Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a 144 ezer emberek a...

Kik a 144 ezer emberek a biblia szerint mert csak férfiak lehetnek mert szűzek és nőtől nincsenek be fertőztetve?

Figyelt kérdés

Már fel volt rakva ez a kérdés tudom de sokan tévhitben járnak vagy csak én nem tudok olvasni normálisan és erre kérnék választ még pedig.

így van írva a jelenések 14:4-ben

Ezek azok, a kik asszonyokkal nem fertőztették meg magokat; mert szüzek. Ezek azok a kik követik a bárányt, valahová megy. Ezek * áron vétettek meg az emberek közül Istennek és a báránynak zsengéül.

Tehát amire ki akarok lyukadni hogy Jehova tanui szerint asszonyok és férfiak is lehetek de ha szüzek és asszonyokkal nem fertőztették be magokat akkor az asszonyok ki zárva! Csak férfiak lehetnek abból is csak akiknek nem volt felesége nem volt intim kapcsolata és hűen Istennek szentelték magokat.

2012. jún. 24. 09:29
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszotokat :D
2012. jún. 24. 19:51
 12/34 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. a biblia vers nem szoszerinti Nöre utal

az asszonyokkal kifejezés azon vallási felekezetekre utal, akik kapcsolatban állnak megnem engedett modon a politikai, és egyébb világi szervezetekkel.és nem csak férfiak lehetnek a 144.ezer tagjai.ezek a személyek teljesen a krisztusi minta szerint tisztán tartják magukat a világban levö dolgoktol ,ezért utal rájuk szüzként.Jézus azt mondta, hogy Ő nem része a világnak, a követöi sem képezhetik részét a világnak. itt élnek a világban, de nem fojnak bele a világban zajlo

politikai, és egyébb háborus, keresztény ellenes tevékenységekbe, mint Jézus sem tette, és követöinek is ezt a parancsot adta.köszönöm.

2012. jún. 24. 21:43
 13/34 anonim ***** válasza:
utóirat. Én földi reménységü vagyok és nem kivánok a 144.ezer felkent keresztényhez hasonloan az égbe menni, mindazon által nem az emberek mondják meg hogy kimehet oda. a vers többi része utal rá, hogy a teremtö választja ki, és Ő dönti el, ki tartozhat a 144.ezer égi reménységüek közé, akik közül kb, már csak 10.ezren élnek a földön a többiek már begyüjtettek az égi királyságba. mi a nagysokaság tagjai maradunk a földön. igy aztán tévedés, hogy minden Jehova tanuja be akar jutni oda.köszönöm.
2012. jún. 24. 22:09
 14/34 Salx Narval ***** válasza:
Bírom ezt a két oldalt, mármint a vallásit és a kritikát, itt mindenki lepontoz mindenkit.:D Kedves Tanú barátom, azt honnan lehet tudni, hogy hányan vannak már " az égi királyságban"? Csak úgy kíváncsiságból érdekelne.
2012. jún. 25. 06:15
 15/34 anonim ***** válasza:

kedves hozzászolo. nem kritizálok senkit. igyekszem a kérdésekre megválaszolni, és megvédeni a bibliát annak szerzőjét, és nem pontoztam senkit sem le sem fel. én nem háboruzok. megfigyelhetö, hogy a válaszaimat a biblia leirásaibol épitem, és nem kivánok háboruzni, sem hitvitát nyitni.

válaszolva kedves kérédsedre: abbol sejthető, hogy a földön élök közül hányan veszik magukhoz az emlékjegyeket. másnéven mennyien fogyasztanak a borból, és a pászkából, a Jézus halálakor megtartott megemlékezésen.mivel a biblia szerint ezekböl csak az égi reménységüek fogyaszthatnak, a más juhok nagy sokasága csak megfigyelöi az eseményeknek, mivel ök nem hivatottak erre. ök a földi örök élet várományosai ha kitartanak.Pál világosan kifejti, hogy akik ebböl fogyasztanak, vizsgálják, meg hogy valoban elhivatottak, mert aki eszik vagy iszik és nem égi reménységű, azt irja, hogy itéletet eszik és iszik.köszönöm.

2012. jún. 25. 08:40
 16/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de kedves utolsó hozzá szóló az internet is teljesen világi dolog mivel te tanú vagy ezt szűrtem le az írásodból mert én is beszélgettem már tanukkal így neked hogy lehet neted,számítógéped mivel az világi dolog :)? mert a vallás nem tíltja?
2012. jún. 26. 15:06
 17/34 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg h mit mondanak a vallások, hanem a lényeg az h mit mond a Biblia.Hiszen minden kérdésünkre megtalálhassuk benne a választ.Szószerint nem találhatunk benne olyat hogy "internet" mint ahogy a cigaretta sem, mégis arra kapunk buzditást h minden olyan dologtól tartózkodjunk ami beszennyezi a testünket.A nettel kapcsolatban is találhatunk gondolatokat a Bibliában.Például az 1János 2:15-ben azt irja h "ne szeressétek a világot sem a világban levő dolgokat...".Nem tiltja a Biblia a használatát csak figyelmeztet h ne szeressük, hogy ne ez legyen az életünkben az első.Erre Pál apostol is figyelmeztet a 1Korintusz 7:31-ben "akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen"
2012. jún. 26. 19:16
 18/34 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az elöttem szolóhoz, és csak annyit, hogy a "korinthus 7:1 leirja, hogy minden ami a testet és a gondolkodo képességet akadájozza annak keresztény tisztántartásában, attól meg kell szabadulni:...tisztitsuk meg magunkat a TEST és a SZELLEM, minden szennyétöl....

ez azt jelenti, hogy minden a mi a testet és a gondolkodást beszennyezi attol elkell fordulni, ebbe beletartozik, nem csak a dohányzás, hanem a drogok, a mértéktelen alkohol és minden más ami nem a testbe valo.szellemileg pedig olyan olvasmányok, könyvek, tv müsorok, és az emlitett internet rossz oldalai, ami elviszi a gondolkodást nem keresztény viselkedéshez.köszönöm.

2012. jún. 27. 12:01
 19/34 anonim ***** válasza:
folytatás képp a Tanuk akiknek van net, azt többnyire vagy a munkájához használja, vagy a biblia kutatásaihoz szükséges dolgokra. más oldalakra, mint Pl Facebook, stb igyekszenek nem oda kattintani, mert nem helyes dolgok olvashatok, láthatok többnyire itt. az ember vizuális lény, és amit egyszer, csak egyszer lát, azt iszonyu nehéz elfelejteni. ezért kell mindent ami a szem elött van vigyázva tekinteni. A keresztényeknek mindig is nagyon nehéz volt a világban élni, ez most sincs más képp, de mérlegelni kell. mert ami a világban megengedett, az a keresztényi életben nem. Mint irta kedves hozzá szoló, lehet hogy van net, de nem azért mert hu de szeretm és a saját céljaimra kihasználom az összes elönyét, azt is ami nem jó. Nem nem.Felgyorsult világunkban a keresztények nem maradhatnak lassuak, mert akkor tényleg lassan haladna Jézus munkája.
2012. jún. 27. 12:09
 20/34 Salx Narval ***** válasza:
Köszönöm a választ. Én általánosságban írtam e két oldal tetszésnyilvánításairól, véletlenül sem céloztam senkire.Konkrétan az nem tetszik, hogy válasz és érvek helyett lehúznak embereket a nézetük, véleményük miatt. Mondjuk az még rosszabb, ha gúnyolódnak másokon. De hát, ez már csak, ilyen.:D
2012. jún. 27. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!