Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények mit szólnak az...

A keresztények mit szólnak az ember evolúciójához? Elfogadják?

Figyelt kérdés

Vagy nem hisznek benne?

Érdekelne a katolikus,protestáns stb.álláspont is,magyarázatokkal.

2012. júl. 27. 21:31
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%

De hát az életet ki hozta létre?

Őt kell megkérdezni, nem a teremtményeit akik csak találgatnak, sokszor azért, hogy kizárják egy Isten létezését.

Nem titkolózik leírta kerek perec. Már csak magadnak kell eldöntened kinek hiszel?

2012. júl. 28. 13:37
 22/43 Hazardteam ***** válasza:
56%
Mondok én valamit példaként, talán érthető lesz. Aki járatos a quantumfizikában, vagy a kozmológiában, az tudja, hogy "az első 3 percről" SŐT a háttérsugárzás leválása előtti időkről SEMMI nem bizonyított. Ezzel szemben, ha bekapcsolom a TV-t (amit nem teszek, de volt rá példa) a discovery-n, spectrumon és hasonló adókon mi ötlik a pofámba egyből? KOMPLETT leírás szép grafikával, animációkkal és HANGGAL (ahogy robban:D; az űrben nincs hangterjedés) látványosan előadott elméletek TÉNYKÉNT tálalva hangzatosan, bevágva néha olyan nagy koponyák kiragadott dumáit (de láttam már élesben is AZ ADOTT FILMHEZ!!) mint pl. Hawking. Legújabb ilyenem a "nemrégiben megtalált szuperföld!" volt, amin konkrétan széjjel röhögtem magamat. Rendesen animálva bemutatták az egészet, mutogattak egy föld szerű, de annál nagyobb bolygót flórával, faunával "lényekkel" meg mindennel együtt, SŐT a tudományos "cikkekben" is ugyanezek voltak copy-paste-elve magyarul, valami brit online folyóiratból TÉNYKÉNT. Ezzel szemben mi a valóság? Az, hogy kb. annyit lát(hat)nak az egész "szuperföldből" hogy a Hubble, vagy más űrtávcsövek egy ideig figyelnek egy "gyanús" távoli csillagot, aminek a pályáját "rángatja valami" a luminózitása pedig (ahogy a feltételezett bolygó körülötte keringve "kitakar" belőle egy részt) periodikusan változik.. ENNYIT!! A "filmben" meg az újságcikkben pedig le van festve az egész, éppenhogy csak annyit nem állítanak tényként, hogy az ott lévő pikkelyes szarvasok milyen dzsungelgyökeret zabálnak.. Ugyanez van az evolúcióval. Elmegy valaki egy "tudományos2 kiállításra ahol "ősemebereket" (sokszor csak egy fog alapján, mint pl. a "Piltdown-i embernél") állítanak ki, a háttérben a menyecskéjével, szerszámaival RUHÁBAN, SZAKÁLLAL, ahogy épp egy foltos lovat üldöz, amiből szintén csak pár megkövült csont-részlet maradt és lehetett akár hupilila is zöld pöttyökkel:) Manapság már olyasmikre is találnak egyes ásatók bizonyítékokat, hogy az "őshüllők" nagy része melegvérű volt. a "kinéztetük" pedig a mai napig rejtély, a bőrük és a belső szerveik stb. meg aztán abszolute fantázia dolga és a festők képzeletének művei, amiket a szép, nagy dínós, meg ősemberes könyvekben közreadnak (szintén TÉNYKÉNT) Ezek után, ha az ember kicsikorától ezeket a képeket, videókat bámulja, persze, hogy "alapnak" veszi, főleg, ha már a biosz tanára is ezeket bámulta és esküszik úgy volt:) Nem tudom, menynire érthetők a példáim de asszem eléggé "lefestik" a mai evolúciós agymosás főbb metódusait. Ha valaki az "anyatejjel" együtt szívja magába ezeket a "tényeket" eleve elutasít bármi olyat, ami akár csak megkérdőjelezi ezeket a tudomány elméletnek SEM nevezhető fantazmagóriákat. Ma már tudományos körökben csak a full elvakultak hisznek (igen HISZNEK) bennük, mert tudományos alapjuk nincs, és nem igazolhatóak semmi módon, a cáfolatok köre pedig egyre csak dagad.. Már lassan inkább hisznek az ufóktól származásban meg valami "magasabbrendű létforma" közreműködésében. Sokan nyíltan, hangoztatva, sokan csak "nem támogatva" hallgatólagosan az evolúcióELMÉLETET. Ez utóbbiak általában túl öregek ahhoz, hogy árral szemben pisiljenek, vagy feladják a katedrájukat olyas valamiért, ami ugyanúgy bizonyíthatatlan és igenis HIT kell hozzá a teremtőben.
2012. júl. 28. 15:07
 23/43 Hazardteam ***** válasza:
39%
Bocsánat.. úgy akartam, hogy "széllel szemben ússzanak" akart lenni:)
2012. júl. 28. 15:13
 24/43 Hazardteam ***** válasza:
39%
Basszus innom kell mégegy kávét, ez egyre "jobb":DDDDDDDD
2012. júl. 28. 15:13
 25/43 anonim ***** válasza:

Ez nem hit kérdése hanem annak, hogy elfogadod e a lehetségesen legvalószínűbb esetet. A mai világ ahogy mi most ismerjük alig 4-5ezer éves és ennél is csekélyebb amit az élet kialakulásával eddig töltöttünk. Talán párszáz év.

