Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan mondják, hogy az utolsó...

Sokan mondják, hogy az utolsó időket éljük, hogy viselkedjek, éljem a mindennapokat, hogy üdvözülni tudjak?

Figyelt kérdés

2012. júl. 19. 11:32
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Imre!

Csak egy apró észrevétel. Ha a Tanúk nem keresik a világ kegyét, mégis hogyan lehetséges, hogy Magyarországon az állam által elismert bejegyzett egyházzá válhatott, miközben tudjuk, hogy ehhez milyen nyilatkozatokat és politikai alkukat kellett kötni. Én több olyan felekezetet is ismerek Magyarországon, akik - bár mindenben megfeleltek az egyházi státuszhoz szükséges feltételeknek - mégsem lettek egyház, mert nem voltak hajlandóak a "szent korona" tanra hivatkozó feltételeknek behódolni, és lepaktálni az állammal, merthogy az egyházaknak nyilatkozni kellett arról, hogy bizonyos célok érdekében együttműködnek az állammal...

Kiváncsian várom válaszod...

Üdv. Péter

2012. júl. 20. 08:17
 32/39 anonim ***** válasza:

"Elárulom, hogyha világvége lesz, akkor nektek is annyi, akárhányszor kopizzátok be ide a Bibliát."

Én is elárulom, hogy mi keresztények örömmel üdvözüljük a halált, ha így van. Én boldogan halok meg a világvégén, ha látom Jézust. Akkor már nemcsak hitem lesz, hanem bizonyságom.

"Aki elveszíti érettem életét, megnyeri azt."

2012. júl. 20. 08:57
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Nos igen nagy tévedésben vagy kedvesem.

Ugyan is Jehova népe sem az ókorban sem most nem paktál le sem az állammal, sem az ördöggel és a bandájával. Megjártuk az oroszlánvermeket, koncentrációs táborokat börtönöket, mai napig is vannak egyes országokban börtönökben sínylődő testvéreink gyermekestül, mert nem paktálunk le az ördöggel.

Sosem alkudtunk meg most sem fogunk.

A legfőbb hatalomnak a Teremtőt és annak királyságát és királyát Jézust ismerjük el.

Az emberi törvényeknek pedig addig tartozunk engedelmességgel, míg Isten törvényébe nem ütközik.

(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.

S hidd el sem halál sem semmi nem választhat el minket ettől, bebizonyítottuk.

Az egész Hitler kormány nem tudott eltaposni minket, mert nem ember irányítja ezt hanem a teremtő És Jézus.

Ha emberektől jönne az meglátszana.

Mi nem kérünk a világ pénzéből amihez emberek élete van kockára téve.

Saját pénzünk van ami a világ pénzhez viszonyítva semmi, és ezek is erre a munkára van fordítva, hogy az emberek ingyen kaphassanak belőle.

Minket támadnak mikor mindenki tudja, hogy kik azok akik az emberektől elveszik a pénzt, meg az életet, és néha oda vetnek az embereknek némi koncot, csak hogy befogják a szájukat?

Miről beszélgetünk, mi nem állami támogatásból élünk, sehol.

A különböző országokban városokban egymást segítik a testvérek, senkit nem hagynak éhezni, senki nincs fedél nélkül.

Ellenben más felekezetekkel, akik néha a hajléktalanoknak oda vetnek némi koncot jó hangosan, hogy az emberek lássák hogy Ők adakoznak, de emberek halnak meg miattuk.

Mi csak egy kis 8. milliós csoport vagyunk, akik elkülönülten de itt élünk a világ posványában a szabad erkölcs és gátlástalanság területén, ahol idegenek vagyunk, mert nem alkuszunk.

S ha valaki hibázik az nem maradhat meg Isten szervezetében.

Nem adjuk a pénzünket, így is becsülettel adózunk, jobban mint mások aki lecsalnak az adóból, mi megadjuk a "császárnak" azt is ami nem is az övé.

Minket támadtok, egy két buta ember miatt aki bekerül isten népébe, és ha nem tetszik valami akkor elmegy a világba panaszkodni.

Ki vétkezik akkorát?

Mi is tökéletlen emberek vagyunk de tartjuk magunkat a legmesszebbmenőkig a tisztasághoz.

Itt nem lehet dohányozni, paráználkodni, embereket ölni, a világgal lepaktálni, és akinek ez nem megy szabadon elmehet.

Láttam a filmet

Szabadulás az őrtorony társulattól. Innen nem kell szabadulni bárki aki idejön szabadon távozhat, senki nincs láncra verve.

Mi nem ijesztgetjük az embereket, hogy ha nem adják le a tizedet akkor mennek a pokolba!!!!!!!!

Már elnézést kérek, mi bűnösök vagyunk?

Igen, hibázunk. Sosem tagadtuk de kijavítjuk ha kell nyíltan ki állunk, nem bújunk el.

Lehet nullázni, meg törölni!

Mély tisztelettel!

