Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Porból lettetek, és porrá...

Porból lettetek, és porrá lesztek stb, hol van ez az igerész?

Figyelt kérdés
Köszönöm a segítséget!
2012. júl. 16. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

(1Mózes 2:7) 7 És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.

(1Mózes 3:18, 19) . . .. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

Nagyon szívesen.

2012. júl. 16. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

[link]

Üdv. Péter

2012. júl. 16. 22:48
 3/9 eric_one ***** válasza:
Vajon ki az a félkegyelmű, aki lepontozza a helyes választ?
2012. júl. 17. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves testvérem, nem a válasz van lepontozva, hanem Jehova neve.

Egyszer tettem egy kísérletet, és két választ adtam, az egyikben benne volt a teremtő neve a másikban nem. Mit gondolsz melyik lett 0-ás válasz?...........

2012. júl. 17. 08:18
 5/9 eric_one ***** válasza:

4-esnek!

Péter válasza is le lett pontozva (én vissza pontoztam) de Ő Károli féle bibliát linkelt be. Tehát nem értem még most sem a lepontozását, ha kifejtenéd gondolatodat megköszönném.

2012. júl. 17. 08:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Nos lehet hogy ennek több oka is lehet Én egyre gondoltam.

Talán az illető szerette volna látni a verseket élesben és nem a linket, és úgy gondolta, hogy Péter nem vette a fáradságot kiírni, ezért nem fogadja el a választ.:)

De ki tudja, az illető megírhatná.

2012. júl. 17. 11:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Off:

Variációk lepontozásra per eric_one:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Ezeken felül igencsak működik a "nick alapján pontozás" is, ez szélsőséges esetben a következő lehetőségek egyike:

A: "Kis kedvenc", tehát bármit is ír, zöldítjük.

B: "Az a ..., * ° đ$ß, .... xy"; tehát bármit is ír, lepontozzuk.

Nekem Bibliafordításokat kérő kérdésben adott, 4 linket tartalmazó válaszomat is lepontozták már; vagy egyéb érthetetlen / indokolhatatlan esetekben is; akár a sárga földig is.

Én sem vagyok tökéletes: nagyon nehéz ellenállni a kísértésnek, de néha kénytelen vagyok. :P

Ja, és nemrég volt egy másik kategóriában egy kérdés a lepontozás pszichológiájáról. :D

GBU

@ Kata:

Valóban tanácsosabb lenne, ha a Károliból vagy más fordításból idéznél, pontosan azért, amit írtál. Tudom, hogy ti úgy indokoljátok a Jehova alakot, hogy az a legközismertebb, általánosan használt stb. forma. DE: egyrészt ez nem igaz, mert a JT-knél (7,6 M fő) nagyságrendekkel nagyobb (többszáz milliós) közösségekben inkább a Jahve alak használatos; másrészt tényleg vannak, akik már alapon ugranak erre. Én is.

Üdv. :)

U. i.: Nem kell ennyire "megértőnek" lenned; ha már valaki lusta saját magának kikeresni valamit a Bibliából, vagy akár a Google-lal; az legalább egy linket megnyitni ne legyen lusta.

2012. júl. 17. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Nos köszönöm az észrevételedet.

Ám mint ahogy Jézus sem alkudna meg az igazságot illetően, Magam sem engedek azért, hogy embereknek tetszek.

Amit a biblia ír szigorúan tartom, ha le nulláznak is, mert nem embereknek kell tetszeni, hanem Istennek.:)

Maradok tisztelettel Kata

2012. júl. 17. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Kata, itt most nem Jézus parancsairól van szó, sem arról, hogy meg kellene alkudni az igazságot illetően. Egyszerűen csak annyi, hogy célszerűbb lenne egy másik fordítást használni. Ugyanannyi bemásolni pl. a Károliból is, nem? :D

Merthogy arra vonatkozóan Jézus nem mondott semmit, hogy melyik fordításból másoljunk be részleteket a GYK-n, tehát erre nincs parancsolat. :)))

2012. júl. 18. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!