Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Láttad már Istent?

Láttad már Istent?

Figyelt kérdés
Én speciel nem,de hátha valakinek mégis összejött...
2012. júl. 1. 22:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"ISTEN szelem teret-meny agyira ..."

Esküszöm nem tudlak követni.:)

2012. júl. 2. 23:57
 12/17 Salx Narval ***** válasza:
Igen, ez elég jól sikerült gondolat és hatásos írásmód.:D
2012. júl. 3. 03:37
 13/17 Hazardteam ***** válasza:

A kérdezőnek: egyetlen egyszer 15 évesen. És nem "összejött" nem "küzdöttem" nem kértem, vagy ilyesmi, ő mutatta meg magát és még pár "dolgot" előtte. Nem érdemeltem ki semmivel.

A #6-osnak: Isten a saját hasonlatosságára teremtette az embert, de ez nem "arcot" jelent. Isten 3 személy egyben (ezt elég nehéz felfogni materialista, "elvetem a magot kinő a fa" metódushoz szokott agyunkkal) az ember is 3 "részből" áll (értsd jól) Az ember olyan szellem, akinek van lelke és testben él. A 3 elválaszthatatlan egymástól mégis 1 személyt alkot. tudom, hogy nehéz ilyen hasonlatok alapján megérteni és sok is a félreértés ezen a téren. Csak azért írtam így, hogy értsd mi van a "saját képére és hasonlatosságára" mögött.

2012. júl. 3. 05:31
 14/17 lsandor ***** válasza:
A Biblia azt írja, hogy Isten szellem, ami arra utal, hogy nincsen fizikai teste, így lehetetlen látni őt
2012. júl. 4. 09:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Isten kijelenti Magát a történelemben,a teremtésben ,az emberben(lelkiismeret),és Jézus Krisztusban,vagyis ha valaki meg akarja ismerni Istent,ismerje meg Jézust!
2012. júl. 4. 11:56
 16/17 anonim válasza:
Az igaz, hogy Istent nem lehet látni, csak hinni kell benne. Ha látnád őt, nem kellene hinned, mert akkor tudnád, hogy létezik. De Isten, hogy bebizonyítsa, hogy szeret minket, elküldte Fiát, Jézus Krisztust. Jézus azt mondta: Aki engem lát, az azt látja, aki engem küldött... Tehát, azoknak akik látták Jézust, csak hinniük kellett, hogy Ő az Isten egyszülött Fia, de még így is rengetegen kinevették. Nem tudom ismeritek-e a történetet, amikor Jézus eljön a tanítványokhoz, amikor együtt vannak, és már Tamás is ott van, a hitetlen, aki azt hitte, hogy Jézus végleg meghalt. És azt mondja Jézus: te láttál és hittél. Boldogok akik nem látnak, és mégis hisznek... Tehát ha van hited, nem kell hogy lásd őt elég ha hiszel.
2012. júl. 10. 22:08
 17/17 anonim válasza:
Isten nem letezik...
2021. febr. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!