Egyházadó: ha nem vagyok vallásos, milyen következményei lehetnek a befizetés megtagadásának?
Anyám halála után, még az nap,de legkésőbb másnap( a temetést nem fogom megvárni) feltett szándékom, hogy kimegyek. Ott számít majd valamit, hogy itt fizettem ilyen adót?
Mert ha nem,akkor eszembe sincs fizetni.
az hogy megy? én hiszek istenben, de gyűlölöm az egyházat, a papokat...és az egész tömjénes áhitatoskodást... imátkozni szoktam(magamban),templomba is szoktam járni,de csak akkor, ha nincs mise...
nagyon fura vagyok?
ha gyűlölöd az egyháza és a papokat akkor gondolom nem szeretnéd hogy egy pap ott álljon a temetéseden. még hányszor mondjuk el hogy nem kell adót fizetni? csak akkor kell hogyha szeretnéd hogy megkereszteljenek, a temetéseden beszédet mondjon stb.
minden temetés úgy zajlik hogy valamelyik rokonod besétál egy temetkezési vállalkozóhoz kicsengeti a temetés árát és kész. az egyháznak ehhez semmi köze sincs.
"Ott számít majd valamit, hogy itt fizettem ilyen adót?
Mert ha nem,akkor eszembe sincs fizetni"
Ha "amerika" alatt USA-t érted, akkor jó, ha tudod, hogy ott TILOS az egyházi adó és az ehhez hasonlók, sőt asszem az alkotmányuk tiltja bármely vallás, vagy vallási felekezet segítését (szekularizált állam) tehát, ha csak meghallanák, hogy itt magyarországon ilyen ért, elszörnyednének. Az őseik eleve az ilyenek miatt, meg az akkori katolikus vallási üldöztetések miatt menekültek az újhazába. Ez itt divat, hogy az állam kijelöli azt a vallást, amelyet "támogat" (az adófizetők pénzének milliárdjaiból és nem kevés pénzről van szó évente) és válogatás nélkül, akár más vallású, vagy hitetlen, vagy arab, de adózó külföldi-től kezdve mindenkitől lesarcolja annak a pár "történelmi" vallási felekezetnek a számára a milliárdokat.
Ahelyett, hogy mondjuk a kórházakra, beteg gyerekek műtétjeire, vagy gyermekotthonokra stb. költené.
Ne aggódj, "amerikában" ebből nem lehet semmi bajod, de ne is reklámozd, hogy ilyen pápai hűbérországból jöttél, középkori viszonyokból, holott már XXI.században vagyunk, ráadásul igazságtalan mindenkivel szemben és jogsértő is ez a magatartás. Ettől függetlenül, szerintem az, aki hozzád jött vagy kamu és te találtad ki, vagy egy elmebeteg, akire nyugidzsekit kellene húzni, vagy valami csaló szemétláda. Miért kakaskodnának a katolikusok, vagy bármely "nagy" egyház izomgyurikkal fenyegetőzve a pénzedért, mikor így is megkapják fű alatt a milliárdokat? Botrány is lenne és akkor lehet, hogy az embereknek kinyílna a szemük és belázadnának! Főleg ebben a mostani csóróságban, amikor némelyiknek ennie sincs, holott gályáznak napestig, mint az állatok. Szerintem ilyet nem mernének bevállalni még a katolikusok sem, mert azt kockáztatnák, hogy a közvélemény ellenük fordul és akkor oda lenne az aranytojást tojó TIK meg az ingyenélés..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!