Sokan mondják, hogy az utolsó időket éljük, hogy viselkedjek, éljem a mindennapokat, hogy üdvözülni tudjak?
Egyébként szeretném megjegyezni, hogy én eddig még valamiért kizárólag JT-ktől hallottam, hogy nehéz Istent szolgálni... érdemes lenne ezen is elgondolkodni.
Én egyáltalán nem érzem nehéznek, nem is akar senki elnyomni, nem üldöznek, nem néznek rám rossz szemmel, sőt...
Nos a magam nevében beszélek, kedves válaszoló.
Amelyik testvérem azt mondta, hogy nehéz a teremtőt szolgálni, annak nagy baj van a hitével, és a szolgálatával, az is lehet, hogy nincs rajta isten áldása
Számomra a szolgálat felüdítő, és megelégedettséget nyújtó cselekedet.
Az biztos, hogy nagy felelősséggel jár, és sokat kell tanulni, kutatni, hogy jártasak legyünk az írásokban és azok érvelésében.
S mivel nem vagyunk egyforma szellemi, és fizikai beállítottságúak, ezért talán nehéznek tűnhet. de a szolgálat közben ezt nem lehet érezni.
Esetleg az okozhat nehézséget, hogy egyes ember társunk közömbös már minden iránt, és nehéz beszélgetést kezdeni vele,
az emberek el vannak csüggedve a világban tapasztalható dolgok miatt, ami miránk is kihathat, mert mi sem burokban élünk itt.S mind amellett mi is családban élünk, dolgozunk, háztartást vezetünk, úgy hogy van bőven munka, talán ettől nem könnyű.
De ettől függetlenül nem veszítjük el a szemünket a célról, amiért átadtuk az életünket Jehovának, Jézus munkájának elvégzésére.
Kata
Kedves Kata!
Felesleges Ezékiel próféta Izraelről való próféciáját felhoznod, mert ez Izraelhez szólt. Nyilván meg volt az oka Istennek, hogy figyelmeztesse őket. A bálványok imádata miatt kerültek Babiloni fogságba.
A mai világ amit a Jelenések 18 fejezetével azonosítottál, az valóban nem egy szerény élet vitelről szól. Egy egész világ gazdagságáról szól, amelyet valóban siratni fognak olyan emberek, akik ennek gazdagságában bíztak.
De főként akinek hajói voltak a tengeren.
Most ha lehetek egy kicsit szemtelen, írok egy párbeszédet amely egy tanú és köztem zajlott le.
Jehova tanúi a világ leggazdagabb vallásszervezet a világon.
Nem, rosszul tudom, mert a Vatikán az nálunk is gazdagabb.
Kedves Kata akkor bort iszol, és vizet prédikálsz?
Vagy ha nem hiszed járt utána. Mikor kezdi el Jehova szervezete az utcára vetni azt a sok milliárd dollárt?
Ez jó cselekedetnek is számíthatna, mert sok éhezőnek jutna élelemre.
Nos kedves hozzá szóló.
A tanuk vállalkozása non profit "vállalkozás," most nyertünk meg egy 15 évig tartó pert francia országban amiért az állam megakarta adóztatni a szervezetet, holott ezt a tanuk önkéntes adományokból tartsák fenn, semmilyen állami támogatást nem kapunk, és nem is fogadunk el egyik országban sem.
Ebből a pénzből fizetjük ki a villanyszámlát, az épületek fenntartását, építkezését, a gépek karbantartását a nyomdákban, fiókhivatalokban, és a kiadványok elő állítását, amit az embereknek ingyen adunk, nem kérünk pénzt a bibliai irodalmakért.
Itt nincs tized, nincs pénz gyűjtés, kizárólag az egyénre van bízva, mikor és mennyit adakozik a világméretű prédikáló, és tanítványképző munkába.
És nem hiszem hogy nagyon gazdagok lennének a tanuk mindenhol, persze a fejlettebb országban esetleg ahol jól keresnek az emberek.
Sok királyság termet építettünk fel úgy egyes országokban, hogy a más országban élő testvérek dobták össze.Ezen felül, mint szervezet soha nem voltunk jótékonysági intézmény amit mindig hangoztattunk is.
Ezenfelül, igen sok olyan testvér van némely országokban, ahova küldve vannak a szegényeknek a szállítmányok Afrikában még ingyen iskolát is létesítettek a tanúk, hogy az ott élők megtanuljanak írni olvasni, hogy megértsék a biblia tanításait.
Persze mi nem hangoztatjuk ezeket mert ez nem tartozik senkire. Az adakozást nem kell nagy dobra verni, mert elég ha a teremtő tud róla. nem akarunk embereknek dicsekedni, hogy mi milyen szuperek vagyunk.
