Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi ez a jel? A kép lent!

Mi ez a jel? A kép lent!

Figyelt kérdés

[link]

ha jól emlékszem hittanról akkor Jézus jele.Ha nem így van valaki helyesbítsen legyenszíves:)

2012. aug. 8. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Aha.

2012. aug. 8. 18:50
 2/10 anonim ***** válasza:
16%

Kíváncsi lennék mit szól ehhez Jézus, és az apostolok, akik sosem mondták, hogy rajzos színbolumok mutatják a Jézushoz való tartozást.

Mivel az azonosító jele a tanítványoknak az egymás iránt érzett szeretet. :)

A bálvány imádat egyik formája ez is mint a többi amit használnak az imádatban.:(

2012. aug. 8. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Bálványimádat? :D Ez nem a humor kategória!
2012. aug. 8. 19:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem is annak szántam.:(
2012. aug. 8. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Keresztény vallási szimbólum,pogány módra.

(K.Gy.)

2012. aug. 8. 20:09
 6/10 Hazardteam ***** válasza:
42%
Valami rituális szarság, a több 1000 közül, amivel az idők során teleszemetelték a kereszténységet.
2012. aug. 8. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Keresztyén vagyok, református, sohasem láttam ezt a jelet, én csak az egyszerű hal-motívumot ismerem.
2012. aug. 9. 07:39
 8/10 anonim ***** válasza:

A görög khi és ró betűk egymáson, Krisztus görög nevének első két betűje (Khrisztosz).

Egyébként akik szerint bálványimádás: nos, nem az. Ez csak egy jel, amit mondjuk egy írástudatlan rabszolga is fel tud ismerni. Azokból az időkből származik, amikor a keresztényeket birodalomszerte üldözték.

2012. aug. 9. 10:30
 9/10 mustafa33 ***** válasza:
Krisztus monogramja. A nevének rövidítet írásjele. ha ez bálvány akkor a tetragramma is az. Az sem teljes név csak a névne másalhangzói héber betűvel írva, ráadásul azt sem tudjuk hogy kell pontosan ejteni.
2012. aug. 11. 03:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Kriszuts monogramja. A hagyományok, illeteve Eusebius feljegyzési szerint Konstantin császár, Maxentius elleni döntő csata előtt - amelynek célja a Nyugat Római Birodalom birtoklása volt - álmában a Nap előtt egy fénylő keresztet látott, körülötte a "Touto Nika" felirattal (e jelben fogsz győzni). Ennek hatására a katonái pajzsait ellátta kersztábrázolással és a Krisztus monogrammal. A csatát végül megnyerte...
2012. aug. 17. 14:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!