Él még a Nephilim vérvonal?
Szóval, Teremtés könyve 6. fejezet, az „Isten fiai” és az „emberek lányai”.
Először is az általában „Isten fiai” nem feltétlenül az angyalokra akar utalni.
A héber kifejezés, a bené elóhim jelentheti azt is, hogy „a nagyok fiai” (a költői szövegekben „elohim” sokszor „hatalmast” jelent, vö. Zsolt 29:1). Egy értelmezés szerint itt arról van szó, hogy az előkelők fiai asszonyokat vettek maguknak a nép leányai közül, akik nem voltak elég erősek az ellenállásra. Ezek a házasságok a zabolázatlan szenvedély eredményei voltak és mutatják a féktelenséget és az elnyomatást abban a korban.
A másik értelmezés szerint „Isten fiai” azokat is jelentheti, akik Istent szolgálják és Őneki engedelmeskednek, akik az iránta való szeretetben nevelkedtek, mint Atyjuk és Jótevőjük iránt (2Móz 4:22; 5Móz 14:1; 32:5; Józs 1:2; Hós 2:1). Megfelel a bibliai felfogásnak az, hogy azokat, akik Isten igaz szolgálatához tartoznak – Sét fiait – „Isten fiainak” nevezik, míg velük ellentétben a Káin utódaitól származó leányokat „az emberek leányainak” nevezik.
A zsidó (Ibn Ezra, Mendelssohn, S. R. Hirsch, W. H. Green) és a keresztény értelmezők (Aranyszájú Szent János, Alexandriai Kürillosz, Theodosius, Ágoston) túlnyomó többsége is azon a véleményen volt az ókorban is, hogy az „Isten fiain” a jámbor Szet nemzetségének férfiait, „az emberek leányain” pedig Káin romlott leányutódjait kell értenünk.
A náfil szó nem jelent szükségképen óriást, hanem általában erőszakos, szilaj, féktelenkedő embert. Egy értelmezés szerint itt azokról a héroszokról illetve a keletiek titánjairól van szó, kiknek tetteit később a pogány mitológia annyira kiszínezte s magasztalta, – és épen ezek tiszteletével szemben akarja hangsúlyozni, hogy az ő gonoszságuk siettette a vízözön eljöttét.
én erre azt tudom mondani hogy amit az ember nem lát természet feletti dolgot abban nehezen tud hinni. talán azért van a bibliában is úgy megírva meg összegyűjtve a történetek mert az emberek nem látták őket és nem akarták elhinni. azt amit Jézus tett csodákat látták hogy tényleg megtette és elhitték. ő volt az élő bizonyiték az emberek számára hogy igenis van Isten. nem véletlen mondják a bibliára h Istentől származó könyvek gyüjteménye. kanonizálták ezeket a könyveket és nem akkor írodtak amikor például Jézus élt vagy az ószövetséget vesszük példának és a már emlitett Nóé történetét.
és ha valaki hisz bennük hogy igenis vannak közöttünk angyalok vagy akár nephilimek nem elitélendő mert akkor van hite.
Szia.
Hát figyelj.. A Biblia azt mondja, hogy az utolsó idők olyanok lesznek, mint Noé idelyében. Ez ugye vonatkozik a tobzódásra, az istentelenségre, a szépségkultuszta stb... És a gonosz angyalokra és a keveredésekre miért ne vonatkozna? Nem élnek közöttünk óriások, de ott vannak például a kicsi emberkék, "UFO"-k. Szerintem simán lehetnek ezek is az ilyen fajta keveredések következményei. Csak hát azok óriások, ezek törpék... Soha nem tudják belőni a méretet. :D
Szóval szerintem lehet, hogy ilyen hibridek lesznek, vagy vannak, de az biztos, hogy nem a Noé előttről, mert azok meghaltak az özönvizkor.
Ez az én véleményem, remélem hogy segitettem.:)
Szép napot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!