Vannak itt olyanok, akik a régi magyar vallást választották, és abban hisznek?
A régi magyar vallásról szinte semmit sem tudunk.
Az biztos, hogy ismerték az Öregistent, aki megfeleltethető az összes vallásban fellelhető fő-istenséggel (Zeusz, Jupiter).
Akik hisznek az ősmagyar vallásban, azok is elfogadnak egyfajta erkölcsöt, hogy pl. ne lopj, de nem tudom, hogy mennyire vallják az erősebb mindent visz elvét, ami azért az ősmagyarokra jellemző volt.
Társadalomszociológiai értelemben nem lenne baj, ha lenne ősmagyar vallás, viszont nincs meg az a
- szerves fejlődés,
- autoritás,
- hitelesség,
- konszenzus a dogmákban
ami által az ősmagyar vallás
- sokak által elfogadható,
- népszerű
vallás lehetne.
Off: én egyébként ref. evangéliumi keresztyén Jézus-hívő vagyok, nincsen semmilyen más valódi vallás, csak a Jézus üdvösségébe vetett hit. Minden más tévelygés és hiábavalóság.
"Minden más tévelygés és hiábavalóság."
Neked. De ez bántó azoknak, akik más utat választottak.
Látta valaki a magyarok istenét?
Nem
Küldött prófétákat, tett csodákat, stb.?
Nem
A magyarok istene az istenhit egy kezdetleges formája, viszont Ábrahámhoz, Mózeshez tényleg szólt a Magasságos 3000 éve, és Jézus tényleg eljött megváltóként, nem csak a magyaroknak, hanem minden nép üdvösségére.
Ezt vallotta Szent István,
ezt Mátyás király,
ezt Bethlen Gábor,
II. Rákóczi Ferenc az ő Vallomásaiban,
és még sorolhatnám.
Egyikük sem akart ősmagyar vallást, és nem is lesz, amíg van Isten az égben!
Honnan tudod , hogy Mózeshez meg Ábrahámhoz tényleg szólt Isten, és nem csak begombázták magukat....?
A Bibliát emberek írták.... bármit írhattak...
Szent Istvánt meg hagyjuk.. Milyen ember az, aki a hatalomért véres puccsot követ el? Úgy tudom Koppányt felnégyeltette.... Hát kössz... Isten mondta neki, vagy a pápa a támogatásukért cserébe?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!