2012. júl. 20. 09:03
 34/39 az.gobe válasza:
2Timotheus 3:1 versehez csak annyit szeretnek irni hogy "nehezen elviselheto valsagos idok" ben elunk, s ezt komolyan kell venni. Volt meg ilyen hogy az egesz vilagon a valsogrol beszeljenek, kiveve egy-ket orszagot? S ne felejtsuk el hogy ezeket a verseket az I.sz-ban irtak.
2012. júl. 20. 09:38
 35/39 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Biztosan voltak megtárgyalni valók, ezekről nem tudok nem olvastam és nem voltam ott, ahogyan valószínűleg Te sem. Az, hogy támogassunk bizonyos célokat, még nem jelenti azt, hogy keressük a kegyét. Mint elismert vallás olyan dolgokat támogatni, mint az erkölcs, a törvények betartása még nem Írás-ellenes. Az egyházi státuszra azért volt szükség, mert így törvényesen biztosított jogi keretek között végezhetjük a házankénti munkánkat. De mivel nem igénylünk és nem fogadunk el állami támogatást, nem hiszem, hogy bajuk lett volna a státusz megadásával. Úgy érzem, belőled valamilyen ellenérzés váltja ki, hogy ennyire ellenséges vagy. Abban biztos lehetsz, hogy Jehova Tanúi nem mennek bele Írás-ellenes dolgokba, bizonyíték erre az a sok ember, aki ha kellett börtönbe vonult vagy meghalt a hitéért azokban az országokban, ahol olyat követeltek tőlünk, ami nem Írás szerint való.

Üdv: Imre

2012. júl. 20. 18:53
 36/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kata!

Elfelejtkezel róla, hogy Te is ember vagy,(talán tévedek)?

Az Isten a szívek és vesék vizsgálója, nem Te, aki csak egy vallásszervezet tagja vagy. Más nevében ne beszélj, és ne ítélkezz.

Már odáig jutottál, hogy mártírkodsz, dicséred magadat, magatokat, nem várván meg míg ezt esetleg a veled szimpatizálók megteszik.

Már Dániel helyébe is beképzeled magad! (oroszlán vermét is megjártuk)

Abban az országban ahol élsz, elkülönülsz az emberektől, hogy ne hogy az ördög bandája megrontson, miközben Te, Ti akaszkodtok folyton rájuk. (még Mihály arkangyal sem mondott káromló ítéletet az ördögre).

Nem vettetek rész a háborúkban(nem tudod,hogy ki küldött ki benneteket a harctérre golyófogónak őrtoronnyal a kezetekben) embereknek engedelmeskedtetek, az Isten nem húzott ki a csávából.

Kedves Kata elgondolkodtál már azon, hogy nem estél-e már át a ló túlsó oldalára?

Kivettek Jehova Tanúi az emberi társadalomból,elkülönítettek oly annyira, hogy szinte irtózol attól amit az Isten annyira szeret.

Ha az Isten annyira szerette a világot, Te mért iszonyodsz tőle.

Még az ellenségedet is szeretni kell, nem különülhetsz el, hogyan látják meg a hegyen épített várost?

2012. júl. 20. 19:28
 37/39 anonim ***** válasza:

Kedves Válaszoló. Az tény, hogy a világot nem szeretem,már mint ami benne folyik, de az ember társaimat felebarátaimat igen tisztelem és ha kell a segítőkezemet is nyújtom.

(1János 2:15-17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

Nem vagyok büszke magamra, nem hordom fenn az orrom, nincs mire.

Ahol lakom nagyon sokan szeretnek, és bocsánat ha hibáztam és megelőztem az Imrét, csak úgy voltam mint Jeremiás, amikor a biblia szavát meg kellett védenie egyszerűen kikívánkozott belőlem.

Nos vagyok olyan alázatos bár még ezen is van mit finomítani, hogy elnézést kérjek a beleavatkozásért.

Természetesen igyekszem hogy ne forduljon elő többet, ha nem személy szerint nekem szól a kérdés.

Maradok tisztelettel felebaráti szeretettel, Kata

2012. júl. 20. 23:02
 38/39 anonim ***** válasza:

Nos még talán annyit, hogy mivel Dániel és a régi hűségesek is ugyan azt az Isten szolgálták mint mi, azokat mi testvéreknek nevezzük, mert egyet értünk a hitben velük, még ha már meg is haltak.

A háborúba pedig hiába küldtek nem mentek, hanem vitték a testvéreket a semlegességükért, és érdekes de ott is prédikáltak, és a táborokban még titokban keresztelkedések is folytak az SS tisztek orra előtt.

Igaz hogy akit rajta kaptak az 50 botütést kapott, de nem álltak le a testvérek, végezték a munkát tovább.

Volt egy pár náci tiszt aki a háború után Jehova Tanúja lett.

Mivel testvérek vagyunk mind a 8.millióan, igen is szólhatok a nevükben, mert egyet értenek egymással mert mindannyian ugyanazt tanuljuk és tesszük egyformán, bármelyik országban bármelyik eldugott kis falucska is legyen az.

Ettől egységes és rendezett Jehova népe.

S még egyszer elnézést az előbbiért.K

2012. júl. 20. 23:15
 39/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mivel a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.

De aki mindvégig állhatatos marad az üdvőzül.

Tarts ki az igazságban. A Jézus hitében.

2012. júl. 22. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!