Mikor az avolúcióról beszélünk, valahogy az agyában mindenkinek egy máról-holnapra lejátszódó cselekedetsor képe villan fel, ahol a gyík pár generáció alatt szépen csirkévé alakul, tollakkal. A valóságban itt millió és milliárd évekről beszélünk. Sokszázról.

Ilyen hosszú időtávot az elménk képtelen felfogni és mindezek mellé hozzáteendő, hogy ez csak számunkra létezik. Valójában az idő egy általunk kitalált fogalom megintcsak, nincs múlt vagy jövő, mindig csak most van ahol valami örökösen változik egy kicsit minden, törekszik valami felé.

Nem tudom ez segít e megérteni az evolúció mibenlétét- Túl a dicovery chanel animációin és a többi olyan ismeretterjesztőn ami ezt a folyamatot egy szemmel nyomon követhető folyamatnak festi meg.

2012. júl. 28. 16:48
 26/43 anonim ***** válasza:
38%
Elítélik. Legalábbis én elítélem. Nem hiszek az evolúcióban. Egyszerűen nagy hülyeség.
2012. júl. 28. 17:33
 27/43 anonim ***** válasza:

Én láightosabb szót használok.

Nem elítélem, csak nem egyeztethetem össze a teremtő teremtésével.

Mirt írtam, neki semmilyen fejlődési időre nincs szüksége, hogy maradandót konkrét élőt teremtsen, hiszen nem nevezhetnénk mindenhatónak.

Ez az Ő akarata, és így teremtette az élőket a maga neme szerint.

Az egyik hozzá szóló helyesen írta, hogy az időt nem tudjuk meghatározni, mert Ő neki nincs időkorlátja mint nekünk.

És igen is millió évek telhettek el a föld megteremtésekor, mielőtt életet teremtett volna rá.

Hiszen mindent pontosan milliméter pontossággal kellett létrehozni, hogy ez harmonikusan működjön is, és az itt élők javát szolgálják.

2012. júl. 28. 17:51
 28/43 Hazardteam ***** válasza:
Jah, a "másik oldalról" nézve kihagytam valamit. Megfigyeltem, hogy még hívők (és evolucionisták) is beleesnek abba a hibába, hogy NEM az eredeti szövegben ásnak le és úgy magyarázzák. Például: "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet, a föld pedig kietlen és puszta volt" Ami ultragáz. Ugyanis eredetileg: "Kezdetben teremtette Isten az egeKET és a földet.. SZÜNET..A föld pedig kietlenné és pusztává LETT". A 2 mondat időben teljesen elkülönítődik múltra és jelenidőre. Általános szarvashiba egy időbe hozni, főleg a rossz fordítás(ok) miatt. Márpedig baromira nem mindegy..
2012. júl. 28. 19:09
 29/43 anonim ***** válasza:

A Bibliát nem lehet szó szerint értelmezni. Már csak az is ellentét, hogy Isten egy szellemi lény, és minden más testi. Nyilván nem mondhatta el Isten Mózesnek úgy a teremtés történetét, hogy "Írd azt, hogy Isten azt mondta, álljon össze 60 szén molekula 160 hidrogénmolekulával. Szedjenek maguk mellé még anyagot, hogy kialakuljon a DNS ... Ám amikor osztódott az egysejtű egy kicsit más lett a DNS-e, és sok milliárd osztódás után, már teljesen más élőlény jött létre." Nem értették volna. Az ősrobbanást sem magyarázhatta volna el, hogy kialakult az első atom egy protonból, és egy neutronból.

A hitetleneknek azt szoktam mondani, lehet, hogy az ember véletlenek sorozatával jött létre, de ezeket irányíthatta valami, vagy valaki.

Bizonyítékok vannak az evolúcióra, és nem hinném, hogy Isten csak úgy szét szórta őket tréfából.

Az, hogy nemenként teremtette meg az élőlényeket, nem azt jelenti, hogy nem azt mondta, hogy annak a bizonyos almának a magja olyan fát növesszen aminek a gyümölcse savanyúbb, és a sokadik még savanyúbb almafa után már cseresznyefa volt. Az evolúció nem arról szól, hogy az almafa egyik napról a másikra cseresznyefa lett, hanem, hogy mindig torzult egy kicsit a DNS.

2012. júl. 28. 19:37
 30/43 Hazardteam ***** válasza:
Szerény tudásodhoz KÉPEST logikusan látod a dolgokat, de Isten és a tudomány sokkal "mélyebb" ennél a szintnél, amivel rendelkezel. Így, ahogy leírtad, még akár logikus és igaz is lehetne. De mindkét(három) oldal sokkal fejlettebb és bonyolultabb. Nem tudom, érted e, remélem igen.
2012. júl. 28. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!