hogy csak nézek, honnan jönnek, de nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani nekik.

Gondold azt, hogy a sátán ültette a fejedbe, és nem hagyod, hogy fogjon rajtad, mert erősebb vagy nála.

2012. aug. 15. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Erről a kérdésről Luther Márton híres példája jut eszembe a bűnről: „nem tehetünk arról, ha elrepül fejünk felett egy madár, de arról igen ha fészket rak a fejünkre”.

A bűn mindig cselekedetekben nyilvánul meg. Minden ember bűn által megrontott emberi természettel születik meg, mindannyiunknak vannak gyengeségei. A lényeg, hogy belássuk: segítségre szorulunk, és Isten képes megszabadítani minden gyengeségünktől.

Üdv. Péter

2012. aug. 15. 17:26
 3/8 A kérdező kommentje:
akkor ha tudom, hogy mindez rossz, nem vágyok rá akkor nem számít bűnnek, ugye?
2012. aug. 15. 17:35
 4/8 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Tessék szíves lenni elmenni a kertedbe és ott jól körülnézni,hogy hová potyogtak gyommagok!

Szóval nincs bűn,de észrevetted,tetten érted a gondolatod és elképedtél rajtuk!Honnét,miért jönnek,hová tartanak?Mi a céljuk?Ok nélkül nem történik semmi!Hogy kell gyomlálni?Márpedig gyomlálni folyamatosan kell,mert a te kerted is dzsungel lesz és soha nem lesz Édenkert!

2012. aug. 15. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:

:)

Hát nem nagyon tudok mit írni, igen szuper válaszok érkeztek.

Az különösen tetszett amit az egyik hozzá szóló írt, hogy ne engedje a fészek rakást, és más valaki a gyomlálást.

Igazán jó Jézusi szemléltetések, dicséret mindenkinek.

Mentek részemről is a zöld kezek.

Egyetlen biblia verset szeretnék írni csupán, mindig emlékezz erre.

(Jakab 1:14, 15) 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.

Mielőtt kicsírázik, gyökerestül kitépni, ima nagyon fontos ilyenkor...

2012. aug. 15. 18:31
 6/8 anonim válasza:
Na ezeknél a gondolatnál láthatod, milyen amikor nem a sajátjaid. Ezek ilyen démonikus gondolatok. Jó ha az ember ilyeneket is megél, mert legalább látja, hogy ilyen is van. A hitélet nem galopp. Abban igenis megpróbáltatások, harcok vannak amikben meg kell állnunk. Van, hogy az ember elbukik, ez is törvényszerű előbb vay utóbb. De nem mi leszünk az elsők. Az Istent csak az egymáshoz való viszonyunk és szeretetünk érdekli. Na meg , hogy hozzá fordulj minden esetben, hisz ez minden próba lényege. Ne félj ezeket nem te gondoltad, de legalább tudod ki akart felbújtani...
2012. aug. 15. 22:27
 7/8 anonim ***** válasza:

aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követ el vele

Ez szerintem csak gondolati, nem cselekedet. A gondolat már a szívet rombolja.

2012. aug. 17. 10:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez nem bűn, hanem egy tanulságos eset, amelyből azt a tanulságot kell levonni, hogy kevesebb erőszakos filmet kéne nézned, mert nincsenek rád jó hatással.

Jártam már így én is, szóval tapasztalatból beszélek.

Úgy a legkönnyebb tisztának maradni, ha elkerülöd a gonosz dolgokat.

2012. aug. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!