Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ateista mondhatja, hogy egek?

Egy ateista mondhatja, hogy egek?

Figyelt kérdés
Szóval ez a szó, hogy "egek" nem túl vallásos?

2012. aug. 5. 00:52
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Ugyan mitől lenne vallásos?

Ha felnézel a szabadban, nem az eget látod?

Mi köze ennek a valláshoz? Például Buddhához...

2012. aug. 5. 00:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Sok ember összefüggésbe hozza az eget Istennel, a szentekkel és a vallással.
2012. aug. 5. 01:12
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Én még azt is mondom, hogy "atya világ, Jézus úristen, az Isten...", tehát szerintem mondhatja.
2012. aug. 5. 01:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember összefüggésbe hozza, sok pedig nem.

A meteorológusok például nem. Akik a vadludak vonulását figyelik, azoknak sem jut eszükbe semmi vallásos.

2012. aug. 5. 01:16
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 5. 01:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én még a Főgórét is gyakorta megszólítom (gondoljunk most az "Istenem!" felkiáltás kacifántosabbnál kacifántosabb változataira), holott nem hiszek a létezésében. Egyszerűen ezt hallottam mindenütt, ehhez szoktam hozzá, ez ivódott a tudatalattimba. Ha a környezetem mondjuk a rakott krumplit emlegetné esetenként, valószínűleg én is azt tanultam volna el. Nem muszáj ennyire belekapaszkodni a legszorosabb értelembe.
2012. aug. 5. 03:27
 7/10 Salx Narval ***** válasza:
A tiltás ellenére, sokszor vesszük Isten nevét hiába, gondolom ez nyelvi örökségünk része és megszokásból tesszük. Én a Bibliát is olvasom, az hogy nem hiszek Istenben nem jelenti azt, hogy nem is beszélgethetek róla. Mégis ki tiltaná meg,mire gondolsz, ez nem egy zárt közösség, ahová tartozni szeretnénk és ebből adódóan törvények sincsenek arra nézve, hogy ki, tartozhat ide és ki nem.
2012. aug. 5. 06:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem mondhatja. Nekünk ateistáknak tilos bármiféle természetfeletti lényre vagy jelenségre utalni. A Himnuszt is úgy énekeljük, hogy: "Darwin áldd meg a magyart".
2012. aug. 5. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Ez jó volt. :D
2012. aug. 5. 11:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A szocializmus hideg vaságyában született, a kommunista eszmékben nevelt öregapám is mondogatta anno, hogy az Isten b.ssza meg! :D És hasonló állandósult szókapcsolatokat. :D Nem, nem túl vallásos, mert az ég egy valós és létező gyűjtőfogalom. Ezzel szemben (az ateisták szerint) Isten pedig nem létező, mégis mondják.
2012. aug. 5. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!