Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a 144 ezer emberek a...

Kik a 144 ezer emberek a biblia szerint mert csak férfiak lehetnek mert szűzek és nőtől nincsenek be fertőztetve?

Figyelt kérdés

Már fel volt rakva ez a kérdés tudom de sokan tévhitben járnak vagy csak én nem tudok olvasni normálisan és erre kérnék választ még pedig.

így van írva a jelenések 14:4-ben

Ezek azok, a kik asszonyokkal nem fertőztették meg magokat; mert szüzek. Ezek azok a kik követik a bárányt, valahová megy. Ezek * áron vétettek meg az emberek közül Istennek és a báránynak zsengéül.

Tehát amire ki akarok lyukadni hogy Jehova tanui szerint asszonyok és férfiak is lehetek de ha szüzek és asszonyokkal nem fertőztették be magokat akkor az asszonyok ki zárva! Csak férfiak lehetnek abból is csak akiknek nem volt felesége nem volt intim kapcsolata és hűen Istennek szentelték magokat.

2012. jún. 24. 09:29
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm és még ezt mondjátok meg nekem hogy mi meghalunk mert vétkeztünk pedig örök életünk volt de viszont a sátán is vétkezett ő meg a mennyben és hogy nem vesztette el az örök életét?? ha ennyire bűnös a test és a világ kívánságai Isten miért nem tíltja el azokat és az ő akarta szerint élni boldogan nem úgy mint a robotok és örökké valóan!
2012. jún. 27. 20:01
 22/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Szeretnélek megnyugtatni Sátán nincs a mennyekben, és nem fog örökké élni.

Mint a földön tapasztalható állapotkból Jól láthatod nagyon is a föld vonzás körében van és nincs megengdélyezve hogy bejárása legyen az égi szentélybe.na nehogy már.

Bizonyára olvastad azt a részét is az irásoknak, hogy levettették a földre, ezért :"jajj a földnek...")(Jelenések 12:7-12.)

Ezért vannak a földön a sok jajjok, jajjgatások.

Ezenfelül akkor azt is olvasnod kellett volna, hamár a 144.ezerről olvastál,hogy Sátán ezer évre meglesz kötözve és a tartaroszba, a tétlenség állapotba lesz téve.azért hogy az armageddon utáni tulélöket ne tudja a akadályozni tökéletességük felé haladásában.

És ne marcangold magad azzal hogy biztos megfogsz halni.Ilyet ne is gondolj.Különben miből gondolod hogy te meghalsz? Azt nem te, s nem is Én döntöm el elöre.meg azt sem hogy megmenekülök, vagy sem.

A dolgunk, hogy igyekezzünk a teremtő elvársainak megfelelöen élni, és ne hagyd hogy ilyen buta gondolatok gyötörjenek, mert Sátán örül annak ha elkeseredni lát valakit. OK.?

2012. jún. 28. 00:35
 23/34 anonim ***** válasza:

A kérdésed másik fele, a test cselekdetei: Ez a galata 5:19-21.ben van leirva, és mindenkinek magának kell megküzdeni azzal hogy kiirtsa a szivéböl, életéből ezeket.

Egy kicsit nehezen értettem a kérdésedet tiltásrol, hogy miért nem tiltja el a teremtö ezeket, ne értem mit értesz ez alatt?.

2012. jún. 28. 00:40
 24/34 Salx Narval ***** válasza:
Hát, azért vethették volna a Sátánt, pl a Jupiterre is, nem kellet volna feltétlenül az emberek közé.:D
2012. jún. 28. 10:13
 25/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ de azt eddig én is tudtam hogy a tanuk szerint 14 óta lent van a földön az a kis csíra fas* de az én kérdésem az volt hogy mivel ádámék vétkeztek a paradicsomba és halandók lettek mert megszegték Isten parancsát, de ez a kis senkiházi hajléktalan sátán miért nem halt meg vagy lett halandó mivel ő a mennyben vétkezett sőt olyan akart lenni mint Isten ez nem nagyobb bűn? A lényeg a lényeg ő miért nem halt meg és vált halandóvá?
2012. jún. 28. 12:32
 26/34 anonim ***** válasza:

Persze megtehette volna.van hatalma hozzá, és emberi szemszőgből ez jó is reálisnak is tünik.EMBERI SZEMSZÖGBŐL.

Ám ahogy az egyik válaszomban irtam jogilag ez nem megoldás mert akkor nem kapna választ senki arra a felvetésre, hogy a teremtönek joga van e irányitani szeretettel vezetni a teremtményeit, mert Sátán azt állitotta hogy jobb uralkodó, mert Ő mindent megenged, és ne korlátoz senkit, igy nyugodtan lehet paráználkodni, lopni hazudozni ölni, tulajdon képpen teljesen azt tehetsz amit csak akarsz, nem korlátozz semmiben amint hogy most is tapasztalhatod.

