Mit hisznek Jehova Tanúi?
Hát én ezeket tudom:
Isten neve Jehova.
Nincs szentháromság.
Jézus valójában nem isten.
Jézus egyenlő Mihály arkangyallal.
Jézus nem kereszten halt meg, hanem kínoszlopon.
A halál állapota olyan, mintha aludnánk.
Nincs túlvilág, se Menny vagy Pokol, amibe a lélek eltávozna.
Az utolsó napokban élünk, és viharosan közeleg az armageddon.
E világ uralkodója Sátán.
Isten azért engedi meg a szenvedést, hogy bizonyítsa a Sátán előtt, hogy se ő, se az emberek nem tudják irányítani magukat.
Nem lehet semmit ünnepelni, kivéve a Jézus haláláról való megemlékezést. Minden más ünnep pogány eredetű, és a Bibliában is csak azok gyakorolják, akik Istennek nem tetsző életet élnek.
1914-ben azért robbant ki a világháború, mert Jézus láthatatlanul visszatért, hogy megkezdje égi uralkodását.
Jeruzsálemet a babilóniak nem i. e. 587-ben, hanem i. e. 607-ben pusztították el. (Ebből a dátumból számolták ki 1914-et.)
Kedves Kérdező!
Ha valóban kíváncsi vagy a témára, tudok Neked küldeni postán teljesen díjmentesen egy füzetet, amely kicsit bővebben foglalkozik Jehova Tanúi tanításaival. Ha érdekel, kérlek küldd el emailban a címed, és én elküldöm Neked a folyóiratot. Természetesen semmilyen kötelezettséggel nem jár.
Üdv Imre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!