Katolikus vallásban az atya gyóntatáskor kérdezhet ilyet?
Figyelt kérdés
3 napos lelki gyakorlaton veszek részt. Ma van a 2. nap, és ma volt a gyóntatás. 66 éves nyugdíjas nő vagyok. szerintetek csak úgy, spontán, minden előzmény nélkül, hogy kérdezheti meg az atya, hogy mikor éltem utoljára szexuális életet? Szerintem ilyet nem kérdezhet. Mi a véleményetek erről? Szabad ilyet?2012. jún. 26. 18:24
1/14 anonim válasza:
Bármit megkérdezhet,ami bűn. Igaz,hogy ezt neked kellett volna bevallanod gyónás közben.
2/14 A kérdező kommentje:
Már bocsánat, de a párommal a szexuális élet az bűn??? Nem mintha 66 évesen már bármit is kezdenénk egymással..... Nem hinném, hogy a házasélet bűnnek számít egy házaspárnál. Nem ez a természetes?
2012. jún. 26. 18:52
3/14 anonim válasza:
Szerintem nincs joga ilyet kérdezni, te pedig nem vagy köteles válaszolni. Ez felháborító! Nem tartozik rá! Ha paráználkodtál volna, az más, de azt sem lennél köteles részletezni!
4/14 anonim válasza:
"Nem mintha 66 évesen már bármit is kezdenénk egymással....."
66 évesen még bőven lehet nagyokat hancúrozni!
5/14 anonim válasza:
Éppen kérdezhet ha akar, de mért kérdezne? Őt nem a magánéleted érdekli, hanem hogy milyen bűnöket tettél.
6/14 A kérdező kommentje:
Hát éppen ezért furcsa. Csak úgy a semmiből.... egyszer csak megkérdezi.... egyáltalán nem értettem, hogy miért kérdez ilyet.
2012. jún. 26. 19:52
7/14 Ozmium42 válasza:
Nekem az is új, hogy egyáltalán kérdez. Nekem sosem kérdeztek még bele.
8/14 anonim válasza:
Kérdezni szerintem kérdezhet bármit, de ebben az esetben diszkrétebbnek kellett volna lennie. Meg kellett volna mondania hogy miért kérdezi, illetve hozzá kellett volna tennie hogy ha zavar a kérdés akkor nem vagy köteles válaszolni.
Abban biztos vagyok hogy nem vagy köteles válaszolni.
Kérdezz vissza legközelebb hogy ezt egyáltalán miért kérdezte, mi köze ennek a gyónáshoz?
9/14 Sághegyi Csaba válasza:
Kedves hölgyem! Az emberi lelket tanulmányozva én arra következtetek, hogy az atya a saját testiségével harcol, azért tette fel a kérdést, mert vagy szabad akar lenni a testi vágytól, és a végét igyekszik nagyjából datálni, vagy vívódik, hogy milyen korban hagyhatná még el a hivatását, hogy szexuálisan aktív lehessen, de ez a kevésbé valószínű. Ne tessék aggódni, az atya önmagával harcol.
10/14 anonim válasza:
Szerintem az atya perverz, idősebb hölgyekre gerjed. nem hallott Ön véletlenül fitymacsattogást a gyónása közben? Nem lennék meglepve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!