Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik az utcákon állnak, és...

Akik az utcákon állnak, és beszámolót tartanak a Bibliáról, és híresztelik, azoknak van ki adja a munkát, hogy ezt csinálják, vagy saját kedvükre állnak ott egész nap? És ha munkáltató áll a háttérben, muszáj ebben hinniük?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 17:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

Nos a Jehovisták, vagy a Jehovák, nem járnak tanúskodni mert ilyen hitűek nincsenek.

Jehova Tanúi vannak.

A bibliai parancsnak eleget téve tesszük,mert Jézustól ez egy parancs mindenki számára, igazából mindenkinek ezt kellene csinálni, aki Krisztus követőjének vallja magát.

Ezen kívül ez az utolsó napok egyik Jellegzetessége a növekvő katasztrófák és háborúk, éhségek stb mellett, hogy lesznek emberek aki ezt a munkát fogják végezni.

Benne van mindenkinek a bibliájában a Jézus által felsoroltak között.

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

2012. júl. 17. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
32%

Egy régebbi kérdésbe pedig már egyszer leírtam, hogy mit Jelent a szekta szó.= Jézus tanításától eltért felekezet.

Nos az összes vallást idesorolva lehetne szektának nevezni, mert eltértek Jézus tanításától.

A Jézus által tanított összes erkölcsi értékeket lealacsonyító tanítástól a nemzeti öntudatba való nevelésig, és a pogány ünnepekből vett de keresztényi színezetet kapott ünnepeken át, beszélhetnénk arról, ki a szekta.

És nem tagadjuk nálunk is vannak helytelenül cselekvők, de ezeket az embereket hogy ne hozzon szégyent a teremtőre, ki kell közösíteni Isten gyülekezetéből a parancs szerint, az ilyenek életéről a teremtő hivatott dönteni.

2012. júl. 17. 22:02
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem sok katolikus és református ismerősöm van. És az jutott az eszembe, hogy ők soha nem akartak engem elhívni a templomukba, vagy hogy ismerjem meg az ő vallásukat. És ez valahol szomorú. Egy katolikusnak vagy reformátusnak ugyanúgy illene téríteni (a jó értelembe), és nem csak mindig a papokra mutogatni, hogy ez az ő dolguk. Az én életemet soha nem akarta megmenteni egyetlenegy katolikus vagy református sem. Ez rájuk nézve égő. De elárulom: a legtöbb ember, aki katolikusnak vagy reformátusnak vallja magát, életében ki se nyitotta még a Bibliát, de nincs is neki otthon egy példány sem. Ha olvasták volna, akkor tudnák, hogy Isten hírét a követőknek is terjeszteni kellene.

Ja, és ne felejtsetek el leszavazni, miután elolvastátok ezt a hozzászólást! Hajrá!

2012. júl. 18. 00:47
 14/18 Hazardteam ***** válasza:
Mészavaznánk "le"?:)
2012. júl. 18. 02:39
 15/18 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező!

Én is Jehova Tanúja vagyok. Mi is Jézus egyértelmű parancsát követve (Máté 24:14) végezzük ezt a munkát. Nem pénzért és ehhez hasonló anyagi dolgokért, hanem mert szeretnénk eleget tenni a parancsnak. Nos a legtöbbünk, mint bárki más munka mellett csinálja ezt, nem vagyunk munkakerülők, a szabadidőnket áldozzuk rá. Vannak olyanok is persze, akik teljes idejüket erre fordítják, de legtöbbjük nyugdíjas, vagy a szülei támogatását élvező fiatal. Vagy például legjobb barátom felesége is teljes időben szolgál, a férje dolgozik csak, és így - mégha szerényebb körülmények között is - egy fizetésből megélnek, de nagyobb örörmet ad így ez nekik, mint bármilyen anyagi dolog. Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Imre

2012. júl. 18. 06:18
 16/18 anonim ***** válasza:
18%

Meglepetésemre csoda történt ezen az oldalon.

Az egyik testvérünket 100%-ra szavazták a szavaiért!!!Lám lám. ....

Persze ettől függetlenül nem magunkat akarjuk reklámozni.

A dicsőség teremtő istenünket Jehovát illeti, és a fiát Krisztus Jézust pedig tisztelet.

Kata

2012. júl. 18. 10:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Az biztos hogy a munkáltatónak nagyon fontos, hiszen ingyen munka.
2012. júl. 20. 21:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Csak boldognak mondhatja magát az a munkás kinek a munkaadoja maga jézus krisztus hisz ő adta ezt a munkát a KÖVETÖINEK:-Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket . . . , tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek” Máte28:19,20 3 A házról házra végzett prédikálás alapja a Szentírásban lett lefektetve. Amikor Jézus kiküldte az apostolokat prédikálni, ezt az utasítást adta nekik: „Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban”. Hogyan kellett utánajárniuk, hogy ki méltó a jó hírre? Jézus azt mondta nekik, hogy menjenek el az emberek otthonaiba: „Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet; és ha méltó a ház, szálljon rá a béke, amelyet kívántok neki”. Vajon úgy kellett elmenniük, hogy nem is hívták őket? Figyeld meg, mit mondott még Jézus: „Ahol nem fogad be valaki titeket, és nem figyel szavatokra, ott kimenve abból a házból vagy abból a városból, rázzátok le a port lábatokról” (Máté 10:11–14). Ezekből az utasításokból világosan láthatjuk, hogy amikor az apostolok „bejárták a vidéket faluról falura, [és] hirdették a jó hírt”, a saját kezdeményezésükből kellett felkeresniük az embereket az otthonaikban (Luk 9:6).

4 A Biblia külön megemlíti, hogy az apostolok házról házra prédikáltak. Például a Cselekedetek 5:42-ben ezt olvashatjuk róluk: „a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.” Úgy 20 évvel később Pál apostol a következőkre emlékeztette az efézusi gyülekezet véneit: „nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket.Akkor kost Jehova tanuival van a baj akik követik jézus utasításait,vagy aon más vallásokkal akik jézus követöinek mondják magukat de csak addig a pontig követik ameddig nekik ez kényelmes

2015. ápr. 1. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!