Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenem; Te jó Ég; Te jó...

Istenem; Te jó Ég; Te jó Isten; Úristen: szabad ezeket a szavakat használni?

Figyelt kérdés
Mi a véleménye Istennek ezekről a szavakról és a többi hasonlóról? Ez az istenkáromlás? Szabad ezeket a szavakat használni? Sokszor önkéntelenül is használom ezeket a szavakat, és valamiért bűntudatom van, amikor kimondom, nem tudom, miért. 16/L

2012. aug. 4. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Igazából nem... mert Isten, Jézus és a szentek nevét csak imában szabad megemlíteni. Szerintem nem istenkáromlás, mert nem csúnya szóként használtad... de inkább kérdezd még meg a hittantanárodat vagy a papot.
2012. aug. 4. 10:04
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Hogy mi a véleménye róla, azt miért földi emberektől kérdezed? Szerintem Isten nincs regisztrálva ezen az oldalon, ő személyesen nem fog neked itt válaszolni. Mi, emberek pedig nem tudhatjuk, mi az ő véleménye, mivel nem látunk a fejébe.

Amúgy az ő neve Jahve a Biblia szerint, nem csak simán Isten. Épp ezért használják ritkán ezt a nevet, mert ugye Isten nevét hiába ne vedd a szádra.

2012. aug. 4. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Miért ne kérdezhetne meg egy embert, hogy mi a véleménye Istennek róla? Vannak okos emberek itt, akik nagyon elmerülnek a hitükben, és tanulmányozzák a Bibliát, tehát tudnak pontos választ adni.
2012. aug. 4. 10:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát, valahogy úgy értettem, hogy a Bibliának mi a véleménye róla, mit ír róla. Még csak bele-beleolvasgattam a Bibliába, még nem nagyon ismerem.
2012. aug. 4. 11:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért van bűntudatod,mert beléd nevelték.Ezek csak szavak,Isten nem ilyen egyszerű felfogású,hogy ilyeneken felhúzza magát.
2012. aug. 4. 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem nevelték belém.. A szüleim nem vallásosak, nem is foglalkoznak vele. Én magam kezdtem el érdeklődni a kereszténység, a Biblia, Isten és Jézus iránt.
2012. aug. 4. 11:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Jézus a Mi Atyánkot egy példaként állítja elénk, hogy mit tartsunk szem előtt, amikor imádkozunk. A szenteltessék meg a te neved azt jelenti, hogy különítsük el a szívünkben Istent. Isten legyen számunkra különleges és minden mástól elkülönített. Ha csak szólás-mondásként, szokásból mondjuk azt, hogy pl. Istenem, akkor az már csak egy üres szó lesz. Kiüresíted és nem azt jelenti többé, hogy te megvallod, hogy Ő az Isten és elfogadod őt istenednek. Vagy, a Te jó Isten, itt megvallod, hogy Isten jó; Úristen, itt pedig azt, hogy Isten az Úr mindenek felett. Gondolom Te is legtöbbször ezekkel a kifejezésekkel rácsodálkozol valamire és így már a mögöttes jelentése az, mintha azt mondanád, hogy "Nahát!?". Ezért fontos kerülni ezeket a szavakat és nem szánkra venni feleslegesen, hogy ha imáidban azt mondot Istenem, akkor azok az érzések legyenek a szívedben, hogy "Te Isten vagy és én elfogadlak Téged, mint Istenemet és Hozzád kiáltok", nem pedig az, hogy "nahát, ez történt, ilyen van?".
2012. aug. 4. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdező

"Nem nevelték belém.. A szüleim nem vallásosak, nem is foglalkoznak vele. Én magam kezdtem el érdeklődni a kereszténység, a Biblia, Isten és Jézus iránt."

Nem mondtam,hogy a szüleid nevelték beléd...

2012. aug. 4. 12:28
 9/10 anonim ***** válasza:
40%
A Bibliát nem Isten írta, hanem emberek. Isten véleményét 100%-osan biztosra senki se tudja, csakis ő maga.
2012. aug. 4. 12:32
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ne mondd ki hiába Istenednek az ÚRnak a nevét, mert nem hagya az ÚR büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!" 2Móz 20,7

Szerintem ezeket nm szabad használni. Ugyan onnan jön, hogy ha valaki nagyon meglepődött, azonnal elkezdett imádkozni, ami jó, de manapság ez már átment Istenkáromlásba, mert állandóan ezeket mondják, közben nem tudják, hogy miket jelentenek.

2012. aug. 4. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!