Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem gyóntam vagy tíz éve....

Nem gyóntam vagy tíz éve. Nősülök. Gond az ha összeíróm a bűneimet és úgy olvasom fel? Esetleg a menetét is.

Figyelt kérdés
Így jó ugye? Görög katolikus.
2012. júl. 4. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Ha van rá egy hét szabadságod hogy elsorold tíz év bűneit :)
2012. júl. 4. 15:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

persze, ez így jó lesz, legalább a pap is látja, hogy komolyan veszed a dolgot :)

és sok boldogságot!

2012. júl. 4. 15:48
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Bánni fogod még hogy nem hallgattál Al Bundyra.
2012. júl. 4. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
26%

Azt kell meggyónni, hogy nem gyóntál már hosszú ideje. Ne pazarold a pap drága idejét. Sok boldogságot.

Ökörköri

2012. júl. 4. 16:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze hogy jó. Egyébként meg mindent meg kell gyónni, mert ha valamit tudatosan kihagysz, akkor nem érvényes a gyónás.
2012. júl. 4. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Nos, Isten elvileg mindentudó, nem? Te úgyis elfelejtesz, kihagysz ezt-azt óhatatlanul is, ő meg tudja. A bűneid elsorolása helyett inkább mondj csak annyit, hogy "Isten úgyis tudja minden bűnömet, bocsánatért esedezem", vagy ilyesmi, és kész. Aztán vígan bűnözhetsz tovább, max. majd újra meggyónod. :P
2012. júl. 4. 16:22
 7/8 anonim ***** válasza:

A görög katolikusoknál nincs valami útmutató, mint a ami a római katolikusok Hozsannás könyvében?

Én kb. 17 éves koromban gyóntam először, és azt csináltam, hogy abból a könyvből felolvastam mindent, amit a gyónásnál megjelölnek, hogy azt pl. el lehet mondani. Jó, ilyeneket persze kihagytam, hogy öltem-e, mert hát nem ölni nem öltem, de a legtöbb kérdésen nem gondolkodtam, bevallottam és kész, így vagy úgy, de tutira elkövettem valamilyen formában.

Én is azt mondom, hogy akarva-akaratlanul ki fogsz hagyni sok mindent, szóval mondd el azokat, amik a szívedet nyomják, s amiket megbántál, és tedd hozzá, hogy minden mást is meggyónsz, ha eszedbe jut éppen, ha nem.

Hidd el, ez így elég lesz Istennek, a papnak meg főleg.

A szőrszálhasogatástól nem lesz bűnbocsánat, a jó szándéktól azonban igen.

Sok boldogságot!

2012. júl. 4. 16:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Tegnap megvolt a gyónás. Nem egyszerü úgy, hogy az ember ismeri az atyát de azért sikerült. Ma esküvő.
2012. júl. 7. 06:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!