Istenem; Te jó Ég; Te jó Isten; Úristen: szabad ezeket a szavakat használni?
Hogy mi a véleménye róla, azt miért földi emberektől kérdezed? Szerintem Isten nincs regisztrálva ezen az oldalon, ő személyesen nem fog neked itt válaszolni. Mi, emberek pedig nem tudhatjuk, mi az ő véleménye, mivel nem látunk a fejébe.
Amúgy az ő neve Jahve a Biblia szerint, nem csak simán Isten. Épp ezért használják ritkán ezt a nevet, mert ugye Isten nevét hiába ne vedd a szádra.
Kérdező
"Nem nevelték belém.. A szüleim nem vallásosak, nem is foglalkoznak vele. Én magam kezdtem el érdeklődni a kereszténység, a Biblia, Isten és Jézus iránt."
Nem mondtam,hogy a szüleid nevelték beléd...
"Ne mondd ki hiába Istenednek az ÚRnak a nevét, mert nem hagya az ÚR büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!" 2Móz 20,7
Szerintem ezeket nm szabad használni. Ugyan onnan jön, hogy ha valaki nagyon meglepődött, azonnal elkezdett imádkozni, ami jó, de manapság ez már átment Istenkáromlásba, mert állandóan ezeket mondják, közben nem tudják, hogy miket jelentenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!