Porból lettetek, és porrá lesztek stb, hol van ez az igerész?
(1Mózes 2:7) 7 És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
(1Mózes 3:18, 19) . . .. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
Nagyon szívesen.
Kedves testvérem, nem a válasz van lepontozva, hanem Jehova neve.
Egyszer tettem egy kísérletet, és két választ adtam, az egyikben benne volt a teremtő neve a másikban nem. Mit gondolsz melyik lett 0-ás válasz?...........
4-esnek!
Péter válasza is le lett pontozva (én vissza pontoztam) de Ő Károli féle bibliát linkelt be. Tehát nem értem még most sem a lepontozását, ha kifejtenéd gondolatodat megköszönném.
Nos lehet hogy ennek több oka is lehet Én egyre gondoltam.
Talán az illető szerette volna látni a verseket élesben és nem a linket, és úgy gondolta, hogy Péter nem vette a fáradságot kiírni, ezért nem fogadja el a választ.:)
De ki tudja, az illető megírhatná.
Off:
Variációk lepontozásra per eric_one:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Ezeken felül igencsak működik a "nick alapján pontozás" is, ez szélsőséges esetben a következő lehetőségek egyike:
A: "Kis kedvenc", tehát bármit is ír, zöldítjük.
B: "Az a ..., * ° đ$ß, .... xy"; tehát bármit is ír, lepontozzuk.
Nekem Bibliafordításokat kérő kérdésben adott, 4 linket tartalmazó válaszomat is lepontozták már; vagy egyéb érthetetlen / indokolhatatlan esetekben is; akár a sárga földig is.
Én sem vagyok tökéletes: nagyon nehéz ellenállni a kísértésnek, de néha kénytelen vagyok. :P
Ja, és nemrég volt egy másik kategóriában egy kérdés a lepontozás pszichológiájáról. :D
GBU
@ Kata:
Valóban tanácsosabb lenne, ha a Károliból vagy más fordításból idéznél, pontosan azért, amit írtál. Tudom, hogy ti úgy indokoljátok a Jehova alakot, hogy az a legközismertebb, általánosan használt stb. forma. DE: egyrészt ez nem igaz, mert a JT-knél (7,6 M fő) nagyságrendekkel nagyobb (többszáz milliós) közösségekben inkább a Jahve alak használatos; másrészt tényleg vannak, akik már alapon ugranak erre. Én is.
Üdv. :)
U. i.: Nem kell ennyire "megértőnek" lenned; ha már valaki lusta saját magának kikeresni valamit a Bibliából, vagy akár a Google-lal; az legalább egy linket megnyitni ne legyen lusta.
Nos köszönöm az észrevételedet.
Ám mint ahogy Jézus sem alkudna meg az igazságot illetően, Magam sem engedek azért, hogy embereknek tetszek.
Amit a biblia ír szigorúan tartom, ha le nulláznak is, mert nem embereknek kell tetszeni, hanem Istennek.:)
Maradok tisztelettel Kata
Kata, itt most nem Jézus parancsairól van szó, sem arról, hogy meg kellene alkudni az igazságot illetően. Egyszerűen csak annyi, hogy célszerűbb lenne egy másik fordítást használni. Ugyanannyi bemásolni pl. a Károliból is, nem? :D
Merthogy arra vonatkozóan Jézus nem mondott semmit, hogy melyik fordításból másoljunk be részleteket a GYK-n, tehát erre nincs parancsolat. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!