Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak ateisták! Ti mennyire...

Csak ateisták! Ti mennyire meritek/szoktátok hangoztatni a vallásotokat?

Figyelt kérdés
Vagy milyen helyeken? Csak mert most megyek egy új suliba, (Ausztria - szóval elég szenteskedők a tanárok.) és ha megkérdezik ,hogy mi a vallásom mit mondjak? El akarom mondani mert nem szégyenlem (Másoknak simán megmondom, elvégre ez van...), de nem akarom ,hogy kiszúrjanak maguknak.:S Köszi.

2012. aug. 2. 20:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ausztriában elég vallásosak tudod az emberek...:) Már amúgy is ferde szemmel néztek rám mikor én nem bérmáltam.
2012. aug. 2. 23:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán szoktam foglalkozni a dologgal és magamtól nem hirdetem a nézeteim (más témákban sem), de ha szóba kerül Isten, akkor első dolgom leszögezni, hogy én nem hiszek benne és ennek szellemében folytassuk, vagy ejtsük a témát.
2012. aug. 2. 23:54
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha tőlem kérdeznék meg, hogy mi a vallásom helyzettől és személytől függene, hogy mit válaszolnék:)

Valószínűleg nem az lesz az első kérdés, hogy mi a vallásod.

Én hívő vagyok. De nem szoktam erőszakoskodni, senkivel.

Nem vallás alapján döntök, hanem lélek alapján.

Viszont! Ha te olyan suliba fogsz járni, ahol a vallás állandó téma, vagy megkövetelt és ezt valamilyen formában veled tudatták, akkor sehogy sem tudod elkerülni a kérdést és nem is látom értelmét a tanulmányaidnak.

Viccelődés maitt is kiderülhet, hogy mi a helyzet. Pl. egyik haver megemlíti.

Ha pedig olyan emberekkel vagy körülvéve, akik rúgdosnak mert te nem hiszel, szerintem menekülj el onnan amíg lehet.

El tudom képzelni, hogy vannak olyan helyek, ahol csúnyán néznek rád, ha nem villogsz, hogy vallásos vagy.

De hát te ott mit tudsz csinálni?

Vallásos leszel mások kedvéért? Idegeskedni fogsz, mert bántanak? Esetleg te bántod őket?

Nem vagy vallásos, akkor nem foglalkozz vele. Az viszont a te magán hibád, ha nem bírod elviselni, hogy más vallásos és hisz. Vitatkozni haverként is lehet sör mellett.

2012. aug. 3. 00:40
 14/23 Salx Narval ***** válasza:
100%
Természetesen bárhol merem hangoztatni, de nem teszem, ha szóba kerül, kertelés nélkül vállalom, ha vitatkozni akar valaki, azt viszont már az adott emberkétől teszem függővő, mármint, hogy akarok e vele beszélgetni erről a témáról. Azt hiszem, elég egyszerűen kezelem ezt a kérdést, neked is ezt tanácsolnám.:D
2012. aug. 3. 05:19
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én Németországban tanultam, ott választható volt a hittan. Annyira természetesnek vették, hogy mindenki hívő, hogy csak azt kérdezték meg, hogy melyikre szeretnék beiratkozni ( katolikus, református) Kicsit rácsodálkoztak mikor mondtam, hogy egyikre sem, mert nem vagyok hívő. Semmi problémám nem volt belőle, elfogadták a tanárok, és többet ez nem volt téma.
2012. aug. 3. 05:36
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges is lenne hazudni nekik. Úgy is hamar kiderülne, hogy nem vagy vallásos és abból nagyobb gond lesz mintha már az elején elmondtad volna.

Amúgy meg ha amiatt nem vesznek fel akkor hagyni is kell. Jobb mint ha amiatt dobnának ki.

2012. aug. 3. 08:20
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ateizmus nem vallás. Én már nem vagyok ateista, de amikor az voltam, akkor sem mentem oda mindenkihez, hogy "ateista vagyok, te meg hülye hívő." Ha kérdezik a vallásod, azt mondod, nincs. Nem kell túlbonyolítani. Bár vannak kivételek, én is voltam nyaralni egy olyan illetővel, aki túlbuzgó volt, és hiába mondtam neki, hogy nincs vallásom, ő azt mondta, hogy de, de. És nem lehetett meggyőzni, hogy nem azért szeretem az állatokat, mert Isten báránya vagyok, hanem azért, mert szeretem őket.
2012. aug. 3. 09:11
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

Én már nem vagyok ateista, de amikor az voltam, akkor sem mentem oda mindenkihez, hogy "ateista vagyok, te meg hülye hívő."

Ez tiszteletre méltó. De tudod hányan vannak ilyenek?

2012. aug. 3. 09:19
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket.:) Ez az iskola már felvett engem és nem is annyira nyomatják a hittant , de mégiscsak új környezet és nem szeretnék rögtön rosszul indítani.:) Még nem tudom mit mondjak, mert nem akarom becsapni őket és ki is akarom jelenteni ,hogy én ateista vagyok, de ez az iskola nagyon sokat jelent nekem (Elég rangos iskola.), és ezért nem akarom ,hogy rögtön elítéljenek, mert tudom ,hogy van pár olyan...
2012. aug. 3. 11:16
 20/23 anonim válasza:
100%

hello!

én már nem vagyok ateista, de voltam. van egy öcsém, aki iszonyatosan vallásos és gyakran közzé teszi, hogy én pokolra kerülök és akkor majd sírhatok, de akkorra már késő lesz. magyarul vannak olyanok, akik elfogadnak és vannak akik nem és az ilyenekre nem szabad figyelni. és ha csak ezért utálnak, vagy csak ezért kiszúrnak veled, akkor hagyd őket, mert ha védekezel és visszaszólsz, akkor csak rosszabb lesz.

visszatérve az eredeti kérdésre: nem kell hangoztatni mindenhol, bármikor, bárkinek, de ha kérdezik akkor mond meg és akkor az idő, hely, személy nem számít.

2012. aug. 3. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!