Nem tudom mit valasszak. Segitenel?
Mar ketsegbe vagyok esve... Erzem, hogy van egy isten, de nem tudom ki az. Felek a pokoltol... Nem hiszem h ez egy elhanyagolhalo kerdes, sot szerintem ez a legfontosabb.
Nem tudom mit valasszak. Segitsegre van szugsegem.
Regen biztos voltam, hogy a keresztenyseg az igaz vallas, de mar egyaltalan nem vagyok biztos benne.
Pl. [link]
Elgondolkodtato...
Szia!
Szerintem ne kötelezd el magad egyik egyháznál sem!
Ma is,mint korábban mindegyik egyház önmagát egyetlennek és igaznak tartja a többi ellenében!
Olvasgass bátran:Zend-Avesztája,Bhagavad-gítá,Mahábhárata,Ji king,Biblia,Korán,Talmud,-bármelyiket!
Keress személyes kapcsolatot a Teremtővel,ne pedig egy egyházon keresztülit!
6-os vagyok.
Csatlakozom a 7, 8-as válaszolóhoz.
Nem a félelem miatt kell hinni és a teremtőt szolgálni, mert eleve minden kép méltó rá.
Egy biblia vers a félelemről:
(1János 4:18) 18 A szeretetben nincs félelem, hanem a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem akadályozólag hat. Valóban, aki fél, nem lett tökéletes a szeretetben.
Azért szeretjük, mert Ő előbb szeretett és ezt a fia halálával be is bizonyította, mindenkinek megelőlegezte a teremtő a bizalmat, még akkor is ha nem lesz rá jogosult.
Ne szabjunk feltételeket azért, hogy miért szeretjük, vagy mikor fogom szeretni, előlegezzük meg mi is a bizalmat neki.
Elolvastam a fenti linket, főleg azért mert érdekel az iszlám és tanulmányozom is, pedig keresztény vagyok.
- Először is képtelenség kiragadott igehelyekkel bármit is bizonyítani, mert ha szövegösszefüggésben látnád, akkor jobban tudnád értelmezni.
- Az újszövetségi példákat olvasva, ha a szövegkörnyezetben látod az itt kiragadott igehelyeket egyértelmű lesz, hogy Jézus nem Mohamedről (blv), hanem a Szentlélekről beszélt, még Léleknek (görögben szellem) nevezi.
- A fenti írásban sokszor hivatkoznak a hadith-okra. Ezek a történetek, mondák képezik igazából az iszlám gerincét, de szerinted menyire lehetnek megbízhatóak? Még maguk a muszlimok is vitatkoznak rajtuk, egyik hadith-t a siíták, a másikat a szunniták fogadják el, sőt a kharidzsita eredetű ibaditák (Omán) még kevesebbet fogadnak el. Sőt az iszlámnak létezik olyan irányzata a koraniták, amik teljesen elvetik a hadith-okat. Ez alapján hogyan lehet Mohamed (blv) kortársainak mondásaira alapozni? Ami a természeti jelenségek leírását illet: lehet hogy Mohamed (blv) korában tudtak a lemeztektonikáról, de azt se jól tudták: nem a hegyek teszik szilárddá a Földet, de pl. a Bibliában Jób könyvében elég pontosan le van írva a víz körfogása. Ennek ellenére én azt mondom imádkozz és Isten megmutatja neked a helyes utat.
Kereszteny maradok!
Remelem sikerul megmaradni ebben az igaz hitben!
Kerlek imadkozzatok erettem ezert!:)
Koszonom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!