Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jákob miért csapta be apját?

Jákob miért csapta be apját?

Figyelt kérdés

Az ismert, hogy Izsáknak két iker-fia volt, Ézsau és Jákob.

Amikor Jákob bement az apja sátrába, az öreg vak Izsák megkérdezte, hogy Ézsau áll-e előtte, akkor Jákob azt hazudta, hogy igen, ő az, Ézsau. Így az apja Ézsau helyett Jákobot áldotta meg.

2012. júl. 25. 10:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Munyamunya.

Akkor minek mondta Jézus is és Pál is, hogy megfeszített erővel küzdjünk. Egy világi mondás szerint még Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.

A semmiért nem fog jutalmat adni a teremtő

Jézus megadta az alapelveket amelyek szerint élni kell, és adott a tanítványainak munkát is hogy végezzék el, a világrendszer befejezéséig.

És azt mondta, hogy aki mindvégig kitart az részesül megmentésben.(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

De miben kell kitartani?

A nagy semmit tevésben? várva az ajándékot.

A szavainkkal és a tetteinkkel, a vagyis az egész életünkkel bizonyítanunk kel hogy hozzá tartozunk.

Ez nem kis erőfeszítést igényel a világban, ahol az emberek nem e szerint akarnak élni.

2012. júl. 25. 21:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy ezen az alapon, mondhatná aki küzd és ezért jutalmat kap, hogy a saját erőm az, ami engem Istenhez segített, ezért a dicsőség is engem illet, ami már olyan mint a farizeus imádsága, ezt is megtettem, azt is, tizedet is adtam, a mentát is megadtam, de lám ott az a mocskos vámszedő semmit nem csinál csak bűnözik.

Na ez a tipikus önmegváltás lenne, ha a saját erőnk bármire is jó lenne, nem Istentől függne, hogy van-e, vagy nincs. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell küzdeni, de azt sem amit te, hogy csak ennyi. Mert az én részem, hogy igyekezzek, de Istentől függ az, hogy egyáltalán KÉPES vagyok igyekezni.

2012. júl. 25. 21:57
 13/21 anonim ***** válasza:

Kedves Munyamunya

Értem.

Bocsi elértettem.:)

Persze az nyilván való, hogy az ehhez szükséges erőt a teremtőtől kapjuk hiszen mi cserép edények vagyunk.

Ezért nyilván ha sikerül kitartanunk azt nem a saját erőnkből tesszük.

Igen bocsi másra gondoltam

2012. júl. 25. 22:06
 14/21 munyamunya ***** válasza:

Kedves 13-as válaszoló!

Habár az előző választ nem én írtam, teljesen egyetértek vele. Semmink nincs, amit ne úgy kaptunk volna, minden lélegzetvételünk a Teremtő Istentől függ, és egyedül Ő tudja, hogy személy szerint kivel-kivel mi a terve. Mi csak annyit mondhatunk: legyen meg az Ő akarata mindenkor.

2012. júl. 26. 08:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Jákob valóban becsapta az atyát!

De mentségére szolgáljon, hogy már előtte megvásárolta az esőszülötti jogot és vele együtt az áldást is.

2012. júl. 26. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de óriási tévedésben éltek, aztán vitatkoztok.

Két kiegészítés:

- senki nem állítja, hogy önerőből meg lehet váltani magunkat. De ugyan hol írja az Ige, hogy a mi erőfeszítéseinkre nincs ettől szükség?

Azt írja, hogy végső soron kegyelemből van üdvösségünk. De ez nem jelenti azt, hogy nekünk ne kellene igyekeznünk!

A Biblia világosan mondja, hogy igyekeznünk kell, küzdenünk kell.

- Az üdvösséget és a Krisztus követését meg külön kell választanunk. Mert üdvösségünk Jézus Krisztus által van, de ez nem azt jelenti, hogy utána már semmi dolgunk nincs. Bizony erőfeszítéseket kell tenni.

2012. júl. 26. 12:43
 17/21 Hazardteam ***** válasza:
Szerintem csak rosszul fogalmaztak. Legalábbis remélem:)
2012. júl. 26. 13:25
 18/21 anonim ***** válasza:
mert, mint nevei is mutatják: Csaló volt és Féreg
2012. júl. 30. 02:30
 19/21 Hazardteam ***** válasza:
"Nemcsak pedig, hanem Rebeka is, ki egytõl fogant méhében, Izsáktól a mi atyánktól: Mert MIKOR MÉG MEG SEM SZÜLETTEK, sem semmi jót vagy gonoszt nem cselekedtek, hogy az Istennek kiválasztás szerint való végzése megmaradjon, nem cselekedetekbõl, hanem az elhívótól, MEGMONDATOTT NÉKI, HOGY: A NAGYOBBIK SZOLGÁL A KISEBBIKNEK. Miképen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyûlöltem"
2012. júl. 30. 10:38
 20/21 anonim ***** válasza:

A thetán/lélek aberráló posztulátumokat kap ebben a rendszerben, hogy mindörökkön örökké (egyre) aberráltabbá váljék.

Ez is csak a szokásos propaganda része.

A Biblia az elme legmélyebb szintjeire ható üzeneteiben tele van a thetánt/lényt/lelket aberráló és aberrációiban megerősítő posztulátumokkal.

Pl. "az ige (=thetán/létező) testté lett" - ez pl. egy iszonyú aberráló posztulátum.

2015. jan. 7. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!