Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bérmanevet válasszak?

Milyen bérmanevet válasszak?

Figyelt kérdés
Most készülök a bérmálkozásra, és egy szentet kéne választanom, egy védőszentet. Olyan szentet, akinek az élete tetszik, és példaképemnek választhatom, de sajnos eddig még nem találtam ilyet, pedig már több mint 50 szentet megnéztem. Ha tudtok, vagy ismertek olyan szentet, akinek az élete megtetszhet egy 15 éves fiúnak, írjátok le kérlek a nevüket! (Valamint ha lehet, hogy TI milyen szempontból választottatok magatoknak bérmavédőszentet.) Előre is köszönöm! :)
2009. ápr. 16. 21:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Öcsémnek Szent Hubert lett a védőszentje, akiről mellesleg azt a bizonyos italt is elnevezték. Egy vadászat alkalmával egy szarvas agancsa között meglátott egy fehér keresztet, és ez igen nagy hatással volt rá. Neten keress rá, van róla pár infó, nem sok, ez is igaz, Magyarországon nem annyira ismert.
2009. ápr. 16. 21:31
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Ez érdekes, hogy választhatsz. Tényleg nem tudtam. Nálunk úgy van, hogy a bérmaszülő nevét kapja a keresztgyermek.

Én is valaki olyat választanék, akinek a története példaértékű és egyben érdekes is. pl. Szent György( Sárkányölő) vagy Szent Flórián a tűzoltók védőszentje.

2009. ápr. 16. 21:48
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Talán a legnépszerübb szent Assisi Szent Ferenc.

De Szent Imre is nagyon népszerü volt a középkorban.Kevesen tudják, hogy mi magyarok Amerikát tulajdonképpen Imrének kellene mondjuk, ugyanis Amerigo Vespucci aki bebizonyitotta, hogy kolumbusz nem Indiába kötött ki, hanem egy új földrészt fedezett fel Szent Imréröl kapta a nevét az Imre olasz megfelelője Amerigo.

A középkor talán legnépszerübb szentje Szent László a lovagkirály volt nápolyi, lengyel, cseh magyar, királyok viselték nevét.

Hirtelenjében ezek jutottak eszembe

2009. ápr. 16. 22:02
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Ajánlom Szent Gellértet.
2009. ápr. 16. 22:18
 5/14 anonim ***** válasza:
64%
Hogy Szent Hubert nem annyira ismert? Mennyit jársz te kocsmába?
2009. ápr. 16. 23:37
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
23:37 - Nem járok :-) Minden esetre magyar nyelvű szentekről szóló könyvben nincs benne, öcsém is csak nehezen talált róla néhány szűkszavú leírást a neten. A kocsma más, de a poén az, hogy ő tényleg egy létező és szentté avatott valaki volt, és ezt kevesen tudják, tehát mikor öcsém bérmálkozása volt, a pap is furcsán nézett, mert ő se tudta, öcsém úgy vitte neki a letöltött leírást, hogy létező szentről van szó.
2009. ápr. 17. 00:38
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

[link]

Akkor tessék. Mondjuk szerintem a legismertebb szent, az más dolog, hogy mivel a pap jó esetben nem fogyasztó és ezek szerint te sem, nem ismeritek.

Tanulság: A kocsma nem véletlen van a templom mellett.

2009. ápr. 17. 09:36
 8/14 tade ***** válasza:
42%
Nagymammat Marianak hivjak, es anno en ezert valasztottam a Szent Maria bermanevet. Ocsemet GYorgynek, igy o automatikusan a SZent Gyorgyot valasztotta. De en nem is keresgeltem a szentek elete utan, nekunk a pap nem is kerte, hogy beszamoljunk miert pont ezt a bermanevet valsztottuk.
2009. ápr. 17. 09:53
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

09:36 Nekem a képnél jobb bizonyítékom van, ha már így próbálkozol :-)

Ezt olvasd el:

[link]

2009. ápr. 17. 10:13
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

Szent Ágoston a kereszténység egyik legbefolyásosabb filozófusa volt. Nagyon "emberi" élete volt, megtéréssel, Istentől elfordulással, családalapítással, tivornyázással.

Én vallásos vagyok, és ugy gondolom, olyan emberek lehetnek példaképeink igazán, akinek sorsát, életét közel érezheted a tiédhez.Szent Ágoston megtérése példaértékű lehet egy kiskamasznak is. Könnyebben tud vele azonosulni mint egy olyan szenttel, aki egész életében csak jóságos dolgokat tett.

2009. ápr. 17. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!