Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a jó a vallásban?

Mi a jó a vallásban?

Figyelt kérdés

Lécszi ne kisregényt írjatok. :D

Mi a véleményetek a másik vallásáról és mért pont abba a hitvallásba hisztek amiben épp?

De laikusok nyelvén ha lehet hogy megértsük egymást..

2012. júl. 23. 04:57
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

- Reményt ad a nehéz időkben.

- Arra tanít, hogy bízz magadban.

- Erkölcsös életre buzdít.

- Bölcsességre tanít.

- Mások elfogadására, a szeretetre sarkall.

- Elvileg meg kellene teremtenie a békét!

- Magyarázatot ad a megválaszolatlan kérdésekre (régen: miért dörög az ég, miért nyomorék valaki; most: van-e élet a halál után)

- Elcsendesíti a halálfélelmet.

Igazából ennyi :) És ez közös minden vallásban. Igazából az ember szeret hinni egy felsőbb hatalom létezésében. Még aki ateista, az is a természet törvényeiben bízik, hiszen azt tudja kimutatni, kezében megfogni...

Én katolikus vagyok, mert ide születtem, ki is tartok mellette (hűséges típus vagyok). Ha Indiába születtem volna és buddhista hitben nevelkedtem volna, akkor pedig olyan maradnék örökre! Ha Irakba születtem volna...akkor elmenekültem volna tanulni Angliába, mert ott a nőnek nincs joga :D Na jó, a lényeg az, hogy minden vallásban van valami bölcsesség, értelem, szeretetre való nevelés, csak meg kell találni!

18/L

2012. júl. 23. 08:16
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Szervusz

Magam azt a szót, hogy vallás nem igazán kedvelem.

Mert Jézus nem vallásokat hozott létre, hanem az istennek tetsző helyes szemlélet módot, és imádatot hivatott helyre állítani.

Ez egy élet út,, élet forma, ami alapján az emberek istennek tetsző módon élhetnének.

Ebben pedig az lenne a jó, ill. az a jó, hogy megelégedettséget érez az aki igy él, tiszta lelki ismerettel fordulhat Isten és embertársai felé.

Éjszakáit nyugalommal tölti, mert tudja, hogy nem kell félnie hogy netalán rosszat tett.Élete pedig ettől kiegyensúlyozott lesz a nehézségek idején sem esik kétségbe, mert tudja, hogy a teremtő sosem hagyja el a szolgáit.

(Zsoltárok 37:25, 26) 25 Ifjú voltam, meg is öregedtem, De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva, Sem utódját kenyeret kéregetni. 26 Egész nap kegyes másokhoz, és kölcsönad, Így utódjára is áldás vár.. . .

2012. júl. 23. 09:19
 3/6 anonim ***** válasza:
49%
A legtöbb vallásosnak azért jó a vallás, mert egy akolban bégethetnek (közösségi élmény), és mert nem kell gondolkodni, hiszen mindent megmondtak és meghatároztak előre a szent könyvekben. De ez a hithű ateista - materialistákra is igaz. :)
2012. júl. 23. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

-ha elég jó döntéseket hozok, visszatérhetek majd Mennyei Atyámhoz

-békében és boldogságban élhetek itt, a földi életben is

2012. júl. 23. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
31%
Semmi. A vallások csak álságos hazugságok mazochistáknak. Legtöbbünk tizenéves korára kinő a vadmesékből, a sötét fundamentalisták nem.
2012. júl. 24. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Szabályozza az ember viselkedését a jo irányba.
2016. máj. 31. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!