Vannak itt "egyháztalan" keresztények?
Nos, a kérdés kicsit bután hangzik, elismerem :) Remélem ezzel a linkkel kicsit érthetőbb leszek:
http://www.youtube.com/watch?v=dN1iyJQGrcU
Akinek nem olyan jó az angoltudása, annak megpróbálom dióhéjban összefoglalni: a személy lényegében nemtetszését fejti ki az intézményesített egyházak (vagy egyház iránt - nem tudok egyértelműen nyilatkozni, hiszen amerikai viszonyokról van szó, amiket nem ismerek annyira) iránt, és határozottan elkülöníti a vallást az Istenbe vetett hittől.
Nem vagyok szakértő a témában, de a véleménye eléggé sajátosnak tűnik, és valóban kevés egyházról tudok, ami ilyen, vagy ehhez hasonló tanításokat hirdetne :)
A kérdésem: tényleg lehet valaki úgy keresztény, hogy nem katolikus, nem református, nem pünkösdi, nem golgota, nem adventista, nem evangélikus, semmilyen egyháznak, gyülekezetnek nem tagja? Jó, nem olyan teljesen elképzelhetetlen dolog ez a számomra, de úgy tűnik nekem hogy a mi kultúránkban annyira összefojt a hit az egyházzal, mint Tom és Jerry. Tegyük fel egy ember megkérdezné tőlem: keresztény vagy? Nyakamat tenném rá, hogy nem elégedne meg azzal a válasszal, hogy igen, hanem várná, hogy "keresztény - micsoda?" Katolikus, református...?
Úgy értem, persze, mindenki önmaga kezd érdeklődni a kereszténység iránt, Isten iránt, a Bibliában leírtak iránt, legalább is véleményem szerint, de a legtöbben utána valamilyen felekezethez csatlakoznak. Vannak olyanok, akik mégsem, és inkább saját erejükből kutatgatnak tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!