Vannak köztetek Jehova tanúi? Nagyon kíváncsi vagyok a vallásra, a tanításaira!
Kedves 32%-OS Tanú!
Minden ember saját maga felel a tetteiért. Ha nekem megbocsát a felebarátom, vagy a hozzátartozóm, fordítva is ugyan az.
Sajnos aki nem tud megbocsátani, az nem ismeri az Istent. Az igazi szeretet nem hibáztat másokat. Az Isten nagy kegyelmű, akkor mi emberek akik naponta hibázunk, miért nem kegyelmezünk?
A szeretet sok bűnt elfedez. Úgy illene, hogy mielőtt gonoszt mondunk valakire, gondolkodjunk, nem e a mi hitünkkel van baj.
Ha Te mint Jehova Tanúja ok nélkül ítéled el a te felebarátodat vagy volt testvéredet, vagy hozzátartozódat Jézus nevében, szerinted ez helyes?
Ha TE érdemben helyesen válaszolsz, én is válaszolok neked.
Őszintén sajnálom azokat, akik minket, Jehova Tanúit becsmérlik!
Nem tudjátok, hogy mit beszéltek!
Kedves Tanú!
Emlékszel még arra az időkre amikor még a saját lelki ismereted szerint élhettél? Szabad voltál mint a madár, nem voltál rosszabb mint most, és mégis elvetetted az Istentől kapott szabad akaratodat. Pedig azt azért kaptad, hogy fejlődj. Nem más ember mondta meg, hogy mit tegyél, hanem Te magad dönthetted el, hogy az élet milyen csodálatos. Most azonban, mert nem hallgattál saját lelkiismeretedre, tőrbe csaltak, és emberek rabszolgája lettél.
Kérdezd meg magadtól, jó nekem, hogy más dönt helyettem? Mindent más utasításai szerint teszek, nem a saját életem élem, még a családomat is meg kell tagadnom, ami valamikor a legféltettebb kincsem volt? Amit az előzőekben írtál pont ellenkezik az ember természetével is.
Nekem nem kell fenyegetőznöd a fanatikus vallásoddal, mert nem félek, az én lelkiismeretem tiszta.
Utolsó hozzászólónak.
Jaj annak aki benneteket bánt? Ki bánt?
Milyen büntetés jár annak aki őszintén válaszol nektek?
Legyen az annak a baja, de legalább kiáll az őszinte véleménye mellett, mert ugye nem akar hazudni.
Olyanok vagyunk, mint bárki más. Sokfélék vagyunk, és különböző körülmények között élünk. Némelyikünk korábban más vallást gyakorolt, vagy nem hitt Istenben. Egy azonban közös bennünk: mielőtt Tanúk lettünk, mindannyian időt szántunk arra, hogy alaposan megvizsgáljuk a Biblia tanításait (Cselekedetek 17:11). Egyetértettünk azzal, amit tanultunk, és személyesen döntöttünk úgy, hogy Jehova Istent szeretnénk imádni.
Javunkra válik, hogy a Bibliát tanulmányozzuk. Mint mindenki másnak, nekünk is vannak nehézségeink és hibáink. Ám mióta törekszünk rá, hogy alkalmazzuk a Biblia alapelveit a mindennapokban, sokkal jobb lett az életünk (Zsoltárok 128:1, 2). A többi közt ezért osztjuk meg másokkal mindazt a jót, amit a Bibliából tanultunk.
Isten alapelvei szerint élünk. Ezek az alapelvek, melyeket a Biblia tár fel, boldogabbá teszik az életünket. Arra tanítanak, hogy tiszteljünk másokat, és hogy legyünk becsületesek és kedvesek. Hozzájárulnak ahhoz, hogy a társadalom kiegyensúlyozott és hasznos tagjai legyünk. Elősegítik, hogy egységes legyen a családunk, és arra ösztönöznek, hogy erkölcsösen éljünk. Mivel meg vagyunk győződve róla, hogy „nem részrehajló az Isten”, nemzetközi testvériségünk faji előítéletektől és politikai nézetektől mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!