Mit jelent az alábbi igerész?
"Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek." Jn. 9,39
Ez azt jelenti, hogy Isten azt akarja, hogy akik nem hisznek benne, azok megvakuljanak? Vagy akik a pokolra jutnak, azért mert nem hisznek, azokat meg is vakítja?
szerintem az első fele ( "akik nem látnak, lássanak" )
az azokra vonatkozik akik eddig nem hallottak Jézusról, és esetleg az Írást sem ismerték, és nem hallottak annyit a Messiás eljöveteléről, és nekik Jézus megnyitotta a szemüket, velük megismertette az Isten országát
a második rész ("akik látnak, vakká legyenek")
a meg az írástudókra és farizeusokra vonatkozik, akik bár ismerték az IGÉT és tudták az Ószövetség alapján, hogy egyszer eljön a Messiás közéjük, de nem akartál elfogadni, hogy Jézus az
pár sorral később mondja is a farizeusoknak:
"Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök, mivel most azonban azt mondjátok: látunk, megmarad bűnötök."
Jn 15,22 "Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket."
Jn 15,24 "Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat."
Az általad említett igerész Krisztus első eljövetelére vonatkozik. Maga a próféták, a zsoltárok beteljesülése vált valóra, hogy elküldte az Atya az ő egszülött fiát. A nagy tudósok, írástudók nem vettek ebből észre semmi. Jézus a szemükben egy káromló, bűnös ember volt. A saját bűneiktől nem láttak az egészből semmit.
Ézsaiás ezen próféciája teljesedett be.
"És monda: Menj, és mondd ezt e népnek: Hallván halljatok és ne értsetek, s látván lássatok és ne ismerjetek;
Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon.
És én mondék: Meddig lészen ez Uram?! És monda: Míg a városok pusztán állanak lakos nélkül, és a házak emberek nélkül, s a föld is puszta lészen;"
Nem csak Krisztus korában, hanem mind az utolsó napig fennáll, marad ez.
Krisztus is visszautalt erre:
"Azért szólok velök példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, sem nem értenek.
És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, a mely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:
Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
A ti szemeitek pedig boldogok, hogy látnak; és a ti füleitek, hogy hallanak."
Szerinted hány ember van, kinek világosan kijelent valamit az ige, és mellé- és belebeszéléssel megforgatják.
Ezt nem úgy érti, ezt nem nekünk mondta, ez az ószövetség, ez elmúlt, stb. Ezt csinálták a farizeusok és írástudók is, csak más volt a módszerük. Mert látván látnak, de a prófétát nem ismerik, Krisztust nem tudják hova tenni, még akkor sem, ha meg van magyarázva, pedig látnak, mert szemeik vannak, látják a környező világot, de mégis vakok. Hallván hallanak, mert vannak füleik, és hallják a szót, de nem értik és soha meg nem érthetik.
A lélek hallhatatlanságának tana, hamis tan, a Biblia nem említi. A halál alvás, mely annyira erősen hatalmába keríti az embert, hogy felébredni nem tud, csak Krisztus szavára, ki újjáteremt mindent, téged is. Mit könnyebb elhinni? Hogy egyszer már meg lettél teremtve a semmiből, vagy hogy ami egyszer már volt, azt újjá tudja teremteni?
Pokol sincs a Biblia szerint. A héber seol, illetve a Hádész szavak vannak, melyek sírt jelentenek. A második halál, mikor Isten elfordul, elfelejti az embert, Onnan visszaút nincs. Az örök tűz. Semmivé lesz. Ilyen egyvalakivel esett meg eddig (szerintem csak egyvalakivel) Krisztussal. Tőle elfordúlt, ahogy Dániel írta: senkije sem lesz. Én Istenem, én Istenem miért hagytál el engem!
Szép napot.
Üdv: én lászló
"És monda: Menj, és mondd ezt e népnek: Hallván halljatok és ne értsetek, s látván lássatok és ne ismerjetek;
"Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon.
És én mondék: Meddig lészen ez Uram?! És monda: Míg a városok pusztán állanak lakos nélkül, és a házak emberek nélkül, s a föld is puszta lészen;"
Ebből az igéből úgy tűnik, hogy maga Isten az, aki azt akarja, hogy ne értsenek semmit, Ő kövéríti meg a szíveiket, azért, hogy ne értsenek, ne lássanak és azt írja, hogy MEG NE TÉRJENEK. Ezt miért akarhatta Isten?
"A második halál, mikor Isten elfordul, elfelejti az embert,"
Honnan gondolod, hogy ELFELEJTI az embert Isten? Elfordulni, és elfelejteni nem ugyanazt jelenti. Jézust sem felejtette el, hanem a bűntől fordult el, ami rajta volt. Az elfordulás az miért jelenti az elfelejtést szerinted? A Sátánt talán elfelejtette? Másrészt, ha fenntartja a létezésüket, azoknak, akik a tűz tavában vannak, (hiszen csak Őáltala létezhetnek) akkor ahhoz tudnia kell, hogy vannak, élnek, legfeljebb nem áll velük kapcsolatban.
Ez a második halál, a tűznek tava, melybe legutoljára a halál is belevettetik. A tűzben mi lesz? Dobj a tűzbe egy papírgalacsint és utánna nézd meg mi lesz belőle. Mi lesz belőle, ha ez a tűz örök tűz, az örök gyötrelem helye. Mi lehet gyötrelmesebb, mint Istentől távol. Attól az Istentől, ki mindeneknek életet ad. Ha nincs veled Isten, te nem élsz. Mintha soha meg sem születtél volna.
Mint mondtam, még eddig egy ember volt, kitől elfordult, Krisztus, hogy kifizethesse mindenki bűnét a bárány, ki hisz őbenne. Mert Krisztusnak élete van önmagában, amit adott a mennyei Atya.
"Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt." Jn 10,17
"Ebből az igéből úgy tűnik, hogy maga Isten az, aki azt akarja, hogy ne értsenek semmit, Ő kövéríti meg a szíveiket, azért, hogy ne értsenek, ne lássanak és azt írja, hogy MEG NE TÉRJENEK. Ezt miért akarhatta Isten?"
Ézsaiás 45
"Jaj annak, a ki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajjon mondja-é az agyag alkotójának: Mit csinálsz? és csinálmányod ezt: Nincsenek kezei?
Jaj annak, a ki atyjának mondja: Miért nemzesz? és az asszonynak: Miért szülsz?
Így szól az Úr, Izráelnek Szentje és Teremtője: Kérdezzétek meg a jövendőt tőlem, fiaimat és kezeim munkáját csak bízzátok reám!
Én alkotám a földet, és az embert rajta én teremtém, én terjesztém ki kezeimmel az egeket, és minden seregöket én állatám elő.
Én támasztottam őt fel igazságban, és minden útait egyengetem, ő építi meg városomat, és foglyaimat elbocsátja, nem pénzért, sem ajándékért, szóla a seregek Ura!"
Miért nem hiszed az Uradat, balga. Talán te jobban tudod, hogy mit kell tennie? Mi nem tetszik? Vitatkozz vele. Megtette Mózes is, alkudozott vele Ábrahám is. Te is tedd meg, szállj vitába a teremtővel, ki mindennek ura ő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!