Ezenkivül maga az ember is minden ember igy te is érintve vagy ebben a jogi vitában.Ugyan is azt állitja ez a gonosz személy, hogy mi érdek emberek vagyunk, és csak akkor szolgáljuk a teremtöt és addig élünk az elvárásai szerint amig Ő, azaz a teremtő mindent megad: nagy anyagi vagyonokat, egészséget, szépházat kocsit, stb. Vagy is "lefizet minket" De ha rossz történik akkor abban a pillanatban hátatforditunk neki és már nem is érdekel minket hogy Ő van e vagy nincs és igy lehet szidni az Istent, amit persze nem Ő okoz.

Nos a magam részéről mindent megteszek hogy a rám vonatkozó vádjai rendre megdöljenek, és valójában mindekinek aki szereti istent igyekeznie kellene az életével bizonyitani, hogy ki a hazug valójában.

Nos ezt sokan nem tudják hogy ez a vitakérdés létezik, és ezért vannak ezek az állapotok.Ezért is kell a Tanúinak elmenni és elmondani az embereknek, hogy döntsenek, és döntésük határozza meg a jövöjüket. Nem játék, mégha nevetségesnek is tünik.

2012. jún. 28. 13:21
 27/34 Salx Narval ***** válasza:
Ezek szerint, bármikor, bármelyik angyal, egyszer csak úgy gondolja, hogy ő jobb a teremtőnél, akkor az Úr úgy fogja büntetni, hogy közénk veti és több ezer éven át bizonyíthat.De kiknek is kell bebizonyítania, hogy ő jobb uralkodó, mint az Isten? Nyilván nem nekünk és nem is az Úrnak, tehát leszögezhetjük, hogy az angyalok azok, akik előtt bizonyíthatja az állításait. Hát azért ez elég furcsa logika egy Istentől, hiszen tisztában van azzal, hogy mekkora szenvedés ez nekünk és ebben az ügyben, végkép ártatlanok vagyunk. Ez Isten és az angyalok ügye, mi csak a játékszer szerepét töltjük be. Én úgy vagyok ezzel, hogy valóban igazságtalan döntésnek tartom, ránk nézve, szerintem az angyalok sem örülnének neki, ha az ő életük fölött folyna egy hasonló vita, az ember és a teremtő között. Azt hiszem számos más módon is bizonyíthatta volna Isten a rátermettségét, úgy értem, hogy minket nem kellet volna ebbe belerángatni.
2012. jún. 29. 05:21
 28/34 A kérdező kommentje:
Ezt amúgy én sem értem miért a földre kelett le vetni miért kelett a főldhöz közel engedni és az Isten meg a Sátán ügye volt ez nekünk nem keltt volna bele folynunk ha az angyalok bele folytak ebbe a hatalmi harcba mindenki tudja hogy Isten sokkal jobb,erősebb és feletteb való mint sátán de az embereknek és a földnek mi köze volt ehez?????? és miért jött le az édenbe mikor itt boldogság és örökké valóság volt én nem értem nekünk embereknek fizikai élő lényeknek mi közünk van a szellem birodalom összetűzéséhez?
2012. jún. 29. 10:25
 29/34 anonim ***** válasza:

Az emberek nagy szerepet játszanak Isten és Sátán között dúló harcban, hiszen ha vissza megyünk egészen az Édenig, megtudhatjuk hogy Sátán azt az imádatot kívánta meg melyet az emberek Istennek mutattak be.Ravaszságával célt ért hisz Ádámot és Évát eltudta távolítani Istentől.Megkérdőjelezte Istennek szuverén uralkodási jogát, vagyis hogy egyedül neki van joga uralkodni az emberek felett.Aztán a Jób 2:4,5-ben Sátán nem csak Jóbot, hanem az egész emberiséget megvádolta azzal, hogy ha baj ér minket feladjuk az Isten iránti feddhetetlenségünket.

Sátán azon van hogy eltávolitsa az embereket Istentől.Kulcsfontosságú szerepet játszunk Isten és a Sátán közti harcban.

2012. jún. 29. 18:22
 30/34 A kérdező kommentje:

de én nem értem meg az angyalokra miért nem volt féltékeny sátán miért pont az emberekre???? mi fizikai élőlények vagyunk nem pedig szellemek tehát mi láthatóak vagyunk ők meg láthatatlanok na tehát Isten miért tette próbára az embereket mivel éva az almát meg ette és bűnbe estünk és így fog menni mint ahogy az elöttem szóló mondta ha 1 kérúb,szeráf,angyal vagy mit tom én kétségbe vonja Isten hatalmát minden 14 évezredben akkor az emberek szenvednek 15 ezer évig még el jön a vég??????

vagy ez most hogy működik mert én nem értem, jó hát már jó a mennyben a ti állításotok szerint 14 óta ott nincs már rossz mert sátán nem mehet be de miért nem innen tíltotta ki Isten és intézzék el az angyalok amit el keztek és ne velünk fejeztessék be amit ők kezdtek el na ezt válaszold meg barátom :)

2012. jún. 29. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!