Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Mondanátok...

Katolikusok! Mondanátok könyveket, amiket olyanoknak javasoltok mint én?

Figyelt kérdés
Nemsokára megkeresztelkedem, 16 vagyok, és szeretnék többet tudni Istenről, az Egyházamról, ezért kellenének olyan könyvek, amik segítenek ebben, igazából hittankönyvek, tehát olyan témában, amivel többet tudok meg, mégsem nagyon tömör és nehéz.
2012. júl. 29. 13:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Tomka Ferenc: Találkozás a kereszténységgel c. könyvét ajánlom. Most tartok kb. a közepénél, elgondolkodtató, ugyanakkor olvasmányos, és ábrák is vannak benne. Az interneten is megtalálod itt: [link]
2012. júl. 29. 13:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Picit mélyebb és nehezebb Garadnay Balázs: A keskeny út öröme és járhatósága c. könyv, de még bőven érthető szinten van. Nem tudom, most mennyire lehet kapni, ha máshol nem, akkor a Szent István Kiadó központi boltjában van.

Ezen túl ajánlom Jálics Ferenc bármelyik könyvét.

A katekizmus kompendiumát ismered? Mindenekelőtt ezt ajánlom, ha még nem olvastad. Ez is létezik könyvformátumban, de online itt is megvan: [link]

Honlapokat szeretnék még ajánlani: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Van még egy könyv, aminek most nem jut eszembe a címe sem meg a szerzője sem, de ki fogom deríteni... Azt nagyon javasolnám.

2012. júl. 29. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Mégegy: [link]

Ha nem elég az anyag ;), írok még blogokat is. :) De előbb barátkozz ezekkel, ha még nem ismered őket és tudsz képernyőről olvasni, mert ezek a legátfogóbbak, legáltalánosabbak.

2012. júl. 29. 15:18
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező.Végtelenül megdöbbent, hogy az előttem írók eggyikének sem jutott eszébe, hogy javasolják a Szent Bibliát.Pedig ha azt olvasod, különosen az Új Szövetséget: Máté evangéliumától a Jelenések könyvéig, mindent megkapsz ahhoz, hogy igazi keresztényi életet élhess.A többi könyvekkel csak összezavarodsz, és fárasztod magad.Nem jó semmire.

Lapozd naponta a Szent Bibliát, olvass el minden nap egy-két fejezetet, és jól gondold át az olvasottakat.Kb.fél év elteltével többet fogsz tudni Jézusról, az életútjáról,arról, hogy hogyan követheted az ő példáját, mint azok, akik javasolták azt a sok különféle könyvet.

2012. aug. 10. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!