Egyházadó: ha nem vagyok vallásos, milyen következményei lehetnek a befizetés megtagadásának?
Az egyház egy és oszthatatlan, ezért mindegy, hogy Kukutyinban, Amerikában, vagy az Északi sarkon élsz, ha fizeted, azt jegyzik, ha nem, tudnak róla.
Lényege, hogy részt vehess az egyházi szentségekben: egyházi esküvő, gyermekeidnek keresztelő, elsőáldozás, bérmálkozás, és lehessen pap celebrálta temetésetek.
ha ez neked nem kell, miért fizetnél?
Abban az esetben, ha 30 év múlva meggondolod magad, és mégis szükséged lenne egyházi szertartásra, akkor sincs gond, pár évre visszamenőleg befizettetik veled, és megkapod.
Az a nő biztos, hogy csaló volt, mert ez nem így működik, egyházi ember megkér, de nem szid, nem mond véleményt, pláne nem átkoz!
"A kérdező kommentje:
Anyanyelvi szinten beszélek angolul..."
Huhhh, na akkor itt problemak lesznek, mivel a magyar helyesirasoddal eleg nagy gondok vannak, plusz a fogalmazasoddal is.
Egyebkent mindenhol eltemetnek. Halalod utan pedig nem Te, hanem a hozzatartozoid gondoskodnak arrol, hogy lesz-e pap a temetesen vagy sem. Amerikaban ha nem vagy romai katolikus, akkor lelkesz, tiszteletes vegzi el a beszedet a sirnal. Nem irtad, hogy egyedul mennel-e, vagy hozzatartozoval (feleseg?). Ha egyedul, akkor a government gondoskodik a temetesedrol (tobb mint valoszinu, hogy hamvasztasrol), mivel nincs senkid, aki intezkedne az ugyedben. A tobbi vallasnal (iszlam, buddhizmus, stb.) nem tudom hogy megy vegbe egy temetesi szertartas.
Az egy dolog hogy Te mikor akarsz meghalni. Soha nem tudhatod, hogy mikor szolit magahoz a Teremto.
Ajanlom, hogy a vengredeletben terj ki a temeteseddel kapcsolatos dolgokra, kerdesekre. Igy nem lesznek felreertesek. Ha kiskorodban meg voltal keresztelve (gondolom romai katolikus), akkor termeszetesen romai katolikus pap fogja majd tartani a temetesi szertartasod. Az hogy nem fizettel egyhazadot MO-n, senkit nem fog itt (Amerikaban) erdekelni.
Egyebkent a "ven szipirtyos" torteneted eleg hihetetlennek tunik, mar megbocsass...
Hozzád egy közönséges csaló kopogtatott be, ebből is látszik, hogy manapság vigyázni kell, nem tudni, mivel és hogyan csapják be az enbert és csalnak ki belőle pénzt...borzalmas.
Vagy egyszerúen egy dilis nőszemély volt-na, ilyenekből is szaladgál jónéhány...
Nem kötelező egyházadót fizetni, én sem vagyok vallásos, tehát nem fizetek.
Ez valami kamu átverés lehet, bár nem írtad, hogy milyen vallásról van szó, de mivel általában egyház alatt a katolikust értik, ezért gondolom te is arra gondoltál.
Csak meg tudom erősíteni az eddigi hozzászólásokat: nem kötelező az egyházi adó fizetése, amit ma már hivatalosan nem is így hívnak, hanem van egyszer az egyházközségi hozzájárulás, amit évente szokás fizetni, olyan 2000 ft körül mozog, de plébániánként változó, és van az adó 1%, ami szintén nem kötelező. Tehát előbb tájékozódj, mielőtt fröcsögsz össze-vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!