Nézi valaki közületek az Odaát c. sorozatot? Szerintetek lehet keresztény beállítottságú?
ha Jézus nevében űznek ördögöt benne akkor talán
van benne Jézus neve?
Szárnyas humanoid lények nem csak a Bibliában vannak, éppen ezért jó alapanyagok egy ilyen sorozatnak.
Ahogy pl. a Csillagkapuban is rengeteg mitológia elemet vegyítettek (egyiptom, görög, viking, keresztény), úgy ezt megteszik egy természetfelettivel foglalkozó sorozatban is. De pl. a True bloodban is van egy erősen a keresztény mitológiára épülő vonal.
Azért, mert az embereket foglalkoztatják a misztikus, a rejtélyes ókorhoz, középkorhoz kapcsolódó legendák, mítoszok.
Nem kell belelátni semmit.
SPOILER
Késóbb benne lesz Lucifer( sátán) is meg benne lesz Mihály arkangyal, akik keresztények ha jól tudom,meg szó lesz Istenről is... tehát ilyen értelem ben igen, de lesz egy olyan rész is ahol egy csomó más vallás istene lesz benne szóval nem csak kerezstény beállítotságú :)
Az Odaát pusztán merít a keresztény mitológiából. Semmiképp sem nevezném keresztény beállítottságúnak.
NAGYON ENYHE SPOILER
Az egyik részben egy angyal meg is említi, hogy a Biblia többször téved, mint amikor igazat állít. Az apokalipszis egyik lovasa (Halál) elmondja, hogy ugyanolyan idős, mint Isten és előbb-utóbb őt is "elkaszálja". Raphael arkangyal egy beképzelt, kegyetlenkedő barom és még lehetne sorolni az eltéréseket.
Úgy emlékszem,egy részben csak megemlítették Jézust,hogy"ne bántsd!"
Szerintem jó sztori,persze vannak benne jobban és kevésbé sikerült részek.
Én szoktam is nézni.
Szerintem kicsit olyan Biblia plusszos.
Minden,ami biblikum,megjelenik benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!