A reformátusoknak manapság hány százaléka aktív templomba járó?
Figyelt kérdés
2012. aug. 2. 17:51
2/4 anonim válasza:
Szerintem félelmetesen kevés. Nálunk katolikusoknál is borzasztó a helyzet, reformátusoknál méginkább. A falumban kb. 1500 református él, ebből rendszeres vasárnapi templombajáró kb 70 fő.
Vannak természetesen szép kivételek, pl. a kalotaszegi Bánffyhunyad református gyülekezete igen nagy és aktív.
3/4 anonim válasza:
Gyülekezete válogatja. Az Úr néha küld hozzánk annyira áldott embereket, hogy ezerszám térnek meg reformátusok is, de ezek az " ébredések" egyre ritkábbak. Én Zimányi József református lelkipásztor hatására tértem meg, s azóta is nem győzök csodálkozni bizonyságtételeknél hányszor elhangzik az ő neve. De azt is sokszor hallottam már, hogy Biatorbágyon tértek meg. Szóval vannak helyek és emberek, akiken keresztül a reformátusok között is szépen munkálkodik az Isten.
4/4 anonim válasza:
Én ismerek reformátusokat, akik ugyan nem járnak minden héten templomba, de rendületlenül hisznek. a múltkor egy beszélgetés közben derült ki, nem is tudtam, hogy ennyire mély a hitük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!