(Máté 6:3, 4) 3 Te pedig, amikor irgalmas adományokat adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobbod, 4 hogy irgalmas adományaid titokban legyenek; akkor a te Atyád, aki titokban néz, megfizet neked.
Rendszeresen ott voltunk ott vagyunk háború sújtotta területeken a katasztrófáknál mennek a konvojok ha kell.
Csak úgy vagyunk mint az apostoli időkben hogy az egyik ország vagy város testvérei segítették a rosszabb helyzetben lévő testvéreket, köztünk is vannak igen szegényen élők, de nem éheznek, és van fedél a fejük felett, nálunk nem éheznek sehol a testvérek, még Afrikában sem.
Jehova jól szervezett népe is tökéletlen emberekből áll, de tévedés, hogy mi olyan nagyon gazdagok, vagy bűnösök lennénk, mert azokat kiteszik a gyülekezetből, erre nagyon vigyázunk mert így is minden ok nélkül becsmérelnek minket, ami nem véletlen.Jézusra is meg a tanítványokra is szitkokat szórtak meg rágalmakat.
(János 15:19-21) . . .. 20 Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Tisztelettel, egy rövid beszámoló arról, hogy tévedésben vannak akik meghallgatnak minden rágalmakat, utána kell járni, nem kell mindenféle szennynek bedőlni, mert akkor már Én lettem volna az első aki távozok innen.
Kata
Utóirat:
Csak magamról írnék
45 éves rokkantnyugdíjas vagyok és egy 24nm.es szoba-konyhában lakom 3-ad magammal.
A nyugdíjam 45000. forint.
Ennek ellenére boldog vagyok, van ruhám, élelmem, otthonom, nincs autóm, nincs telkem, nincs milliós bankszámlám. és a testvérek és a teremtőm sosem hagyott magamra.
Igen kedves hozzá szólónak csak még annyit, hogy az Ezékiel próféciájának valóban volt egy kisebb beteljesedése az ókori időkben.
Ám egy modern kori beteljesedése, még várat magára, ami nem isten népéről szól hanem azokról az emberekről akik azt hiszik hogy az anyagi javaikkal megvehetik a megmentésüket, de rá fogna döbbeni, hogy senki még a papság, és politikai vezetők sem tudják megmenteni őket akikbe a bizalmukat fektették.
Kata!
Te szerinted Jézus dollár milliókat szedett be az adományokból?
Az élelmezésükre költötték, és szét osztották a szegényeknek.
A válaszodra azért reagáltam, mert a pénz szerelme nem Istentől van, Te írtad hogy a sok összegyűjtött vagyonnak az utcán lesz a helye.
Ezt sajnos nem tudod kimagyarázni.
A kérdésről rögtön ez jutott eszembe:
Hát persze, de akkor még nem nyomtattak bibliai irodalmat mert kézzel írtak mindent.
De ők sem ingyen vették a papirusz tekercseket.meg a tintát.
Szerinted a 236 országban folyó prédikáló és tanítvány képző munka ingyen van? a nyomdagépeket a tanuknak ingyen adják? meg a minőségi papírokat?
Már ne haragudj de miből fedeznék a tanuk a papírokat nyomdafestékeket, gondolod nekünk ingyen adja az állam a villanyt meg a gázt, vagy az üzemanyagot?
A vakoknak breille írású olvasni valókat kell nyomtatni, meg a hallás sérülteknek, jelnyelves DVD-t kell készíteni, hogy a bibliát tudják tanulmányozni, és ezeket le is kell fordítani, több mint száz nyelvre!
Mondj már még egy ilyen non profit szervezetet ahol a munkások ingyen dolgoznak azért, hogy kapjál bibliát, meg azon alapuló folyóiratot teljesen ingyen havonta?
Ezt te sem gondoltad komolyan? nincs mit kimagyarázni, ki kell nekünk is fizetni a használatát a dolgoknak, hogy te ingyen hozzá juss, és akkor nem beszélek azokról akik ezt nem értékelik és a szemétbe dobják ki, még csak bele se olvasnak:O
Legalább ne fogadná el, mert más lehet hogy szívesen elolvasná.:((
Sokat dolgozunk az emberekért.:((
Kedves Mindenki!
Jehova Tanúi világszinten is rengeteget segítenek a rászorulókon, minden katasztrófa után az elsők között érnek ki és segítséget nyújtanak nem csak a Tanúknak. S amint már említve is volt, Jehova Tanúi önkéntes adományokból csinálják mindezt, nem állami támogatásból. Az pedig kész vicc, hogy a tájékozatlanság miatt osztják a Tanúkat, mert hogy benne volt a TV-ben hogy más egyházak hogyan adakoznak az állam pénzéből. Jól mutatja ez, hogy ki keresi a világ kegyét és ki nem. Ne legyünk elfogultak csak azért mert valamit nem tudunk.
ÜDv: Imre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!