A keresztények miért esnek teljesen kétségbe, ha valaki nem hisz az ő istenükben, miközben ők sem hisznek az emberiség története során megalkotott több millió másik istenségben?
Sziasztok.
Jézust érdekelte az emberek szellemi jóléte.
Ezt az érdeklődést tovább tanította, hogy a tanítványai is érdeklődjenek más emberek szellemi jóléte iránt,.
Miért.
Mert Jézus tudta, hogy nem az igaz imádatot gyakorolják.:)
Ezért kiképezte a tanítványait akik további tanítványokat képeztek, hogy az emberek értesüljenek arról a Jó hírről, amit Jézus elkezdett kijelenteni az embereknek.
S Elküldte őket, mondván a föld legtávolabbi részén is halljanak az emberek Isten országáról AP.csel.1:8
Ezenfelül gyülekezeteket kellett alapítaniuk, hogy ott az újak is tanulják meg Jézus parancsait cselekedni...
És így kezdett el isten népe növekedni.
A kérdés hogy most már nem kell ezeket csinálni?
Nem kell hirdetni, tanítványokat képezni?
A Mátéban megkapjuk a választ:(Máté 24:13, 14) . . .. 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
(Máté 28:19, 20) . . ., 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Még nincs világrendszer befejezése, Jézus azt mondta, hogy addig amíg ezt a feladatot végezni kell a végéig, mert addig itt lesz és irányítja ezt a munkát.
Most akkor? álljunk le mert az embereknek ellenvetése van Jézus parancsára?:)
Kinek kell szót fogadni, a szomszédomnak, anyámnak,
Kollegámnak, vagy a miniszter elnöknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!